Stallet

Blandade bilder

figaro725.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 39

Måndag 21/9: Tömkörning! Idag fick Figge jobba på tuffare än någon annan gång hittils! Han blev svettig!! Vi började rakt fram och så tränade vi lite på skänkelvikning längs med fyrkantspåret. Vad viktigt det är att vara på rätt ställe, hålla lagom i yttertyglen, inte glömma innertyglen och och samtidigt driva..... skitsvårt! Han svarade klart bätte för drivingen denna gången än förra! Därefter så gick vi in för att jobba på volten istället, mest på grund av taskig fotled....!

Idag körde tränaren rätt mycket på volten! Det gjorde inte mig något för det är så häftigt att se för de är ju så skickliga! Och så pratade hon hela tiden och förklarade hur hon gjorde och varför! Nu är det bara till att öva tills nästa gång hon kommer! Det är om ca 4 veckor! Då borde jag och Figge ha klurat ut lite mer :o) Tralalala...!

När vi skrittade av ute så passade vi på att ringa JS och så gick vi över stora vägen till vågen! Den stannade på 600 kg.....! Enligt dagens mätning med måttbandet så hamnade han på 538 kg! Märkligt, jag trodde verkligen att han hade tappat betydligt mer i vikt! Figge har ju verkligen ändrat på sig! Han måste ha byggt massor av muskler :o)

Tisdag 22/9: Skrittar tillsammas med Deizel ut i ca 25 minuter för att Figge ska få mjuka upp sig efter gårdagens tömkörning! Han kändes lite seg i början men på slutet så piggnade han till och ville trava!

Onsdag 23/9: Vilar!

Torsdag 24/9: Träning för EF i grupp! Figge kändes lite laddad! Undrar om det var Freisan som smittade honom :o) Men i alla fall så tycker jag att den röda tråden med att Figge alltid ska tänka framåt den sista tiden börjar vissa sig. Han bjuder på mer och jobbar genom hela kroppen! Idag upplevde jag det som att han jobbade på framåt bra men men inte hela vägen fram till bettet, men de stunder han gjorde det blev det riktigt bra! Vi blir riktigt vingliga ibland och hamnar inte alls där jag tänkt, men övning ger färdighet. Det tar tid att bli stark och balanserad!

Vi skulle √§ven som EF sa, "ta en plats", g√§rna olika platser och l√•ta h√§sten forma sig efter den! Jag valde bara att ta en plats, dvs¬†√∂ppna, mest p√• grund av att vi inte kan flera olika och att jag tror Figge i detta l√§get skulle bli f√∂rvirrad om jag bytte hela tiden. √Ėppnan √§r bra att¬†kunna f√∂r¬†jag tycker att han g√§rna flyttar in rumpan och d√• m√•ste vi har ett bra verktyg f√∂r att komma √•t problemet.¬†Bitvis s√•¬†gjorde Figge och jag "bra" √∂ppnor s√• vi √§r p√• v√§g!

När de andra galopperade så travade jag samtidigt, det börjar kännas som om vi ska prova snart! Tralalala....!

Fredag 25/9: 45 minuter skritt på E:22-rundan tillsammans med TS och Freisan! Figge har kommit på att det finns mat överallt i hela skogen! Han jobbade friskt på att få tag på både det ena och andra! Men Figge har lite kvar att lära sig, han kan inte gå och äta samtidigt för då snubblar han :o) Idag fick han träna på att gå i skogen när det blåser och vajar i alla buskarna!

Lördag 26/9: Idag trimmade vi i ridhuset och Figge gick riktigt bra tycker jag. Han var redan från början mer koncentrerad på mig än han var på torsdagens lektion. Då hade han huvudbry om vad alla de andra gjorde. 

Idag tränade vi lite svängar som skulle vara snabbare och för ytterhjälperna i både skritt och trav! Nästan lite westernsvägar! Gick riktigt bra på slutet! Jag tycker om när hästarna kan det för man får med sig hästen lättare i den vanliga dressyren då!

I traven så var mitt fokus på att Figge skulle bjuda ända fram till bettet och här är det bara att träna på och rätt som det är så ramlar poletten ner för oss och så funkar det lite längre sträckor!

Idag hade vi faktist lite mer seriös träning i galopp! Vi provade ett par gånger i båda varven och som mest så blev det nog i alla fall ett halvt varv på volten! Det gör mig inget att det inte blir några längre sträckor för det vi håller på att lära oss är egentligen själva galopp-fattningen! :o)

Söndag 27/9: Idag testar jag och LN de nya ridstigarna, vi red Indianstigen och grymma klätterbacken! Klätterbacken tog vi på slutet och det märktes att den sög i hela kroppen på hästarna! De flåsade när vi kom upp! I alla fall Figge!

Figge fick även träna på att gå först! Vilket var rätt spännande för han blåste som tusan i början! Eftersom vi red rundan på baklänges så såg stenarna med hår ut lite läskiga igen! Och så gick vi idag över vårt första dike :o)

eXTReMe Tracker