Stallet

Blandade bilder

figaro100.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 45

M√•ndag 2/11: √Ąr fortfarande v√§ldigt inspirerad att rida efter helgen kurs men Figge m√•ste vila! *V√§ntar t√•lmodigt ....suck...*

Tisdag 3/11: Figge får en lugn dag även idag! Vi tömkör lite på en stormig uteridbana! Det var så många inne så att vi var tvugna att köra stormvarianten :o) men det är träning det med! Det gick så där för jag tror att blåsten gjorde att han inte kunde slappna av ordentligt! Nåja, han fick röra på sig lite i alla fall! Jag tycker denna bilen är rolig!!

Onsdag 4/11: Det finns inget dåligt väder det finns bara dåliga kläder! Och med rätt kläder rider jag på stormig sandbana utan att frysa!!

Trodde Figge skulle tycka att det var läskigt i stormen men jag tycker faktiskt att det gick förvånansvärt bra! Han börjar bli stormsäker :o) Vi jobbade vidare med bjudningen och Figge var faktiskt både uppmärksam och koncentrerad! Hoppas han kan vara det på EF-träningen i morgon också! Själv tänkte jag på att vara avslappnad i hela kroppen och att inte driva i tid och otid. Vi red inte så läge men vi avslutade med en liten galopp i varje varv som går bättre och bättre!

Torsdag 5/11: Talalala..... idag på EF:s träning var Figges koncentration påslagen från första stund! Han kunde till och med gå förbi Snygga Svarta Damen utan att bryta ihop och svimma!

Mitt jobb idag var att koncentrera mig på att vara avslappnad och att inte sitta och driva i tid och otid! Jag "beställde" ett tempo med bjudning och slappnade av och förväntade mig att Figge skulle sköta resten själv! Och det gjorde han faktiskt och han blev bara bättre och bättre!! Jag är jättenöjd! Jag satt mest och njöt under hela tränigspasset! Traven går riktigt bra för tillfället, skritten är lite svårare för oss att få till! Galoppen går bättre och bätte, han tycker att den är lite spännande så han blir lite "uppjagad" när vi galopperat!

Vad det är roligt att rida och vilken härlig häst jag har!! Tralalala...!

Fredag 6/11: Rider tillsammans med TS och Svarta Damen ut på skogstur! Och det var underbart!! Tycker mig känna skillnad och Figge har blivit ännu mer starkare och balanserad när vi går över stock och sten! De var pigga båda två idag så på den lilla bit som gå så travade vi jämte varandra! Längtar till våren för då tänker jag be rutinerade ryttare och hästar ta med mig på "långtur"!

Lördag 7/11: Figge får idag bjuda på ridtur till L och en liten tur till hennes son J! Han var jättesnäll och dom var jätteduktiga! I början var han jätteframåt men efterhand så ville han inte gå fram alls! Ganska roligt att studera honom för jag tror att han blev förvirrad över att L inte gjorde som han är van vid!

Hon drev nog klart mer än mig och Figge gillar verkligen att man bara är stadig men utan att driva! Svårt när man inte är van, jag har ju själv gjort samma misstag många många gånger :o) Jag tycker att Figge var klok genom att lösa sitt problem med att stanna och "växa fast" i stället för att springa iväg i en rasandes fart! Som tack för turen så fick han L:s specialmassage!

Söndag 8/11: Idag är det cavalettiträning för EF! Och jag tyckte att det var så spännande att jag blev lite nervös innan! Hade ju inte en aning om vad Figge tycker om en massa bommar som ligger i vägen! Men jag oroade mig verkligen i onödan! Figge skötte sig exemplariskt och gjorde precis vad jag bad om! Han var så duktig och helt okomplicerad! Vi kunde till och med efter 2 försök galoppera på volt över 2 bommar!! Trallala...! Och för att inte tala om den långa avslutande serien.

eXTReMe Tracker