Stallet

Blandade bilder

figaro704.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 42

Måndag 12/10: Försöker vara seriös och rida på sandbanan men det är helt omöjligt! Det är flera stycken på ridbanan, det är kallt och Alle är på riktigt bushumör och det smittar.... ! Helt plötsligt kunde inte Figge gå "precis där", han blir som en istadig ål och tror att han kommer att dö i kvicksanddöden om han sätter sin fot "precis där"! Jag kunde minsann inte se någon skilland ...!

Sedan kommer Pickahu gåendes från ett "mysko" ställe och då passar Figge på att "skena" från ena kortsidan till den andra i en rasandes fart! Och då passade fyndiga åskådare på att säga "Nu har du i alla fall galopperat...." Så fjantig, så fjantig är han Figge Filur!

Nåja... den lille tuffe som jag vet funnits inom mig vaknade och sa vänligt men bestämt till Figge att nu ska vi minsann  jobba lite här, ja precis här där du tycker det är läskigt... så det så!! Och jag kände mig tuff som en bandyboll tralalala..... :o)

Tisdag 13/10: Idag var det totalt raka motsatsen till igår! Figge var minsann så koncentrerad och vi gjorde ett lysande ridpass ute på sandbanan! Tänkte att det är lika bra att vara där och ta "tjuren vid hornen" så att vi "kan komma till ro" även utomhus!

Vi tränade bara på "enkla" saker idag, dvs att vi ska vara avslappnade, bjuda fram till bettet och att vara uppmärksam och koncentrerad! Så enkelt men ändå svårt! Men tusan vad han gick bra idag!!! Tralala!!

Onsdag 14/10: Vilar!

Torsdag 15/10: Tränar för EF i grupp och det går lysande bra! Och det är så kul!!! Idag hade jag bestämt mig för att koncentrera mig på en enda uppgift, dvs att vara avspänd i hela kroppen hela tiden. Och jag tycker att jag lyckades riktigt bra och Figge verkade gillade läget!!

Idag har vi även provat på att galoppera!! Så med Svarta Damens snygga rumpa som draghjälp galopperar vi för första gången på riktigt i båda varven!

Tralalala.... det gick så bra!!

Fredag 16/10: Med sällskap av damerna Tyra och Tracy går vi på skogspromenad! Det märks att det har hänt mycket det senaste tiden, både i kropp och knopp! Figge var idag lugn och avspänd på hela rundan, han hade Tyra först och Tracy efter sig. Han kunde till och med komma lite efter och lulla för sig själv! Då passade vi på att trava ifatt, ni vet, så där busigt som man gjorde på ponnytiden :o) Kroppsligt så märktes det att han var starkare i nerförsbackarna! Tralalala....!

Lördag 17/10: Rider i stora ridhuset! Och det går riktigt bra! Figge är avspänd och jobbar på med full koncentration trots att det är flera som rider samtidigt! Fortsatte med torsdagens tänk, att jag ska vara avspänd i hela kroppen och knoppen! Och så provade vi på att galoppera i båda varven och det gick bra! Behöver inte oroa mig för Figge stannar tvärstopp när jag säger prroooo... hehehe...! Han kanske så småningom kan lära sig en slidestop!!

Söndag 18/10: Rider ut tillsammans med TS och Freisan i ca 60 minuter! Vi lägger även in två små travsträckor! Freisan blev pigg men Figge var lugn och cool ändå! Tralalala!!

eXTReMe Tracker