Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro38.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 3

Måndag 18/1: Börjar ridpasset med att rida en övning som jag hittade hos Annie och Bandido! Det var den då man rider en volt vid K och snett över ridbanan och ny volt och sedan snett över ridbanan och ny volt igen! En bra övning med mycket att hålla reda för både häst och ryttare! Slängde då och då in lite 90-graders svängar och 8-volter! Men jäklar vad vi fick till många bra varvbyten! Idag var det läge och jag frågade jag även Figge och han kunde bjuda på lite trav med sting i och minsann så bjöd han på några fina steg. :o)

Galopperade endast lite i båda varven med målet att få Figge att ta för sig i galoppen. Ett bra ganska kort ridpass för det märktes att Figge fick går på mentaltränigstur igår för i dag var han mycket lugn och avslappnad och han jobbade på jättebra!

Tisdag 19/1: Vilade. Vi jobbade bara lite mentalt med att dra runt på snowracern i snön. Inga problem, det känns som om det bara är till att koppla på och dra. Fast nä, här vänjer vi grundligt först!

Onsdag 20/1: Skynda skynda för att hinna innan ridhuset blir upptaget av hoppträning. Figge har sedan uteritten varit helcool! Han verkar inte ha en enda myra kvar i kroppen när vi ska göra oss i ordning. Och han är cool och avspännd när vi rider, han kan jaga upp sig lite efter galoppen men vi kommer snabbare och snabbare tillbaka till avslappning!

Vi är några stycken som rider samtidigt så man får göra så gott man kan, det görs volter åt alla håll och vädersträck och det går riktigt bra i traven! Galoppen gick också bitvis ganska bra men det var svårt att få honom och bjuda på på långsidorna för det var ju hästar överallt!!

Och så har jag idag anmält mig till Pay&Ride den 30 januari och rida LB:1. Och i samma ögonblick jag skickade iväg mailet så nästan ångrade jag mig. Jag är ju ingen tävlingsmänniska och när jag kommer in på banan så slutar jag andas, blir jag stel som en pinne och kan inte rida.

Så därför har jag anmält mig till att rida 2 rundor efter varandra.... då kanske jag kan vakna till och bli lite modig och rida lite bättre under runda två :o) Förra gången jag red pay and ride så tittade Figge lite men det var nog mest mitt fel för jag var så stel. Han verkar inte vara den typen som jagar upp sig får sådant. Han blir nog mest förbannad över att jag rider så dåligt :o)

Torsdag 21/1: Ingen ridning, Figge stackarn har 39.9 i feber.

Fredag 22/1: Vila. Morgon temp 38.8. Febern är på väg ner och var vid 16.30-tiden 37.8. Senare på kvällen så låg tempen på 38.1.

Lördag 23/1: Morgontemp 37.8 och ett jäkla humör för han ville gå ut först. Men se det fick han inte för jag ville ta honom sist för jag skulle fotografera :o) Kvällstemp är 37.7.

Söndag 24/1: Dagens motion bestod idag av att bli fotograferad av J och P. Figge fick först gå på lina och sedan släppte vi honom på uteridbanan! Gissa om han var snygg....!

eXTReMe Tracker