Stallet

Blandade bilder

figaro534.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 38

MÄndag 14/9: Hoppade idag upp vid handikapprampen och skrittar en liten liten runda pÄ gÄrden innan jag gÄr ut pÄ uteridbanan. DÀr har YG lektion med en hÀst och Pickachu och Chico skrittar fram. TÀnkte skritta klart lÀngre innan jag började trava men Figge tycket det var sÄ spÀnnande med alla pÄ en gÄng sÄ det var bara att börja trava sÄ han fick lite annat att tÀnka pÄ :o) NÀr sedan Vernon kom som han inte en kÀnner och dÄ blev det sÄ spÀnnande att han nÀstan sprack! Men vi fortsatte ÀndÄ en liten stund för att han skulle fÄ chansen att landa och börja lyssna pÄ mig igen! Och fÄ fort han gjorde de avslutade vi!

Det var lÀnge sedan han var sÄ okonsentrerad men Ä andra sidan sÄ var det första gÄngen vi red med sÄ mÄnga samtidigt! Bivis sÄ kÀndes han jÀttefin för han hade en sÄdna energi men bitvis var det inte sÄ kul... :o) Men det gör inget för miljötrÀningen var den viktiga!

Tisdag 15/9: VÄr första skogtur utan ledare Àr idag avverkad! Det gick jÀttebra! Och det mÀrks att 40 minuter skritt i skogen tröttar ut Figge bÄde i huvud och kropp! Men det mÀrks ocksÄ att skritten blir bÀttre och bÀttre för varje gÄng! PÄ den sista plana rakstrÀckan pÄ vÀgen hem sÄ började han trampa och lÀnga steget ordentligt!!

Onsdag 16/9: Vilar helt!

Torsdag 17/9: PÄ en mycket mer koncentrerad Figger rider vi för EF och vi Àr totalt 4 hÀstar samtidigt! Det gick sÄ bra och var sÄ kul!! Det var jÀttestor skillnad frÄn förra gÄngen!

Vi trÀnade i dag pÄ att hÀstarna skulle kunna stÀlla sig lite utÄt utan att flytta in rumpan mot mitten! En bra övning som stÀrker, balanserar och förbereder till förvÀnd sluta. Figge och jag hade tÀta smÄpauser för det blir ett helt annat temo att rida i grupp! Galoppen hoppade vi över Àven idag men vi jobbade vidare i trav pÄ den andra volten medans de andra galopperade och det gick jÀttebra. Tralala...!

Fredag 18/9: Med Svarta Damen i tÀten gÄr vi pÄ skogstur! Vi gÄr en annan runda Àn vi brukar.... och hÀr Àr stenarna med hÄr pÄ lite lÀskigare Àn pÄ den andra rundan! Men med massor av beröm sÄ blir Figge sÄ kaxig att han med stora skritt steg till slut gÄr först och visar vÀgen!!! I alla fall bitivs för nÀr det blir lite lÀskigt sÄ smyger han in bakom Freisans rumpa igen! Vi testar Àven pÄ att trava lite men nÀr Friesan kom förbitravandes bakifrÄn sÄ undrade Figge vad hon höll pÄ med och bara stannade! 

Men Àven pÄ skogsturer sÄ mÄste man trÀna, vi trÀnar i alla nedförsbackar! DÄ ska man hÄlla ihop hela kroppen och inte bara rulla ivÀg! Figge blir bÀttre och bÀttre vilket innebÀr att han blir starkare och starkare vilket gör att hans vobbel/passgÄng hÄller pÄ att försvinna! Han hÄller pÄ att lÀra sig skritta med lÄnga vÀgvinnande kliv! Talalala...!

Lördag 19/9: TrÀning pÄ sandbanan! Vad mycket man kan hinna med pÄ bara 20 minuter! Redan frÄn början skrittar Figge ivÀg med bra skritt i ett bra tempo! Vi vÀrmer upp genom att bibehÄlla denna skritt och sÄ gör vi flera smÄ volter för att byra varv! HÀr gÀller det att fÄ med sig yttersidan och att inte tappa balansen!

Vi travar med bra tempo och jag fortsÀtter att tÀnka som i torsdags, att stÀlla lite utÄt men att rumpan inte fÄr ramla in mot mitten! Figge Àr uppmÀrksam och jobbar pÄ sÄ bra! Vi trÀnar Àven rappa igÄngsÀttningar och mjuka snabba halter med sÄ smÄ hjÀlper som möjligt! Vi mÄste trÀna upp kÀnsligheten bÄde jag och Figge!

Avslutningsvis sÄ övar vi pÄ höger galopp! Första gÄngen hÀnde ingenting, andra gÄngen sÄ blev det nÄgra steg, tredje gÄngen nÄgra fler gÄnger och sista gÄngen blev det flera stycken sprÄng! Duktig Figge och sÄ var det trÀningspasset klart!! Tralalala....!

Söndag 20/9: 45 minuters skrittrunda tillsammans med LN och Lilleman blev det idag! Tror han fÄtt smak pÄ att gÄ ut i skogen för idag klev han med stor steg bort till Lilleman som stod och vÀntade pÄ oss!

NÀr vi red lÀngs med E:22:ans vilststaket idag, sÄ rÄkade jag ha spöt i höger hand och det rÄkade kasa lite mot staketet och ni vet ju hur det kan lÄta..... Figge blev jÀtterÀdd och hoppade som skjuten ur en kanon rakt in i backen! Han lugnade sig ganska fort men resten av rundan sÄ sneglade han lite bakom sig..... han trodde nog att nÄgon skulle Àta upp honom! Hoppas nu bara att han inte tror spökerna har kommit tillbaka till skogen!

Och inte nog med det, nÀr han skulle ut i hagen igen sÄ hade han glömt bort att man inte ska sÀtta mulen pÄ eltrÄden. Figge genomförde vÀrldens hÀftigaste steppdans.... och det utan att ens dra i grimskaftet!

eXTReMe Tracker