Stallet

Blandade bilder

figaro11.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 2

Måndag 11/1: Idag gick det inte så där bra att rida, jag hade ont i fotleden vilket gjorde att jag inte kunde slappna av. Hoppas det är bättre imorgon!

Tisdag 12/1: Fullproppad av nyss uthämtade små rosa och vita tabletter rider jag utan att ha ont! Så idag gick det helt klart bättre! Fortsatte att jobba med 90 gradersvändningar och om jag sitter rätt så går det riktigt bra1

Idag när jag red så analyserade jag mig själv och kom fram till att jag är slarvig. Glömmer ofta att i vänster varv att ställa överkroppen åt färdriktningen, jag får INTE ställa överkroppen som om jag red i höger varv för då kniper jag med vänster knä/lår och öppnar höger knä/lår och då kan naturligtvis inte Figge inte böja sig åt vänster, eller så passar han på att fräsa iväg till höger....! Hmm..... det gjorde han i galoppen idag 2 gånger!

Nåja, vi jobbade även lite i öppna och sluta med blandat resultat. Mitt fel igen, sitter fel så det är bara att tänka till och traggla vidare med sig själv! Fast ibland får vi till det!

På nyårsafton så provade vi att rida till musik... det gick inte så bra för först så frös CD-skivan så den bara hackade och sedan så tyckte hästarna att det var lite konstigt att rida förbi en radio som stod och skrålade med allt för pampig musik från Priates of the caribbeen. Nåja, jag la till musiken efteråt istället! Så nu ska jag ta tiden på hur lång tid det tar innan jag får ett "hot-mail" från you-tube om att jag använder mig av otillåten musik..... har redan fått ett jag använde ju Bonanza till snögaloppen :o) Och ja... jag vet! Jag jobbar med mina armbågar :o)

Onsdag 13/1: Vilar!

Torsdag 14/1: Rider helt själva istort ridhus en eftermiddag efter jobbet! Vilken lyx!! Idag jobbade jag mycket med att inte knipa... idag knep med högerbenet helt i onödan! Men Figge är verkligen suverän på att lära för enligt Figge finns det inget mellenting! Kniper högben = sväng vänster.... direkt! Kroppskontroll .... noll! Nä, så illa är det väl inte men ibland undrar jag faktiskt!

Vi jobbade även lite med 90 graders vändningar som idag gick så där.... kunde inte klura ut vad jag gjorde för fel! Vi jobbade även med öppna och sluta..... nåja, början till öppna och sluta för vi har långt dit! Jag har lättare att jobba undan för höger skänkel.... det är överkroppen som stoppar.... IGEN!

Vi jobbade lite med att fatta galopp och bjuda på framåt! När vi väl fått upp ångan där så brukar traven bli riktigt bra.... dvs när vi har kommit till en bra avslappning ingen. Figge jagar upp sig lite ibland och man kan ju tro att han bjuder men den är lite falsk den bjudningen :o)

Som avslutningsvis så red jag faktiskt igenom dressyrprogrammet LB:1 och jag tror minsann att jag kom ihåg programmets vägar :o) Insåg att vi hade som svårast i galoppen, att fatta galopp på rätt ställe och att få till en rund volt. Sedan så tycker jag att serpentinerna var svåra.... vi har svår att ställa om och byta böjning. Sammanfattningsvis så tycker jag det var ett bra ridpass och det är bara till att jobba vidare och så kan vi rätt som det är byta böjning alltid :o)

Fredag 15/1: Tömkörde! Och det var ganska längesedan.... det är svårt men Figge hade minsann inte glömt hur man gör! Han gick jättebra när väl matte kunde hålla koll på tömmar och körpisk!

Vi jobbade med övergångar mellan halt, skritt och trav. Tyvärr så var det fler i ridhuset så vi kunde inte jobba på rakt spår längsmed väggen för att testa öppna och sluta som vi jobbade med sista gången på tämkörningskursen! Nåja, vi får testa nästa gång!

Lördag 16/1: Rider med tema 8-volt redan från start! Funkar bra och efter en stund så kan vi faktiskt i skritt och trev byta varv och böjning riktigt bra flera gånger! YES! Kunde passa på idag för jag var till att börja med helt själv i ridhuset och då kan man bara grotta ner sig en en övning utan att ta hänsyn till alla andra hela tiden!

Galoppen går bättre och bättre men jag önskar att han kunde bjuda på lite bättre! Lekte ponnyttare på slutet och då lossnade det lite! Vill att han sak tänka mer framåt, han tänker åt alla andra håll utom framåt i galoppen! Och vad traven får bra bjudning efter lite ponnygalopp :o)

Söndag 17/1: En härlig uteritt i stormvindar tillammans med SK och Diezel. Mycket mental träning blir det på en helt ny runda! Idag fick Figge prova på att gå över stora vägen, genom kvarnen, över 2 broar, genom 2 tunnlar och så fick han se en massa helt nytt men han uppförde sig exemplariskt!

eXTReMe Tracker