Stallet

Blandade bilder

figaro305.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 37

Måndag 7/9: Tömkörning... att det ska vara så jobbigt! Och vad svårt det är! Både Figge och jag kommer att sova gott i natt! Svetten lackade och hjärncellerna är överhettade. Vad svårt det är!! Men jag tycker att det var både roligt och gick bra!! Nu ska bara se om vi kan få till det när tränaren inte går jämte hela tiden och matar in små tips i örat på en :o)

Nästa träning är om 14 dagar så jag har tänkt att hinna med minst 1 eget träningspass.... tror att söndag kan vara en bra dag!! Figge måste tänka framåt hela tiden, vilket han inte gör! Det innebär att jag måste driva, driva och åter driva hela tiden för annars så kommer man inte rätt! Och så måste jag tänka på att jag befinner mig på rätt ställe hela tiden! Man ska tänka att man ska driva genom inner bakben fram till ytter tygel! Och ytter tygel ska vara stadig och jag ska få ett mjukt, jämnt stöd i handen då det är rätt! Tappar du stödet så kommer hästen att svänga från fyrkantsspåret!

 

Tisdag 8/9: Idag skrittar vi den rundan vi röjde i söndags! Det tog ca 40 minuter! Vad härligt det var! Figge var jätteduktig och klev över stock och sten! Det är inte alltid lätt att klättra över nerrivna gärdsgårdar i nerförsbacke, men Figge han tog det lugnt, sakta och tittade noga var han skulle sätta fötterna!! Och att Tant Anna följer med är toppen!! Både jag och Figge känner oss trygga! Och så travade vi typ 25 meter på hemvägen :o)

Onsdag 9/9: Vilar!!

Torsdag 10/9: EF-träning inställd på grund av sjukdom! Tråkigt! Så jag och Figge fick träna själva i stället! Idag jobbade vi mycket med framåtbjudning! Det ska hända lite direkt, det måste till lite snabbare reaktion när jag ber om något! Vill jag ha trav så ska det inte dröja flera steg utan traven ska komma direkt! Förutom att vi tränade på snabb reaktion så tränade vi även på att jobba i lite raskare trav! Och på slutet så var han riktigt uppmärksam och fin :o) 

Fredag 11/9: Hade i kväll lite taskigt med tid att rida men jag hinner ändå med att rida i ca 20-25 minuter! Vi fortsatte på gårdagens tänk att tänka framåt med snabb reaktion och det fungerade bra för han var uppmärksam och fin redan från början!

Lördag 12/9: Tidigt på morgonen lubbar jag runt i ridhuset och tömkör med ett flås som kallas andnöd... och att min värktablett för taskig fotled inte hunnit börja värka gör inte saken bättre! MEN vad gör det!! Jag fick till det med tömkörningen och det kändes kul! Jag drev, drev och drev genom inner bak fram till ytter tygel och jag är helnöjd!! Tralala...!

Söndag 13/9: Iklädd nystoppad sadel trimmar jag och Figge helt ensamma i stort ridhus!! Det går lysande bra! Vi tränar volter, skänkelvikning, öppnor, uppmärksamma halter och rappa igångsättningar!! Figge går som en dröm och vi jobbar nog totalt endast 20-30 minuter! På slutet ber jag om lite galopp i vänster varv..... och får typ 3 språng och så stannar han och ser lite snopen ut och undrar vad det var som hände :o) Jag klappar och berömmer och säger att nu så gör vi om det igen... nu galopperar vi nog 5 språng! Nöjd och glad stannar vi och Figge får massor med beröm och dagens täningspass är avslutat! Figge har ju aldrig galopperat med ryttare tidigare men nu har vi gjort det! Tralalala....!

eXTReMe Tracker