Stallet

Blandade bilder

figaro341.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 48

Mändag 23/11: Vilar!!

Tisdag 24/11: Vi jobbar på med en lätt ridtur i ridhuset! Idag var han lite väl på i handen, tror att det är lite skogsbus som sitter kvar :o) Men det försvann ganska fort och sedan blev han mjuk och fin!

Vi började med vår lilla övning med att stanna då man kniper med knäna och går när man öppnar knäna! Idag var han inte lika uppmärsam eftersom vi var 4 stycken som red samtidigt. Fast vad duktig han börjar bli med att jobba med flera i ridhuset som alla rider huller om buller! Figge tycker inte längre att dom är otäcka när de kommer framifrån och bakifrån, förutom om de galopperar för nära. Då blir han som ett litet S fast han flyttar sig inte. Han liksom bara förbereder sig på att flytta på sig snabb om han tro att det skulle behövas! Vi vet ju att ingen av de andra hästarna kommer att anfalla.... men det vet ju inte han ännu!

Vänstergaloppen gick idag riktigt bra, bogen hamnar mer och mer på rätt plats och då blirju allt lättare! Kul!

Onsdag 25/11: Börjar med terapiarbete och fläta Figges man... den höll inte så där länge. Typ 10 minuter när jag longerade! Figge ruskade på huvudet och hela halsen för han tyckte nog inte om att ha fläta....! Och så bockade och racade han den rackarn!! Det var ett tag sedan jag longerade och minsan vad slimmad han börjar bli! Snygg och fin är han! Han ska inte gå ner mer i vikt han ska bara skaffa lite magmuskler som håller in "godismagen" och så är han helt perfekt!! Tralalala!

Torsdag 26/11: Vi börjar med att fläta manen och använder extra många gummiband för att det ska hålla! Så med fin man och glänsande hovar tränar vi för EF idag! När Figge ser EF och alla de hästarna som alltid tränar samtidigt så går han in i "working"- mode! Kul!

Figge går bättre och bättre för varje vecka! Idag jobbade vi med tempoväxlingar och skänkelvikningar! Figge bjuder på bättre och idag så fick vi till en riktigt bra vänstergalopp med bra bjudning!! I högergaloppen så kändes det så jäkla häftigt!! Figge bjöd, var rund och fin om jag får säga det själv.... så kändes han som en grand prix-häst! Tralalalaaa.....!

Fredag 27/11: Red ut med TS och Freisan! Vi utmanade Figge och red på cykelvägen en bit så Figge har idag utsatts för otäcka saker som tex teleskåp, en moped och en bil ! Teleskåpen som stod still var värst..! Hehe... han ska nog bli trafiksäker!!

Tyckte att han idag var lite seg och tänkte att gårdagens träning satt sina spår.... men så berättade LN att hela ligan på fyra grabbar hållt stor bus-show i hagen på förmiddagen! Den var så pass att de som cyklade förbi stannade och tittade!

Lördag 28/11: Passade idag på att vara med på programmträning med riktiga dressyrstaket!  Dressyrstaketen var väl inget att vara rädd för.... värre var det då på framridningen när 4 gula fjordingar dundrar runt samtidigt! Knäppt sa Figge som trodde att han skulle bli uppäten!! Fick lite foto från programträningen... jag måste verkligen lära mig att mina armbågar ska ligga intill kroppen och hålla ihop mina händer!! Jag blir så trött på mig själv..... fast å andra sidan så har jag ändrat på massor till det bättre de senaste åren men nu är det dax att fortsätta förbättra sin sits! Kan inte längre skylla på västen...!

I alla fall så kan man säga att vi, både Figge och jag, idag haft mental träning med dressyrstaket, publik och musik! Jag tror att jag kom ihåg programmet rätt men jag tror inte att vi gjorde en enda sak på rätt ställe... :o) Men nu var det ju inte det som var målet.... eller hur! Målet var att vara där och kolla in läget! Jag är jättenöjd för vi fattade till och med galopp nästan på rätt ställe i båda varven! Och på den absolut sista uppgiften, vänd rakt upp och gör halt, hade vi äntligen kommit igång så den utförde vi klart bäst :o)

Söndag 29/11: Efter två dagars ganska mycket mental träning så fick vi vara själva i ridhuset, lungt och fint var det! Vi tränade på bjudning, hålla vänsterbogen på rätt ställe och höger och vänster galopp! Det gick riktigt bra! På vägen ut från ridhuset så lyckades vi faktiskt öppna dörren till sargen när jag satt på Figge! Det tar sig! Och som avslutning så red vi ut själva... för att galoppera upp för backen! TS lovade att hon skulle hålla koll på att vi var tillbaka om 10 minuter! Tralalal...!

eXTReMe Tracker