Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro567.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

2013-03-10 - LA:3. Msv:C1 Olofström

 

Söndag 10/3: Tävling i Olofström! Ja då har vi varit iväg på säsongens första tävling, det var några minusgrader, kallt som fan och mer eller mindre storm. Det blåste mellan 18-20 m/s i byarna!

I första klassen, LA:3 var Figge pigg, Matte hade jobbat med att ladda upp honom under framridningen och ja, han blev pigg och laddad så på framridningen fanns viss risk för "bock och hopp" när vi skulle öka galoppen....! Och detta tillsammans med hård blåst kan ju vad som helst hända! Figge blev tittig...!! Så pass att han stannade mitt in en övning! Nu var det så att Matte förstod honom full ut för det lät som om vinden sandblästrade plåtdörrarna precis där!!!

Matte missade så klart lite här och där, tex gjorde vi en för liten volt, missade att utföra saker exakt vid bokstaven, vi fick inte till någon bra mellantrav alls, vi fattade fel galopp en gång och avslutade med fel väg för jag red lång diagonal i stället för kort i sista galoppn...! MEN Matte är glad över att Figge var pigg inne på banan så trots att det "gick åt skogen" så är Matte i alla fall lite nöjd med den klassen trots att vi kom sist på 58,429%!

I andra klassen gick det lite bättre, inga stora missar utan vi kunde inte bättre än så här idag. Figge var inte riktigt lika pigg men jag tycker ändå han hade en bra energi! Dock så kände jag att Figge blev lite lite trött på slutet men kan kämpade tappert på hela vägen in i sista halten! Fick här kommentarna, lite för raka skolor, körde ibland på dubbla spår och något öppen form! Raka skolor, dubbla spår tar jag till mig men öppen form skiter jag i för hellre öppen än bakom lod! Vi skrapade ihop 60.213% och de är faktiskt lite bättre än förra Msv!!

Så nu tänker vi jobba vidare och Matte måste koncentrera sig mycket bättre på att förbereda för annars kommer vi inte att kunna visa någon mellantrav på banan!! Nästa planerade tävling är den 31 mars!!

 

eXTReMe Tracker