Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro198.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Sammanfattning av 2014

År 2014 har varit ett ganska händelserikt år!

Mycket av Mattes tränings-inspiration kommer från idolen Carl Hester som blandas med vår utmärkta hemmatränare EF och så har vi några gånger/år börjat träna för Ingrid Jerlin. En mycket bra tränare som får oss att bli bättre på genom ett bra sätt! Alla dessa tre tränare inspirerar och utvecklar oss till att bli ett bättre ekipage! Alla dessa har även en ganska likartat tänk som passar både mig och Figge!

I somras fick Matte möjligheten att köra in Figge tillsammans med den allra bästa Mr B! En jordnära, lugn och erfaren hästkarl. Inkörningen gick lysande bra och Figge gjorde stora framsteg mellan varje gång vi var och tränade! Så nu ett halvår senare så kör Matte och Figge på egna äventyr i den stora skogen! Figge har till och med lärt sig att stå helt still och vänta på att man selar på och av och han står still och väntar på att Matte ska säga till att han ska börja gå!! Figge har ju egentligen väldigt svårt för att stå still och det var nog det enda Matte befarade skulle var svårt att lära honom. Men efter att Mr B andra gången de träffades talade vänligt men bestämt om att när man håller på med sele och körvagn så STÅR MAN STILL...!!! Gången efter hade Figge lärt sig och Mr B behövde bara harkla sig och så stod Figge som ett ljus!

Under våren har vi varit ute och tävlat dressyr och det har gått både bra och mindre bra. Vi testade 3st Msv:B och kom mer eller mindre sist varje gång.... :o) Så det är bara att träna vidare på den fronten!!

Under hösten så har vi varit med i laget div 2 och under alla tre omgångarna gick Figge lysande bra och vi blev placerade alla gångerna i LA:3 och vi spräckte nästa 70%.... med våra 69,714% men nära skjuter ingen hare!!

Denna sommaren fick Figge inte åka på sommarbete utan han fick stå kvar hemma på stall. Detta för att han skulle kunna vila på riktigt utan att hans Matte skulle oroa ihjäl sig över att han skulle bli för fet och få fång. Tror han trivdes som fisken i vattnet faktist..... och det gjorde även Matte. Han hade stall att gå in i när det var dåligt eller för varmt väder och var det för varmt att rida så gjorde vi inte det. Figge fick gå ihop med Lotus i hans stora hage som hade lite lagom med gräs och de hade långa dagar ute!
Så under ca 6 veckor hade Figge och Matte en härlig sommarvila!

Figge och FK var med på hans allra första P&J och han hade så kul!! Under första rundan på 50 cm gick han lite avvaktande och spanade i allt men på runda två och 60 cm laddade han upp och racade på och tyckte det var skitkul!

eXTReMe Tracker