Stallet

Blandade bilder

figge_hingst.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 51

Måndag 14/12: Försökte idag att jobba Figge lite för hand.... jag är inte bra på det!! Det är skitsvårt! Men som med allt annat så ger övning färdighet.... ! Det blir kanske bättre när jag övat några år!

Tisdag 15/12: Tänkte att jag skulle rida en stund så att Figge fick röra lite på sig! Det är ju så hårt och knöligt i hagarna! Det blev bara en liten skrittur för så fort jag travade så kände jag att Figge inte kändes helt ok! Kom fram till att det satt bak.... fast i vilket ben vet jag inte. Kunde inte se eller känna något någonstans! Han har kanske busat för vilt i hagen på hårt och knöligt underlag....!

Onsdag 16/12: Vilar! Klämmer och känner igenom alla ben men de har alla samma temperatur och ser ut som vanligt. Proppfullt i ridhuset och massor av snö ute så jag kollar inte om jag kan se hur han rör sig.

Torsdag 17/12: Gick till ridhuset och för att kolla hur Figge rörde sig! MP kollade och kunde inte se något när vi sprang, Han verkade pigg och glad :o) Skönt! Han får fortsätta ta det lugnt några dagar till! En skritt i snöig skog ska nog genomföras på lördag om jag får bestämma!

Nå, vi pysslade med lite annat istället! Nu är han förberedd för halka, blindbroddar sitter på så det är lätt att byta om man vill rida ut!! Och så har vi tränat med snowracern! Figge verkade inte tycka att den utgjorde det mista hot trots att jag när vi gick tillsammans påtade den före, jämte, lite bakom och lite jättenära och nästa körde på honom!! Perfekt!! Det är bara att fortsätta och träna genom att leda runt Figge tillsammans med snowracern runt hela gården!

Fredag 18/12: Går till ridhuset för att låta Figge röra sig på lina, då kan jag själv se! Och jag ser att han är inte helt ren! Det är något som stör någonstans!

Vi fortsatte vår mentala träning med snowracern! Figge uppför sig lysande och han till och med "drog" hem Alles lillmatte till stallet över hela gårdsplanen :o) Det var jag som stod för själva dragandet..... men de åkte bakom honom hela vägen!

Lördag 19/12: Har idag bokat in min massör L till Figge, hon behandlar även hästar och hon kommer i morgon! Ska bli skönt att få honom genomkänd av rutinerade händer. Hon har ju träffat honom en gång förut så hon vet ju hur han ska kännas!

Söndag 20/12: L kom vid 12-tiden och påbörjade Figges behandling! Hon puttar, stretshar, tänjer och böjer på alla möjliga kroppsdelar och hon kom fram till att han hade sträckt sig och fått två låsningar! Dom jobbar hon bort och när vi var klara gick vi ner till ridhuset för jag ville låta honom röra på sig lite! Och vilken skillnad det var! Figge var direkt full av glad energi som bara ville röra på sig! Han börjar genast frivilligt trava och galoppera och han bockar, busar och slänger med sitt huvud så där som bara Figge kan! Man riktigt såg på hela hans kroppsspråk att "YES - nu fukar allt igen"! Det jag såg igår när han motvilligt travade för att jag bad honom var borta!!

Träffade AH och Stickan idag och han berättade att grabbarna hade verkligen röjt och busat i tisdags, samma dag som jag upptäckte att Figge hade ont! Det verkar vara som jag trodde ..... för mycket bus på taskigt underlag!

eXTReMe Tracker