Stallet

Blandade bilder

figaro732.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 7

Måndag 15/2: Vilar. Figge får nya skor!


Foto: Carl-Johan Svensson

Tisdag 16/2: Vilar på grund av min strejkande fotled.... skit oxå... :o(

Onsdag 17/2: Skrittar och travar lite! Det gick riktigt bra med tanke på fotleden..... fast nu är jag trött i den.... så här efteråt så skulle jag nog låtit bli :o) Men....!

I alla fall så tränade vi idag mycket på komunikation. Figge har haft en tendens att bara suga tag i bettet i vänster mungipa och bara gå iväg åt det hållet det passar just då..... och jag har tyvärr svarat med att en stum hand! *Fy på mig....* Men fan vad snabbt det går... man hinner inte reagera och så har man gjort fel! Så idag så kopplade jag dubbelfattning på tyglarna för att inte kunna dela på händerna och så tränade vi på att styra med kroppen! Skitbra övning för mig! Och en skitbra övning för Figge för efter ett tag så blev han mer och mer uppmärksam på vad jag ville! Vi kunde till och göra en jättebra liten sväng i trav!! Jag ska intensivträna på detta så snart min fotled tillåter..... fast om jag rider utan stigbyglar så kanske inte fotleden blir trött och jag får sitsträning!!

Tack Anna vännen för all hjälp idag! Kram

Torsdag 18/2: Figge vilar för matte ska dricka vin med jobbet! Det blir mycket vila denna veckan! Fast å andra sidan så gör det inget!

Fredag 19/2: Idag var vi jättemånga i ridhuset och det var svårt att rida men jag fortsätter på temat komunikation. Känner mig som en nybörjare och många undrar nog vad jag sysslar med för till en början så ser det nog väldigt skumt ut!Fast å andra sidan så borde de veta att jag inte är som alla andra :o) Jag går min egen väg och provar nya saker.

O alla fall, jag har dubbelfattning på tyglarna som är lite längre och så försöker jag styra med kroppen! Går inte alls ibland, det går så där ibland och bra ibland...! Eftersom jag har tyglarna är längre så kan Figge mixtra bäst f*n han vill utan att jag riskerar att bli fast och stum i handen. Men jag tänker vara envis och fortsätta detta ett tag! Figge måste lära sig föja min kropp utan motstånd :o) Och jag ska lära mig rida :o)

Vi testade även galopp idag, han gjorde ett par riktigt bra fattningar i båda varven och sedan låg han kvar i en bra bärig galopp några steg! Men jag måste tänka på att bryta av i tid, innan han tappar orken....!

Fotleden var riktig trött efter ridpasset och jag hade lite ont, men det gjorde ont på ett annat sätt! Glömde att rida utan stigbyglar.... jag testa det i morgon :o)

Lördag 20/2: Fortsätter på tema komunikation! Fattar tyglarna i en vänster hand, har piskan i den andra och så leker vi ala western/akademiskt! Har även ställt ut 3 konor som vändpunkter! Vi jobbar svängar, gör volter, igångsättningar, halter, och fler igångsättningar med minsta möjliga hjälp från min sida! I början kan vi inte svänga vänster men efter att jag envist petat på högerbogen när jag vill svänga så börjar det lossna!

Figge blir uppmärksam och laddad som en kanonkula och när jag bad om en galopp så KABOOWWW och så exploderade han i bock :o) Han är så uppmärksamm att han till och med kan fatta galopp i från skritt :o) POWW... sa det och så satt galoppen och efter att ha galopperat en kort sträcka bryter vi av till skritt/halt och vilka avsaktningar vi fick till :o)

På slutet fattar tag i tyglarna på vanligt sätt och jäklar vad bra han gick de sista 10 minuterna! Jag ber om en öppna i båda varven och de är de absolut bästa öppnorna vi någonsin har gjort! Och destom mer och högre jag berömde desto bättre gick han! Tralalala.....! Tur att jag var ensam i ridhuset idag för de kunde lätt ha uppfattat mig som knäpp och tokig :o)

Söndag 21/2: Tidig stalltjänst så idag tränar jag och Figge tidigt! Fortsätter på komunikationsträningen och värmer upp med enhandsfattning, volter och tempoväxlingar och han blir skitpigg! Så pigg att han sedan i galoppen lägger av en lite bockserie..... den skurken!

Tror att Figge försöker att köra lite med mig... för idag provade återigen att skjuta ut högerbogen och gå dit han vill oftas mot utgången.... fast idag gick inte... där var det tvärstopp och sedan gick han som en klocka och följde mig jättebra :o)

Det blev lite mer galopp idag och vi jobbade med tempoväxlingar! Fräsa på lite..... och sedan kunna samla ihop sig till halt och ibland rygga! Det gick jättebra!! Ryggningen funkade riktigt bra idag för jag kom ihåg att testa Annies tips om att inte glömma att öppna dörren bakåt! Vi provade även lite öppnor... de var inte riktigt lika bra som igår men klart godkända :o)

Framåt seneftermiddagen åkar jag ner till Figge utrustad med bus! Hittar inte min repgimma men det får gå ändå.... Vi går ner till ridhuset om mitt mål är att prova på att longera på en 8-volt med hjälp av två konor och en liten körpisk som riktpinne! Det tog en stund innan jag klurade ut hur JAG skulle stå men det gick faktiskt :o) Målet är att vi ska kunna detta utan lina :o)

eXTReMe Tracker