Stallet

Blandade bilder

figaro794.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 49

Måndag 30/11: Red i ridhuset och där stod två hinder som jag använde som rundningsmärken! Efter en stund fattade Figge att han så snabbt som möjligt skulle svänga när vi kom till änden av hindret! Vi hade lite idag lite, seriös busridning :o)

På vägen till stallet så var det ett barn som körde med en sparkhjuling.... läskig som tusan sa Figge! Så jag kommenderade barnet att köra runt vid gödselstacken en lång stund så att Figge fick vänja sig. Sedan tog jag sparkhjulingen och så körde jag samtidigt som Figge gick med! Och efter en stund så såg Figge klart uttråkad ut och undrade: Vad är problemet??

YES! Det finns hopp om att Figge i framtiden ska kunna dra pulka efter sig!! Det är ju så kul att tolka!!

Tisdag 1/12: Vilade. Vi tränade trixträning i stället. Vi gick igenom alla våra få trix vi kan och även idag kunde vi buga riktig fint!

Onsdag 2/12: Vilade. Vi gjorde samma sak idag som igår. Vi tränade lite trixträning. Duktig är han min goa Figge!

Torsdag 3/12. Träning för EF och det är ju så roligt att träna! Figge börjar med att vara lite okoncentrerad eftersom Tanten är där och ska träna med oss idag! En ny brud att sniffa och spana in alltså....! Men Figger börjar ju bli en rutinerad häst nu så koncentrationen återkommer som tur är ganska snabbt!

Idag jobbar vi med mycket volter och ått-volter, och att inte knipa med lår och knän! Helt omedvetet så har man helt plötsligt knipit lite! Inte bra! Jag tänkte även att jag skulle tänka på mina armbågar.... men det glömde jag bort efter 5 minuter...! Grr på mig själv...! Synd att inte Figge kan säga till mig om armbågarna på samma sätt som han säger till mig när jag kniper... :o)

Vänster-galoppen kommer med stormsteg och högergaloppen är riktigt bra den lilla stund vi galopperar! Fast idag så galopperade vi faktiskt en "lång" stund i sträck..... flera flera varv!! Figge såg härligt nöjd och trött ut efter ridpasset!

Fredag 4/12: Rider i ridhuset lite lagom mycket för att mjuka upp efter gårdagens träning! Idag var han lite spänd och vi hade faktiskt lite svårt att komma till ro, undrar varför!? Nåja, det blev bättre mot slutet och vi avslutade på klart bättre än vi började!

Lördag 5/12: Vilar.

Söndag 6/12: Cavalettiträning för EF och Figge blir på en gång lite uppspelt när han ser alla bommar och jag tror att han tyckte att det skulle bli kul! Han är så laddad att jag tror att kan ska lyfta.... vilket med för att jag kniper med överskänklar och knä...! Och då blir han naturligt vis skitsur... och ja, jag kan inte annat än förstå honom!

Figge är stark och ligger på så jag måste ganska tidigt lägga in lite galopp för att få bort det mesta av springet. Att det var svåra övningar gjorde inte saken lättare :o) Men Figge jobbar duktigt och så gott han kan efter sin kunskap! Mot slutet, då jäklar hade varenda spänning hos både mig och Figge släppt och han kändes juvligt fin! Skitkul!

Och hoppade gjorde vi.... host.... host...!  Eller som vissa andra säger..... vi klev över ett litet krysshinder! Man ska skynda långsamt och jag ska inte tävla hoppning på läääänge...!!

eXTReMe Tracker