Stallet

Blandade bilder

figaro323.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 50

Måndag 7/12: Tar en liten tur i ridhuset. Vi är några stycken som rider samtidigt och Figge kan koncentrera sig bättre och bättre!

Idag arbetade vi lite med sidvärts till och från spåret och så tänkte jag i alla fall några fler gånger på mina armbågar! Figge kändes idag lite seg.... nä... det var inte rätta ordet! Han var klart mer avspännd och koncentrerad än i söndags men det kändes att han fick jobba lite tuffare igår fast det var ingen negativ känsla utan snarare en känsla av att kroppen känns lite mer genomarbetad.

Galoppen gick riktigt bra, vi fick till en hel långsida i vänster galopp längsmed läktaren. Där galoppen i vanliga fall brukar se ut som en vinglig serpentinbåge :o)

Tisdag 8/12: Börjar med att skritta i ca 45 minuter! Idag tänkte jag i alla fall mycket på mina armbågar. 1-0 till mig! Vi jobbade med böjningar, sidvärts och start och stopp! Idag kröp det i hela Figges kropp.... tror inte att han tyckte att det där med att skritta så länge passar honom, han ville sätta igång i trav och jobba! Han blev bara mer och mer spänd faktiskt! Hade egentligen bara tänkt skritta men man kan ju inte sluta så spänd...! Så jag börjar trava och lägger in lite galopp och han är rätt spänd och uppjagad en liten stund. Sedan så slappnar han av, vi tar djupa andetag tillsammans och bara frustar..... äntligen sa han! Och sedan.... då jäklar vilken härligt avspänd trav han bjöd på! Jag får skritta i morgon i stället.... fast det blir kanske samma sak då....? Vi får se! Efter torsdag så ska i alla fall Figge vila ett tag.... ingen ridning som kräver tanke.... mjöligtvis kan vi skritta ut i skogen, trixträna och tömköra lite.

Så här långt har vi kommit just nu innan lite vintervila! Nu vet jag varför vi ser ut som en hoptryckt bulle. Kameran filmar i 16:9- format men youtube gör om till 4:3-format.... tråkigt!

Onsdag 9/12: Rider inte så länge och det finns ett par bommar på sandbanan och vi använder dessa att både gå över och som rundningsmärken för att svänga för ytterhjälperna! Idag känns Figge mer avslappnad.... fast å andra sidan så skrittar vi inte så där länge som i går! Vi joggar ganska tidigt igång i trav och jag tycker själv att jag kommer ihåg mina armbågar idag! Tänker på dom flera gånger...YES!! Vi tar även ett par varv i galopp. I morgon är det årets sista träning för EF!

Torsdag 10/12: Avslutning idag f√∂r¬†EF-tr√§ning och vilket avslut det blev!! √Ąntligen sa Figge... har tanten l√§rt sig att sitta ordentligt!! Vi kunde rida i v√§nster varv och Figge var s√• f√∂ljsam, avslappnad¬†och fin!

Har den senaste tiden i vänster varv känt att Figge helt plötsligt bara sticker iväg till vänster in mot mitten! Igår löste jag problemet, som jag i och för sig redan visste att jag hade men jag fick liksom inte till det! Jag sitter bara på ytter sittben ibland... och det förklarar ju varför Figge inte kan bli kvar på spåret eller kan forma sig mjukt till vänster. Vilken känsla det blev när jag satt rätt, inte flyttade tillbaka sänklen och var lös och ledig i översänklen. Vilken trav! Underbar och sååå följsam!

I övrigt så började dagens träning med mitt egna nya mantra, armbågarna intill, mjuk och avspännd i överkroppen och inte knipa med knä och skänklar, andas djupa långa andetag! Figge gör precis som jag så jag måste lära mig vara avslappnad i alla lägen... för om jag spänner skänklar och överkroppen gör han det, om jag inte andas så gör inte han det.... MEN om jag frustar så gör han det och om jag blir lös och avspännd i överkroppen så blir han det! Det är som att trycka på en knapp! Figge är suverän på att lära mig rida :o) Tralalala!!

Fredag 11/12: Vilar så när som på lite trixträning!

Lördag 12/12: Skrittade i skogen i ca 40 minuter med Sambon som sällskap! Solen sken!!

Söndag 13/12: Vilade så när på lite trixträning i ridhuset!

eXTReMe Tracker