Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro274.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 1

Måndag 30/12: Idag leker vi Working Equitaton tillsammans med 5 andra! Det kändes att vi var och galopperade i alla papegojbackarna igår!!

Tisdag 31/12: Ett seriöst dressyrpass. Värmer upp i långsam skritt och trav, aktiverar bakbenen ordentligt! Det blev ett riktigt bra pass!!

Onsdag 1/1: Inleder årets första dag med att Figge lägger ribban högt, jättehögt!! Fy för tusan vad han gick bra idag!

En nöjd Figge efter ridpasset!!

Vi fortsätter med att värma upp i långsam skritt och trav där Matte aktiverar bakbenen flitigt. Vi gör långsamma skänkelvikningar, öppnor, slutor. Vi gör massor av tempoväxlingar, växlingar mellan öppna/sluta, över gångar i öppna/sluta. Vi försöker länga steget, korta steget med energi osv..!

Galoppen känns riktigt fin, vi samlar, länger, byter! Matte hade kroppsligt hjärnsläpp och fick inte riktigt ihop motoriken när vi skulle byta men det kan ju inte Figge hjälpa! Vi avslutade med att försöka oss på en liten liten längning längs långsidorna och den sista var superfin!

När vi skulle gå tillbaka till stallet fick vi vänta lite, det skulle på sedvanligt vis ta in alla ridskolehästar. Figge hade lite bekymmer om varför de fick springa in helt själva!! Men det absolut roligaste var att när jag tittade på filmen och Figge hörde sig själv gnägga tittade han snopet på mig med frågande ögon!!!

Torsdag 2/1: Lång skrittrunda som vila/uppvärmning till kommande kurs.

Fredag 3/1: Kurs för E-C O. Årets första vecka kunde verkligen inte starta bättre än så här! Den tvådagarskursen jag har fått äran av att delta i för Eva-Carin Oscarsson är nog en av de roligaste jag gjort! Vi gjorde absolut inga konstiga rörelser men grunderna fick vi verkligen jobba med på hög nivå. Hon smattrade i en ryslig fart fram instruktioner om allt från topp till tå! Helt omöjligt att förklara!

Figge skötte sig utmärkt, vi fick tex hjälp med högervarvet och galoppfattningar. Figge fattar ibland fel galopp och det beror så klart på mig och min sits. Det visade sig tydligt under just en övning där vi vid A skulle göra en travvolt och när vi kom tillbaka till A och vi skulle fatta galopp (innanför spåret utan väggen som stöd) och jag kan säga att vi hade lite delade åsikter om hur man gjorde detta för Figge ville bara fatta fel galopp, hoppa eller flyta ut till vänster. Det tog några gånger innan vi kom överens om hur det går till. Och han blev så arg när jag vänligt men bestämt säger att han inte får göra som han brukar :o) Jag tycker det är lite roligt när han får ett "utbrott" för när han väl fått det så bestämmer han sig alltid för att "JAG ska minsann visa Matte att jag kan..." och så går han super!! Här kommer ett klipp när han blir lite sur ;o)

Lördag 4/1: Kurs för E-C O. Här bjuder jag på ett klipp, det är så här vi ser ut just nu! Jag tycker att det finns mycket att rätta till, högst på min lista är att mina händer ska bli bättre och tyglarna kortare. Det som jag tycker är lite kul är att jag tror minsann att mina skänklar halkat fram lite och ligger mer och mer på hyffsat rätt plats!! Kan så klart bli bättre MEN det är ett litet steg åt rätt håll! Gillar även att Figges nacke/hals har mjuknat lite!! Och så måste jag lära mig att titta rakt fram!! Blev klart bättre dag två!

Söndag 5/1: Rida ut! Vi tänkte först rida lilla racingrundan och så skulle Figge få bestämma om han var trött och om vi skulle ta det lugnt eller inte. Men det regnade så vi tog en kortare och lugn runda på en gång! Kan meddela att Figge var då rakt inte trött, någonstans!! Kände som om han skulle brista ut i bock och hopp mest hela tiden!! Nåja, vi har bokat in uteritt i morgon och då ska han få sprattla på lite!!!

eXTReMe Tracker