Stallet

Blandade bilder

figaro573.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 46

Måndag 9/11: Vilar!

Tisdag 10/11: Har idag tagit på mig mina gamla ridstövlar som jag inte använt på typ 10 år! Både Figge och jag tycket att det var obekvämt! Jag tycker att det är svårt att känna hur hårt jag driver! Men på slutet så fick vi till det och Figge gick riktigt bra och bjöd ända fram till bettet! Kände ett bra sug och kom på att det är då jag kan kontrollera hans bogar !! Han har lätt att skjuta ut vänsterbogen i båda varven! Jag har lättare att kontrollera den när jag rider i höger varv, det är klart svårare när han skjuter in den till vänster när vi jobbar i vänster varv!

Onsdag 11/11: Rider bara en liten stund på sandbanan idag. Jag checkar av skritt, trav och galopp! Figge är på G och jag får ganska snabbt ett bra sug i handen! Jag är uppmärksam på vart bogarna här och det känns idag ganska lätt att kontrollera vänsterbogen!

Försöker att fatta galopp och Figge är inte vaken! Väcker honom och gör om hjälpen och är noga med att bara ge en liten hjälp! Smack, och där satt den!! Snart kan vi det här med galoppfattningar......tralalala! Vi kom till och med till lite ridning i båda galopperna idag!! Klappar om och avslutar snabbt!!

Torsdag 12/11: Rider i ridhuset och tänker på att fokusera på att använda så små hjälper som möjligt. Figge hade från början inte kopplat på koncentrationen men efter en stund så funkade allt bättre!

Jag tänker på att sitta mitt över, slappna av i höfter, rumpa, lår och knä för att inte knipa. Jag tänker på att slappna av i axlar och armar. Jag kom nu på att jag glömde kolla så att armbågarna ligger intill kroppen och inte flaxar omkring...! Jag tittar rakt fram, inte nedåt!

Jag tänker på att vara mjuk och följsam med handen då Figge flyttar runt huvudet innan han kommer till ro och börjar tänka framåt för det är då som huvudet blir stilla och Figge blir följsam.

Vi jobbar med tempoväxlingar i både skritt och trav. Vi testar lite skänkelvikning åt båda hållen och jag får ett bra svar! Vi testar lite galopp men i första galoppen så fräser Figge iväg genom hela ridhuset. Jag tror han busade lite :o) Vi börjar om och fattningen blir ganska bra och det blev även vårt lilla galoppjobb i höger varv! Det är lite svårare i vänster varv för där flyter vänster bogen iväg innåt och jag har svårt att få en bra böjning till att börja med. Men vi får några steg som är bra och då passar jag på att avsluta galoppen!

Vi avslutar i skritt och då vill jag att Figge ska träna på att skritta så långsamt som möjligt i balans. Det är en svår men bra övning och det går bättre och bättre!

Fredag 13/11: Rider ute på sandbanan i lätt regn men vad gör det :o) Vi jobbar på lite snabba svängar och på att ha framåtbjudning och temopväxlingar mellan skritt och trav. Han följer med bra i svängarna i både skritt och trav, däremot så har han lite svårt för att ta mina förhållningar idag. Högergaloppen funkar riktigt bra men vi är inte riktigt övernes i vänstergaloppen. Han har svårare att fatta galopp och svårare i största allmänhet! Men det får ta sin lilla tid och under tiden så ska måste jag själv klura på vad jag kan göra för att underlätta för honom.

Lördag 14/11: Rider på tur med Catha och Normann! Vad härligt det var!! Åhh vad jag längtar tills vi kan göra rejäla runder med mycket trav och galopp! Har tänkt att det minst ska ta ett år från det vi började tills jag låter Figge gå på några rejäla skogsturer med hårt arbete! Så lagom till sommaren då jäklar.... :o)

Det gick jättebra idag. Figge kände sig trygg med Norrman och hakade snabbt på hans vita svans! Norrman bor egentligen i ett helt annat stall och det är lite mäkligt att Figge så där direkt fattade tycke och trygghet för Norrman. De har bara träffats en enda gång tidigare och det var på cavalettiträningen för en vecka sedan. Och redan då så kunde de gå jämte varandra riktigt nära. Det är första hästen som Figge velat gå så nära på det sättet. Fast det är ju jättebra för till sommaren så kommer vi att bo där Norrman bor och då kan han ta oss på härliga turer!!

Söndag 15/11: Hade tänkt att tömköra men jag kände inte alls för det så Figge och jag lekte trixträning i ridhuset i stället! Man får ju passa på en tidig söndagsmorgon när man ändå har stalltjänst och alla andra sover!

Idag lyckades vi faktist göra ett par riktigt bra kompliment då Figge lägger ner ena benet helt och hållet! Ska se om jag kan få det på bild nästa gång! Tralalala...!

eXTReMe Tracker