Stallet

Blandade bilder

figaro559.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 6

Måndag 8/2: Vilar!

Tisdag 9/2: Trimmar i ridhuset. Vi jobbar som vanligt ganska myckt med volter, volt tillbaka och 8-volter och själv tycker jag att vi får faktiskt till det ganska bra efter en stund. Speciellt när jag själv kommer på att tänka på min sits och det verkar som om den hjärncellen inte dyker upp förräns det har gått en stund.... Det är därför som alla volter är så bra.... det är jag som behöver tränas :o)

Idag tänkte jag även på att inte titta neråt, tror att jag har fallit tillbaka i ett gamalt mönster.... jag behöver ruska om mig själv!

Idag tycker jag att galoppfattningarna satt riktigt bra! Körde med övningen att fatta galopp på utvalt ställe, galoppera genom kortsidan för att därefter bryta av till trav, vänd igenom volten och så samma övning igen! Tycker att vi hade ett bra ridpass!


Foto: Carl-Johan Svensson

Onsdag 10/2: Det är många i ridhuset så jag börjar med att jogga runt på lite halvlånga tyglar och snriklar mellan alla ekipage. Vi rullar ganska snabbt in i lika kravlös uppvärmingsgalopp. Figge har bra bjudning i traven tycker jag men den har inte kommit till galoppen ännu!

Har satt ut 2 konor f√∂r att ha en bra punkt p√• att g√∂ra halt! Dvs mitt i volten. Rider p√• 8-volten och g√∂r halt vid konorna och¬†forts√§tter sedan ut i nytt varv.¬†En bra √∂vning f√∂r Figge blev uppm√§rksam f√∂r han visste vi skulle g√∂ra halt och jag¬†fick tr√§na p√• att byta varv.¬†Vi jobbade √§ven med lite √∂ppna och idag s√• tycker jag minsann att vi ett par g√•nger fick till en liten liten¬†v√§nster √∂ppna. 1-0 till mig f√∂r jag vet att det √§r jag som begr√§nsar! √Ąven idag gick galoppfattningarna bra men som sagt jag saknar bjudningen.¬†Men den hittar vi nog snart!

Torsdag 11/2: Teama hörnpasseringar kan lära både häst och ryttare massor! Ryttaren skulle blicka framåt, bli mjuk i armbågarna, inte glömma eftergiften i hörnan! Mot slutet i traven så kände jag mig riktigt lös och ledig i höfter, bäcken och lår! YES! Det är så häftigt när man är där! Och varför har man så svårt att komma dit!

Vi gjorde även denna övningen i galopp och den är visserligen svår för mig och Figge men oj vad nyttig! Och kul!! Man kan inte fuska! Som avslutning så gjorde vi lite skänkelvikningar åt båda hållen, och minsann, det tar sig!! Figge såg trött och nöjd ut och efteråt så väntade piggborstemassage :o) Och han är för roligt, ibland så börjar han bita sig själv på just där han vill jag ska gno lite extra!

Fredag 12/2: Idag ger vi oss ut på vår andra uteritt helt själva! Vi var lite oense i kurvan efter cykelbanan men jag är inte den som köper regelrätt trams! Det var där han alltid tvärstannade och vägrade gå i början när vi skulle ut och prommenera. Och det gjorde han idag med, han till och med sparkade bakut när han inte fick vända och gå hem igen! Men resten gick så jättebra att jag faktiskt hade glömt bort vår lilla diskution när AH frågade hur det gått :o)

Det är spännande att vara ute i vida världen! Allt som man tidigare gått förbi tillsammans med kompis ser genast lite skumt ut när man är själv! Figge stannade många gånger och bara stod och tittade. Och det är helt okey att göra så, så länge man inte försöker vända eller backa! Och får han stå och titta en stund så börjar han oftast att gå själv när han tittat klart. Det är bara ibland man får mana på honom lite lite för att det ska hända något! Det är bara att träna på och en vacker dag så är Figge lika trygg som Drutten var!

Men man kan tr√§na lite √§ven om man bara √§r ute p√• en liten skogstur. Vi tr√§nade p√• att trava n√•gra steg och att sedan komma tillbaka till skritt och vara avslappnade! Figge f√•r inte¬†bli kvar i takta_trav utan¬†n√§r det √§r skritt s√• √ĄR det¬†skritt som g√§ller! Vi galopperade √§ven lite i en uppf√∂rsbacke :o) Busigt va :o)

Lördag 13/2: Rider runt lite i ridhuset medans de bygger hinder till helgens hoppkurs och alla ryttare håller på att anlända! Det är mycket att titta på och Figge är inte så där lysnades koncentrerad så ridpasset var inte en av våra bästa. Men vi fick ju i alla fall röra på sig lite!

Söndag 14/2: Idag var inte jag och Figge riktigt överens och jag brukar faktiskt ha ett oändligt tålamod när jag rider. Men idag så tog det slut och jag blev faktiskt arg. Jag sansade mig dock vi fortsatte rida. Det gick väl inte lysande man Figge lyssnade i alla fall lite bättre på mina förhållningar. 

eXTReMe Tracker