Stallet

Blandade bilder

figaro664.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 35

Måndag 24/8: Idag vilar sig Figge i form :o) Funderade i går kväll på varför jag har svårt i vänster varv igen nu när högervarvet går så bra. Jag kom fram till att jag har inget bra svar.... *suck* Jag tycker att jag gör likadant i båda varven men bevisligen så gör jag inte det...! I morgon ska jag noga gå igenom min ckeck-lista, jag vill kunna rida bra i båda varven samtidigt! Så det så!! Det är kanske så att jag ska ha en annan check-lista för vänster varv.....?!! Hmmm..!

Tisdag 25/8: Figge har bitit sönder det nya billiga tre-delade bettet med plast så jag provade ett annat tre-delat med fasta ringar idag. Det gick så där, Figge tycker klart bättre om det andra verkar det som så nu hoppas jag AH kan fixa fram ett i lite bättre kvalite.

Koncentrationen var idag inte alls bra, speciellt i början! Kan säga att min koncentration inte heller var lysande, Anna var där och tittade så jag pratade när jag red....  inte bra! Nåja, det blev klart bättre på slutet och som avslutning så red vi med Annas ledhjälp upp i stora spökskogen! Det gick jättebra faktiskt, han följde med fint och stanade bara tittade lite ibland!

Onsdag 26/8: Varför ska alla rida när jag ska rida?? Va, va...! Jag bara skojar.... lite :o) Men alla behöver väl inte komma på en gång! Idag var vi totalt 5 stycken som red samtidigt, jag började ensam men det fylldes snabbt på! Figges koncentration låg på botten, han var ju tvungen att springa och hälsa på alla nya som kom in hela tiden! Vi kunde inte svänga dit jag ville eftersom alla andra hästar var som "magneter", eller så tog han sikte på en rumpa och skyndade sig ifatt!

Så, ridning blev det men utan kvalitet. Men det blev mycket mental träning och på slutet så kunde han faktiskt gå förbi hästarna utan att stanna eller försöka hälsa i farten. Hehehe....!

Torsdag 27/8: Vila.

Fredag 28/8: Idag hade det nya bettet kommit, nu ska vi hålla tummarna att det är av bättre kavlitet än förra!

Idag kändes det som om vi tagit ett steg tillbaka, även om det i och för sig gick bra! Undrar om det kan vara för att vi de sista ridpassen inte har "kommit" till jobb ordentligt på grund av att det är så många som ska rida samtidigt och att Figges koncentration då ligger i botten! Vi har liksom inte kunnat träna rätt på att hålla balansen!

Idag fick vi vara ensamma i ridhuset och koncentrationen låg klart högre än de senaste dagarna. Det tog dock lite tid innan vi kom till ett bra arbete. Balans, skritt, trav, skritt, halt osv... om och om igen. Till slut så kändes det som om att vi hittade tillbaka. Det känndes att bettet helt klart gjort en skillnad. Själv så jobbade jag med att inte spänna rumpan i tid och otid.... har upptäckt att jag spänner den nästan jämt! Inte konstigt att Figge tycker jag är jobbig ibland :o) Men jag lovar att jag ska bättra mig!

 

 

Kolla in.... vilka hemska armbågar och händer... hihihi... Men jag ska lära mig..... jag lovar! Förresten, så har jag anmält mig och Figge till en tömkörningskurs! Ska bli spännande och kul för jag behöver verkligen träna på det!

Lördag 29/8: Yes! Idag var vi på banan igen och det gick skitbra! Idag såg jag till att vi fick vare själva i ridhuset så att vi kunde koncentrera oss! Vi jobbade vidare med balans, balans och balans....!

Söndag 30/8: Idag skrittade vi i ca 20 minuter endast bara för att träna balans! Endast några varv i trav i båda varven och det kändes jättebra!

eXTReMe Tracker