Stallet

Blandade bilder

figaro447.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 1

Måndag 4/1: Lufsar runt i ridhuset med minsta mjöliga krav i ca 30 minuter för mitt enda mål var att Figge skulle få röra på sig! Vi leker runt konerna och busar i galopp! Figge hade egentligen behövt vila men jag tycker att det inte känns bra när de inte kan röra sig alls i hagen eftersom där är så knöligt! Men Figge gick bra under dagens lekpass så jag tror inte att han är missnöjd :o)

Tisdag 5/1: Figge får gå på lina en stund innan hovslagaren kom! Och gissa om han bjöd på skolan över mark :o) Det var levader, caprioller och tvättäkta bocksprång om vartannat! Gissa om han såg nöjd ut efter!!! Det var nog precis vad Figge behövde, ett riktigt busrace på fast jämn mark!! I morgon ska jag se om vi kan rida ut!!

Idag vägde jag Figge med måttbandet igen och han har gått ner mer trots att jag ökat på maten så nu kommer han att bli nöjd för nu ska han få ännu mer mat :o) Måttbandet visade idag på 504 kg, för 2 månader sedan så visade det 518 kg. Detta ska sättas i relation på att när måttbandet i september visade 538 kg så visade den riktiga vågen 600 kg! Så jag skulle tro att Figge på riktigt väger runt 580 kg!

Onsdag 6/1: Vill rida ut i snön men det blir bara stora klampar! Få rida i ridhuset och Figge är riktigt pigg! Försöker få honom lugn och avspänd men det finns för mycket bus i kroppen! Galopperar ganska mycket och han bockar åter igen med mig! Fast jag tycker inte att det känns obehagligt utan det känns mest som om han tycker att livet är skitkul! Nu när det inte är lätt att busa av sig i hagen så kryper buset ut någon annanstans!

Igår så vilade Figge så när som på en liten stund i lina och tänker han bli så här pigg efter en vilodag så är det nog bäst att jag rider lite varje dag istället tills det är mer busvänligt i hagen! Och så vet jag ju att magen hålls igång ordentligt!

Torsdag 7/1: Rider sent och helt själv i ridhuset! Figge är så koncentrerad att det nästan knakar när han tänker!! Skitkul!

Efter att varit och läst hos Annie och Bandido och blivit inspirerad av hennes långa tips på övningar så sätter jag igång! Så idag jobbar vi med 90-graders vändingar i alla gångarter! Och vad det gick bra!! Desto mer jag berömde desto bättre jobbade Figge!! Han är så svag för smicker och det ger jag så gärna :o)

Fredag 8/1: Idag jobbar vi vidare lite på gårdagens tema, 90-graders vändningar, vi jobbar lite med sidvärtsrörelser och därefter så jobbar vi med framåtbjudning och galoppfattningar. Sidvvärtsrörelserna börjar gå bättre och bätte! Vi börjar hitta en bra komunikation och ibland får vi faktiskt till flera bra steg. Så vi utförde även idag en lysande ritt och det är underbart roligt att rida!!

Lördag 9/1: Snöracetur med Deizel och Freisan! Skitkul!!

Söndag 10/1: Idag har jag focus på vändningar! Så idag så rider jag på 8-volten och siktar på att få mjuka 90 gradersvädningar. Jag vill att vändningarna ska ske för ytterhjälperna med en mjuk böjning och mjuk innerhand. Själv tänker jag på att mina ben ska vara avslappnade och mjuka! Vet att jag ofta blir stark i högerbenet och kniper med lår och knät i höger varv så rätt som det är så vänder Figge till vänster .... ! Jag jobbar även med att mina skänklar ska ligga avslappnat lite längre fram för jag flyttar gärna tillbaka dom!

Vi tränade även galopp-fattningar i dag! Jag jobbar på att Figge ska fatta för minder och mindre hjälper! Det händer grejer nu för ibland så behövs det mycket lite för att fatta galopp! Vi är på G!

Som avslutning så står vi still och jag vill att han ska flytta fram, resp bakdelen ett steg åt det håll jag vill och ändå stå kvar med motsvarade del!

eXTReMe Tracker