Stallet

Blandade bilder

figaro340.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 8

M√•ndag 22/2: Idag ramlade det ner en polett f√∂r mig och Figge.... Eller kanske bara mig men Figge gillade det skarp i alla fall! Det v√§rsta √§r att jag egentligen VET om detta fast √ĄND√Ö s√•¬†g√∂r man inte det! Jag vet ju av erfarenhet att jag "g√§rna" rider med lite bak√•tflyttade sk√§nklar. Jag flyttade fram sk√§nklen lite och OJ¬†S√Ö bra det gick att sv√§nga!

Vi började med enhandsfattning, svängar och volter! Fortsatte med att värma upp med lite tempoväxlingar mellan trav och skritt! Efter en stund så fattar jag dubbelfattning på tyglarna så att jag omöjligt kan dela på händerna och när jag väl flyttad fram skänlen så gjorde vi jättefina volter! Figge följde jättefint med runt i volten, och de var minsann nästan runda :o) Vi gjorde även några fina galoppfattningar och jag avslutade idag efter ett ganska kort pass eftersom det gick så bra!

Tisdag 23/2: Värmer upp på vanligt vis, dvs med enhandsfattning! Idag tog vi ett litet längre pass med lite mer galopp! Mina svängar och volter gick fint redan från början. Och jag gjorde några pälor på rad i båda varven och om man jämför med hur det var för 14-dagar sedan så har vi tagit ett stort steg framåt!

När vi galopperat lite mera så kommer Figge upp i varv på ett ganska bra sätt nu. För ett tag sedan så blev han mest uppjagad och lite stressad men nu så blir han så fin och få G när vi återgår till travarbetet! Idag frågade jag om lite skänkelvikning i båda varven och de var jättebra! Och jag kom ihåg att inte fortsätta driva och att bara ge instruktion och sedan slappna av och det fungerade! 

Och på en långsida så bara helt plötsligt så frågade jag om några steg sluta.... japp de kom... och så frågade jag direkt om lite öppna.... och japp, de kom :o) De var långt perfekta men vad snopen jag blev för han svarade så bra på frågan!!! Skitkul!! Tralala...!


Foto: Carl-Johan Svensson

Onsdag 24/2: Idag vilar Figge från ridning! Vi hinner leka lite i ridhuset innan det blir för många! Vi testar återigen longering på 8-volt! Går bra ibland men ibland vill helst gå så nära mig som möjligt! Jag har inte kommit på hur jag ska få ut honom på stor volt samtidigt som vi ska göra 8-volt :o) Nåja... vi klurar vidare! Jag skulle vilja ha en rund-corall. Tror det hade varit perfekt på en så stor anläggning för där kan man longera, löslongera och leka trix-träning utan att vara ivägen. Tror jag ska lobba för det :o)

Torsdag 25/2: Torsdagsträning för EF inställd på grund av sportlov. Men jag och Figge tränar på själva! Idag blev det ett lite tuffare pass! Det brukar vi ha i alla fall en gång i veckan. Uppvärmning med enhandsfattning och svängar åt alla håll och kanter. Annie har verkligen inspirerat mig för nu börjar jag med bli en bokstavsryttare :o) Det ska hända något hela tiden!

Det börjar märkas att svängarna sitter lite bättre för nu följer faktiskt Figge med jättebra i volter och svängar! Men han blir tvärilsk om jag glömmer att lätta i innerhanden när vi gör en volt! Men det tar en liten stund innan Figge vevat igång kropp och knopp men när han väl är igång då jäklar är han uppmärksam! Och då fungerar även de sidförande övningarna så mycket bättre. 

Galoppfattningarna blir oftas alltid i önskad galopp och nu kan vi till och med samla ihop oss lite efter ett litet race :o)

Fredag 26/2: Skrittar en liten runda i skogen i ganska tung blötsnö!

Lördag 27/2: Tidig stalltjänst så det blev ett tidigt ridpass helt ensam i ridhuset! Skönt! Vi kunde träna på massor av volter utan att någon var ivägen. Vi tränade på fyrkantiga serpentinbågar över hela ridhuset! Vi tränade på tempoväxlingar. Vi gjorde ett bra ridpass.

På seneftermiddagen så kör vi lite hjärngympa. Jag har tagit med mig en liten pall om jag tänkte att Figge skulle ställa sina framfötter på men den var för liten!! Jag får fixa en ny. Vi tränade även på att longera lite i 8-volt och att backa genom att jag viftar med fingret!

Söndag 28/2: Figge och jag ger oss ut på skogstur helt själva! Man kan säga att den sträcka som i vanliga fall tar 5 minuter tar minst 15 minuter när vi är själva! Figge tycker att livet i storskogen är lite läskigt och han måste stanna och titta mest hela tiden! Och det får han göra.... än så länge :o) Det är ju som sagt snö överallt.... utom på ett ställe för där var det asfalt.... läskigt värre tyckte Figge! Men han gjorde vad jag bad om, dvs gå på asfalten tills vi kom till snön igen!

På vår runda så träffade vi först Lilleman som var på hemväg! Undrade lite om han tänkte vända och följa med honom hem men det gick så bra så att han gick förbi! När vi gått förbi läskiga asfalten så träffade vi Tracy och Tyra och slog följe med dom istället! Nu var det minsann inget fel på farten i alla fall..... Figge blev som en kanonkula och gick och taktade ända tills vi nästan var hemma! Jag tycker att man ska kunna skritta när det är skritt men se det gick inte idag! Men å andra sidan så har lilla islandshästen Tyra en ryslig fart i skritten och det var ju hon som hade täten!

eXTReMe Tracker