Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro27.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

2012-07-21 - Gärds LA:3

Lördag 21/7: Som planerat så kom vi iväg till tävlingen i Gärds. Idag är väl förhållandena inte helt enkla, det är typ 50 man på framridningen samtidigt, det är varmt/kallt om vartannat, det är 1 miljon flugor, Matte var lite trött för hon hade sovit dåligt.... osv! Ja ni vet hur det kan kännas ibland!

Men Figge är en hjälte! Han knatar på och försöker göra det bästa av situationen och vi hittar en lite gräsplätt som är något bucklig och kan där rida fram lite själva. Vi orkade liksom inte brottas med alla andra och Figge är ju inte helt obekant med växlande underlag.... han är ju en skogs-racer-häst mellan varven! Så när vi väl kom till framridningen så var det bara 25 man kvar....!

Figge känns ganska fin på framridningen men allt blir tungt och segt när vi kommer in på banan. Ett tag funderade Matte på om vi skulle orka hela distansen ut, det gjorde vi inte, vi fuskade och gjorde nog sista halten säkert 2 meter innan :o) Matte fick på banan ägna lite tid åt att komma ihåg vägen så jag känner att det blev lite slarvigare ridet bitvis. Vi kom tex inte ut i hörnorna, ena serpentinbågen glömdes att den skulle ända ut till spåret, ökningarna var obefintliga men jag fick i alla fall ingen 4 :o)

Vi fick i omdömet 7 på fösta halten(markbunden trav), skänkelvikningarna 6 (jämt mjukt, markbundet), serpentinerna 6/5 (breddar sig bak och markbundet/slarvig väg). Matte fick även lära sig att man inte får rida runt banan med spö.... då får man -2 p i protokollet! Tror att jag faktiskt läst/hört om detta men det glömdes liksom bort!

Vi har massor att jobba med och vi vet att vi inte ännu är redo att ta ett steg uppåt men det var ändå kul att prova på så vi vet vad vi har att vänta oss! Nu tuffar vi vidare och om vi jobbar på bra i vinter så kan vi prova igen nästa år. Vi skrapade idag ihop 57,42 %. Matte är nöjd.... men ändå inte nöjd!

Men först ska Figge och Matte ha lite semester! Vi ska ha lite lediga dagar, skräpa om kring på lummiga och stillsamma promenader, vi kanske ska jobba lite stillsamt med Garrochan som inte använts på länge....!!!

Nåja.... det är väl lika bra jag visar hur spektaklet det såg ut!

eXTReMe Tracker