Stallet

Blandade bilder

figaro332.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 4

Måndag 25/1: Vilar fortfarande efter febertoppen! I morgon så tänker jag börja jobba honom lite!

Tisdag 26/1: Red en liten lagom tur i dag! Figge kändes som vanligt och ridpasset gick bra. Vi jobbade lite med 8-volter i både skritt och trav. Idag hade han lite bråttom och bara "ramlade" iväg rätt som det var! Och då kom jag faktiskt på att han inte gjort detta på länge, vilket borde betyda att han har blivit starkare! Han var kanske lite ringrostig efter vilan :o)


Foto: Carl-Johan Svensson

Onsdag 27/1: Börjar med volter och 8-volter, vi jobbar med tempoväxlingar i skritt, trav och galopp. Lägger in lite sidförande men de fungerade inte så bra idag. Men Figge ramlade i alla fall inte iväg på samma sätt som han gjorde igår. Och trots att sidförande inte fungerade så kände jag att jag bitvis satt riktigt bra idag. Jag kände mig avslappnad i hela kroppen och det tror jag beror på att jag fick feldenkrasibehandling i måndags. Mot slutet så busade vi lite med snabba vändningar runt alla hoppstöd som höll på att bäras in... !

Torsdag 28/1: Årets första träning för EF idag! Så roligt så roligt! Figge tyckte med att det var kul att träna och gick riktigt bra! Han var lite okoncentrerad i början men det gick över efter en stund. Vi jobbade idag mycket med volter, och det passar mig och Figge jättebra! Idag blev det inga 8-volter och jag märkte faktiskt att jag själv hade lite svårare med att byta varv när vi väl skulle göra det. Så, 8-volter är bra för att få igång mig och min sits när jag ska sitta om och byta varv.

Galoppen gick jättebra! Vi fattade nästan varje gång en bra galopp precis där jag ville! Däremot så hade vi inte ork till att bibehålla galoppen när vi  hamnade efter Freisan, hon kan ju galoppera långsamare än oss!

Själv måste jag tänka på att slappna av i hela överkroppen och andas djupt och långsamt. Jag måste komma runt och ställa om överkroppen ordentligt i vänster varv! Jag måste hålla ihop händerna och armbågarna ska ligga intill sidorna. Mycket att tänka på men någon gång ska jag väl bli bättre...!

Fredag 29/1: Vi är endast 2 som rider samtidigt denna fredagseftermiddag. Otroligt men sant! Jag kan till och med rida igenom dressyrprogrammet utan att bli avbruten! L och Twister höll sig ur vägen när jag red. Tack för det!!

Idag provade jag A9:s pärlor på rad! Hmm.... det var svårt och jag måste säga att det tog några volter innan vi fick koll på alla delar! Eller ska jag säga mer kol för bra var de inte. Fast när vi väl slutade så var Figge riktigt följsam och fin! Jag red även igenom dressyrprogrammet, och jag tycker att själva travarbetet gick hyffsat bra. Vi fick till för oss bra serpentinbågar och för att inte tala om vägen fram till avslutande halt och hälsa. Nåja, halten var väl inte lysande men traven dit var faktiskt riktigt bra! Figge hade riktigt framåtbjudning!!

Men i galoppen måste jag skärpa mig, jag kan inte sitta och rida med handbromsen i.... ja.... jag har insett att det är nog det jag gör iblande! *skakar på huvudet* Inte bra!! När jag väl ber honom om att bjuda på fram så MÅSTE även jag tänka fram och lita på honom! *tar mig själv i örat*

Avslutningsvis så tränade vi lite galopp - halt osv..! Lika väl som man ska bjuda framåt så ska man lyssna på förhållande hjälper..... kan väl säga att det är lite si och så med att lyssna på för hållande hjälper ibland! Tror jag ska införa lite strängare regler i galoppen...... :o)

I morgon ska jag rida Pay&Ride och jag √§r j√§tten√∂jd om vi...(host... jag) kan rida igenom programmet utan att vara sp√§nd och stel! Jag bryr mig inte det mista om galoppen inte fungerar f√∂r vi har inte jobbat s√• l√§nge med :o) Vi har bara.... *r√§knar p√• fingrarna...* tr√§nat galopp i ca 2¬Ĺ m√•nad¬†regelbundet!

Lördag 30/1: Redan tidigt i morse så smörar jag för Figge och undrar om han vara så snäll och stå ut med en stel och nervös ryttare i 9 minuter utan att bli skitförbannad. Det är nämligen så lång tid det tar att rida LB:1 programmet 2 gånger! Om minsann.... på framridningen så är han så mjuk och go och vi kan rida fint i båda varven!!

Figge är ingen häst som hetsar upp sig när det springer förvirrade hästar och ryttare huller om buller på framridningen, han verkar inte bli det minsta nervös, däremot blir han okoncentrerad när vi är inne på banan :o) Han har lite jobb med att hålla koll på vad alla andra gör istället för att lyssna på mig......

Nåja, jag är jättenöjd med båda ritterna! Första ritten var lite stel men lagom till nästa så mjuknade jag lite. Under ritt 2 så fick vi faktiskt till 2 bra serpentiner som belönades med 2 st 7:or !!! Annars så hamnade vi på 5:or och 6:or. Och under båda ritterna så fattade vi en bra högergalopp. Genomgående så kan man säga att det är det här med balans, mjuket och koncentration som måste övas! Totalt så hamnade vi på 167 p första rundan och 173 p andra rundan och om jag minns rätt så är det det bästa jag någonsin har gjort! Tralalalalaaa!!

Söndag 31/1: Härlig uteritt tillsammans med TS och Freisan när snön sakta faller och det är ca minus 10 grader. För oss här i blekinge är det mycket snö!! Härligt härligt! Figge var pigg och framåt..... lite väl framåt bland :o) Trots uteritt så Figge fick sig litet träningspass, han fick galoppera sakta i uppförsbacken bakom Friesan. Han kan ju!!

eXTReMe Tracker