Stallet

Blandade bilder

figaro429.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 36

Måndag 31/8: Centrerad träning för Ylva G idag! Fy för flan vad det är roligt! Det kändes som om vi var godkända med vår hemläxa sedan förra gången. Vi checkade vidare med att mina revben ska peka åt rätt håll! Armbågarna ska ligga intill och axlarna får inte åka upp! Jag ska hålla om honom mjukt och fint med vaden och rumpan ska inte lämna sadlen utan flyta ut som en barbamamma....!

Figge får vingla om kring som han vill men jag ska sitta stilla, stadigt, centrerat och bara vänta ut honom tills han hittar tillbaka till rätt läge. Skitsvårt....!! Han var klart mycket mer koncentrerad idag, trots att vi red ute och att AH och Ludde tränade på den övre volten. Dock så trodde han att Ludde skulle anfalla och äta upp honom när han kom galoppernade mot honom....! Hehe... tur vi ska börja träna i grupp så vi kan öva under kontrollerade former för det är inte alla som är så hänsynsfulla som AH och Ludde!!

Eftersom jag skulle träna idag så lade jag in ett extra skrittpass igår på 20 minuter och jag måste säga att hans skritt redan från början var klart bättre och mer balanserad. Han tappade inte alls balansen på samma sätt som han brukar. Snackade lite med Ylva om detta och att skritta är ju inte skadligt så jag funderar på att ibland göra om våra vilodagar till en liten stund balansträning i skritt! Antingen på ridbana eller ut till skogen när följeslagare finns!

Figge hade även slagit sig på sidan om mulen idag, han har fått en fläskläpp och en reva där. Det var inga problem att tvätta och jag fick pilla bort smuts utan problem. Och han äter precis som vanligt, något långsamare dock :o)

Tisdag 1/9: Idag har vi skrittat ut på våran första riktiga skogstur i stora spökskogen med AJ som sällskap! 30 minuter tog det! Och vad härligt det var!! Solen sken och fåglarna kvittrade! Det finns verkligen inget bättre!! Och AJ har lovat att föja med fler gånger!!! 

Vi har faktist inte varit i skogen på ett tag men det känns som om Figge har vuxit till sig och fått nytt självförtroende! Spökskogen var inte alls läskig idag, bara en enda liten hårig sten så skum ut :o) På tal om självförtroende så har Figge tuffat till sig i hagen mot Harry som han var så rädd för innan sommaren!! Nu jäklar säger han bestämt till att nu är det minsann Harrys tur att gå och ställa sig  hörnan och att all mat är min!! Hehehe..... nu får jag hålla koll så han inte går upp i vikt! Men det är nog ingen fara, Harry är snabb på att äta! Tralalal...!

Onsdag 2/9: Vilodag!

Torsdag 3/9: Vår första träning i grupp för EF! Så kul så kul!! Och jag tycker att det gick över förväntan! När Figge väl kollat in TS på läktaren, alla hästarna som kom och som skulle gå, tränaren EF och fått jobba en stund så kunde han till och med koncetrera sig ibland små korta ögonblick! Och när han väl koncentrerar sig så blir det så bra!!

Mest nöjd är jag med vår lilla öppna i höger varv! Vi har liksom inte fått till det alls innan och nu helt plötsligt så tänkte Figge så att jag kunde se kugghjulen snurra mellan öronen fattade vad jag ville!

Medan de andra galopperade stod vi i mitten och kollade in läget! Om allt känns bra nästa gång så tänker jag skritta en bit innanför spåret medans de andra jobbar i galopp! Tralalala....!

Fredag 4/9: Red i ridhuset eftersom sandbanan ute var upptagen av "vilda" ryttare :o) Calle och M var inne och vi känner varandra. M och Calle galopperade runt oss lite så Figge fick vänja sig! Han liksom står och funderar på om man ska fly när de galopperar nära honom men än så länge så står han kvar! Vill att han ska få möjlighet att vänja sig lugnt och fint!

Ridningen gick bra! Vi tränade som vanligt på att skritta i blans och att jag ska hålla koll på min kropp. Jag har svårt i vänster varv. Vi kan inte gå rakt fram på spåret vid läktarlångsidan.... fast det går oftst lysande på den motsatta....! Hmmmm! Får inte ihop varför! Vi provade även en liten öppna och jag fick samma svar som igår. Det går framåt och jag kan se när kugghjulen jobbar så det är bara att vänta! Snart har vi kommit på det!

Om man jämför hans energi i skritt och trav i dagsläget och för 3 månader sedan så är det jättestor skillnad! Skulle vilja ha lite mer framåtenergi men jag får ge mig till tåls och vänta! Den kommer snart!

Lördag 5/9: Skritt ut i skogen! Första biten hade vi sällskap av AH och Ludde! Men tyvärr så regnade det så Figge, jag och Anna vände för vi hade inte alls mycket kläder på oss! Figge hade inga som helst problem med att Ludde gick vidare och att vi vände! Det enda han gjorde var att han tittade sig över axlen och undrade om han tänkte komma.! Det är bra med sådan hästar!!!

Det blev i alla fall en skritt tur på ca 25 minuter och trots regn var det härligt! Längtar till nästa skrittrunda! I morgon ska vi ut och röja storrundan så att man slipper ducka hela tiden!

Söndag 6/9: En förmiddagsritt på uteridbanan! Vi fick vara ensamma, förutom då att tant A och A stod och ränsade ogräs så att Figge tyckte att de var lite skumma! Men det gick bra ändå!

Idag jobbade jag mycket med min egen rumpa... den ska ligga still hela tiden. Den sak inte knipa och den ska inte lätta från sadlen. Att det ska vara så jäkla svårt! Grrr jag blir så arg på mig själv! För övrigt så tycker jag att Figge skötte sig lysande så läge ryttaren gjorde det!!

En helt annan sak, jag upplever det som om Figge har blivit högre! Men han är 8 år och då har man slutat växa.... men det känns verkligen som om han är högre.... skumt!! Och läppen läker fint, såret blir mindre och det är rent och fint!

eXTReMe Tracker