Stallet

Blandade bilder

figaro348.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 47

Måndag 16/11: Fjärde och sista tömkörnings-tillfället med tränare! Idag jobbade vi på ett fyrkantsspår och jäklar vad jag fick gå och springa! Har inte hämtat mig än *pust*! Figge gick jättebra och jobbet på fyrkantsspåret gjorde att jag kom åt hans vänsterbog, YES! Nu ska jag bara ta mig i kragen och tömköra regelbundet :o)

Vägde idag Figge med måttbandet och han vägde 518 kg! Så han har enligt måttbandet gått ner totalt ca 100 kg!

Figge fick nya skor idag!!

Tisdag 17/11: Rider en stund i ridhuset och börjar med att rida på samma sätt som jag tömkörde igår, dvs på fyrkanstspår! Får faktiskt tag på vänsterbogen lite snabbare idag :o) Fortsätter att jobba på lite i traven men jag upptäcker att jag har det lite svårt. Jag har en låsning i ryggen som påverkar min ridning, tur att jag ska till L på måndag så att hon får fixa till det! Trots detta så kommer jag själv loss lite i kroppen och traven blir rätt bra! Vi provar även på att galoppera i båda varven!

Onsdag 18/11: Vilar! Här ett klipp från cavalettittäningen

Torsdag 19/11: Dressyrträning för EF och Figge har myror i kroppen när jag gör iording honom! Han liksom skuggboxas genom att försöka suga tag i allt möjligt med munnen och så kan han inte stå still :o)

Nå ja, han kunde minsann stå still efter träningen! Vilket pass, Figges och mitt tuffaste hittills. Vi var svettiga, eller i alla fall Figge! Men det är ju faktist 14 grader och har man då vinterpäls så blir det varmt! I alla fall så var vi sååå nöjda!

Idag fick vi jobba med tempoväxlingar mellan halt, skritt, trav och galopp! Vi skulle göra dessa övergångar med minsta möjliga hjälp och i balans! Vi gjorde även lite ökningar och lite samling mellan varven. Ett utmanande jobb och vad bra Figge gick i både skritt och trav! Han gick även jättebra i högergaloppen! Där kände jag att vi kunde galoppera hyffsat balanserat både på rakt och böjt spår! Vänstergaloppen är vår svaga sida just nu. Figge skjuter som vanligt in vänsterbogen och löser probemet med att antingen fräsa på eller stå still .o) Men ibland så får vi till ett par riktigt bra språng. Jag tar det hela med ro för jag tror att galopp-poletten för vänstervarvet inte har ramlat ner ännu.....! 

Fredag: 20/11: Tyvärr så är det så mörkt om kvällarna så Figge och jag fick ta ett lättare pass i ridhuset istället. Vi hade turen att vara helt själva! Jag börjar med att skritta ganska länge, vi jobbar med att göra halt för minsta möjliga hjälp!

Jag testade idag att göra halt med att stänga mina ben, dvs knipa lite med knäna! Och vi starta skritten genom att jag öppnade upp mina ben, dvs särade på knäna! Vi jobbade på med detta ett tag och samtidig tänkte jag på att jag skulle hålla efter vänstebogen. Fortsatte detta arbete i traven med focus på vänsterbogen. Travade endast så att Figge skulle bli lite lagom uppvärmd för en vänstergalopp! Och idag gick vänstergaloppen riktigt bra för Figge höll bogen på plats och efter bara några varv i galopp avslutar jag hela ridpasset som belöning! Tralalala...!

Lördag 21/11: Uteritt i skogen bakom stallet! Jag börjar tycka att den skogen är alldeles för liten!

Jag vill ha länge trav- och galopp-sträckor! NU !

I alla fall så var Figge och Friesan duktigt laddade när vi travade och galopperade! Sida vid sida visade de upp sina snyggaste travsteg med power och utstråling! TS satt på Friesan och sa: vad snygg Figge är! Och jag satt på Figge och sa: vad snygg Freisan är!! Det var en läckert lagom småbusig runda som avslutades med att skritta hela E:22:an! Vi var nog ute nästan 60 minuter! Det var underbart härligt!!

Söndag 22/11: Uteritt idag igen, i regn!! Men det hindrarde inte oss och vi hade det så jäkla roligt! Jag, Figge, Anna och Deizel busade lite lagom i både trav och galopp!

Figge blir modigare och modigare och när jag väl "tvingat" fram honom i täten så sköter han sig utmärkt!! Det är bara när det blir lite extra läskigt som jag låter honom smyga in bakom de mer rutinerade hästarna! Vi får till härliga galopper med härlig bjudning i skogen! Vänstergaloppen var idag jättefin! 

Idag avslutade vi rundan genom att galoppera ända från kröken upp för hela långa backen! Och jag kan säga att det kommer att behövas många sådarna övningar innan Figge fått upp en äkta skogskondition! Tralalala..!

eXTReMe Tracker