Stallet

Blandade bilder

figaro194.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 53

Måndag 28/12: Uppe med tuppen och rider tidigt! Idag hade Figge helt rätt. Jag red bitvis som en kratta och jag lovar att jag ska skärpa mig! Hoppas att all is är borta i morgon så att man kan rida ut! Vi behöver det både Figge och jag!

Tisdag 29/12: Ute på lång skritt tur tillsammans med LN och Lilleman! Det var kallt som tusan men det var skönt att det inte var halt och att vi äntligen fick slippa ridhuset! 70 minuter var vi ute!!

Onsdag 30/12: Idag var det 10, 9, 8 ..... 3, 2, 1 och TAKE OFF!!!! Som en raket fylld med raketbränsle. En hel dag för tidigt! Idag var Figge riktigt pigg! Han slängde med huvudet och bockade med mig! Han börjar bli stark den filuren! Red ganska länge och en liten liten stund på slutet så började han tagga ner och kunde faktiskt trava ganska avslappnat..... !

Torsdag 31/12: Årets sista dag!! Jag och sambon är tidigt i stallet! Vi ska prova att rida till musik! Det gick så där... jag måste leta upp någon annan musik för den jag hade var för "mäktigt pampig", filmmusik från Pirates of the carabbean!

Nåja, jag tyckte att Figge gick bra! Idag var han lugnare och inte alls så vild och pigg som igår! Vi jobbade idag med grunden och vi försökte rida avslappnat i bra balas med bjudning och att jag själv jobbar med att sitta centrerat och hålla in mina armbågar!

Galopperar lite mer nu men han har ingen bra bjudning.... så vi jobbar på det med att fräsa på lite mer på långsidorna och samla lite på kortsidorna. Tror att bjudningen kommer i takt med stykan! Bjudningen i traven är klart mycket bättre nu men lång ifrån bra, vi har mycket mer att jobba med! Men vi fick faktist idag till vår hittils absolut bästa galoppfattning! Det går framåt, eller hur!!

Som avslutning så tränade vi lite på att samla ihop skritten och göra halt! Här är vi inte helt överns kan jag meddela.... Figge tycker att det är en tråkig övning..... kan det vara så att det fattas lite bjudning?!

Fredag 1/1: Ingen bra dag.... Figge och jag hade nog vaknat på fel sida båda två!! Det är tur att denna dagen aldrig mer kommer tillbaka!

Lördag 2/1: Tar fram lite cavalettibommar! Skulle ridit ut men SK fick förhinder! Figge hade behövt att gå på långtur med härliga galopper på ett fält! Fast tyvärr så har vi inga....!

Nåja, vi använde bomarna både avigt och rätt! Vi jobbar lite mer med galopp idag! Och i första galoppen så bockar han med mig.... ! Han är pigg och börjar bli stark! Vi jobbar med själva galoppfattningen, jag vill att han ska bjuda på och tänka framåt när jag fattar! Han kortar ihop sig och det vill jag inte!! Jag vill ha långa galoppsteg!! Som avlslutning så jobbar vi lite med sidförande hjälper som ibland blir riktigt bra! Avslutningsvis så bjuder han på en mjuk avslappnad trav i båda varven! Härligt!!

Söndag 3/1: Idag hade vi tema westernridnig!! Så jag tar fram konor för att ha bra vändpunkter och så fanns det redan ett par bommar som kunde användas!! Mitt mål var lättsamt, snabba svängar, lite högre tempo och lite bus!! Man måste variera sig när man är landsförvisad till ridhus!

Vi börjar med att jag är helt ensam, så när som på att en hundförare frågade om hon fick göra oss sällskap! Det fick hon! Däremot så tog det inte så lång stund innan hela ridhuset var fullt, vi var nog 8-9 stycken som mest! Men det gick så bra! Figge var pigg, glad och arbetsvillig! Vi gjorde fina runder över bommarna och vi fick till ett par riktigt bra snabba svängar i traven! Vi fick till och med till en lysande mindre volt i galopp åt höger! Tralalala...!

eXTReMe Tracker