Stallet

Blandade bilder

figaro518.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 34

MÄndag 17/8: Idag har jag och Figge för första gÄngen trÀnat för vÄr trÀnare Ylva i centrerad ridning. Och vad roligt det var! Jag har fÄtt flera kloka tips pÄ min sitts och hur jag ska inverka pÄ Figge med min kropp!

Min att tÀnka pÄ lista Àr: 

  • inte spĂ€nna rumpan,
  • tĂ€nka pĂ„ att rumpan och benen liksom ska flyta ut över hela sadlen,
  • vĂ€nster rumpa ska ligga stadigt avslappnat i sadlen speciellt i höger varv,
  • visa vĂ€gen med "lampan",
  • revbenen ska peka Ă„t rĂ€tt hĂ„ll speciellt i höger varv,
  • inte höja vĂ€nster axel i höger varv,
  • mjuka runda Zeb Macahan ben ska man ha, 
  • mentalt Ă€r det du och hĂ€sten i en egen liten bubbla, inget utanför bubblan kan störa er avspĂ€ndhet, lĂ€ttare sagt Ă€n gjort :o)

Utav dessa tips sÄ kÀndes det som att jag ska börja med att kolla sÄ att rumpan ligger avslappnad och flyter ut ordentligt, dÀrefter kan jag vrida "lampan" Ät det hÄll jag ska för att fÄ en böjning, jag ska vrida "lampan" sÄ mycket jag kan men inte sÄ att jag slÀpper sadlen med rumpan, nu ska jag Àven se till att mina revben pekar rÀtt, skjuter jag dem Ät fel hÄll fÄr jag ingen böjning! Och funkar det fortfarande inte ska jag kolla mina axlar sÄ att jag inte höjt nÄgon av dom, eller kolla sÄ att jag inte har höjt hÀnderna, och sÄ ska jag kolla sÄ att det kÀnns som om nÄgon drar mig uppÄt i ett snöre som Àr fÀst i huvudet, men rumpan ska fortfarande ligga kvar i sadlen!

Tisdag 18/8: Figge vilar. Figge har idag fĂ„tt nya skor. Han har bra hovar och trots att han varit utan sko Ă€nda sedan i fredags sĂ„ fanns det mycket kvar att ta bort. Även bakfötterna vĂ€xer pĂ„ bra. SĂ„ Ă€n sĂ„ lĂ€nge sĂ„ finns det ingen anledning att lĂ€gga pĂ„ nĂ„gra skor, kanske lĂ€ngre fram nĂ€r vi börjar rida ut "pĂ„ riktigt" lite lĂ€ngre strĂ€ckor! Vi fĂ„r se!!

Imorgon Àr det trÀning igen, lÀngtar! Har sÄ mÄnga tips att testa och nu kÀnns det som om jag "precis" vet hur jag ska göra! Har Àven mailat EF om det finns nÄgon grupp för mig och Figge varje vecka till hösten! *HÄller tummarna* Vi behöver verkligen trÀna pÄ att vara i grupp nÀr andra hÀstar gör olika saker under mer organiserade och kontrollerade förhÄllanden!

Onsdag 19/8: TrÀnade pÄ uteridbanan i ca 30 min och tycker faktiskt att han var ganska koncentrerad pÄ mig hela tiden! TÀnker försöka rida ute varje gÄng nu ett tag, om det inte "flÀnger" runt en massa andra ryttare dÀr samtidigt som ska galoppera till höger och vÀnster. Vi Àr inte klara för den utmaningen Ànnu :o)

Idag fortsatte vi med mina kroppsövningar och att sitta rÀtt och centrerat. Funkade bra, men jag har lÀtt för att spÀnna rumpan i tid och otid! SÄ fort vi inte kunde gÄ dit jag ville sÄ var det rumpan jag spÀnnt och börjat klÀmma med lÄren.

UpptÀckte Àven att jag mÄste vara tydlig med min "lampa" och verkligen lysa dit jag vill vi ska, bÀsta resultatet fÄ jag om jag lyser pÄ en punkt ca 5-10 meter framför oss hela tiden! DÄ hinner jag liksom förbereda resten av kroppen och Figge för att komma dit! UpptÀckte Àven att i dag fungerad undan för höger skÀnkel lite bÀttre. Kul!

Som avslutning idag sÄ gick vi bort mot stora vÀgen för att hÀmta posten Ät S. Bra miljötrÀning för det susar förbi massor av motorfordon.... stora och smÄ som lÄter olika mycket! Allt gick lysande bra och han följer med mig pÄ ett helt annat sÀtt nu! Stannar inte alls och "vÀxer" fast och vÀgrar att följa med!

Vad roligt det Àr att rida.... lÀngtar tills i morgon :o)

Torsdag 20/8: Uppe tidigt för en morgonritt! Man fÄr passa pÄ dÄ det Àr lagom varmt ute! Vi var pÄ uteridbanan och jag red inte sÄ lÀnge, ca 20-25 min!

Åhhh vad roligt det Ă€r, idag har jag expremeterat med mina reben. Varje gĂ„ng vi inte hamnade dĂ€r jag ville kollade jag först av sĂ„ att Barbamammarumpan lĂ„g rĂ€tt, sedan började jag kolla revbenen! Och vilken stor skillnad det Ă€r bara jag tĂ€nker pĂ„ att rebenen ska peka Ät det hĂ„ll jag vill! Figge formar sig genast klart bĂ€ttre runt inner skĂ€nkel och följer med! Helt otrolig!!

Jag har fÄtt ett nytt mantra att tÀnka pÄ: rumpan och revbenen, rumpan och revbenen osv.....! Jag fÄr vÀl ta och traggla detta mantra pÄ samma sÀtt som jag gjorde med mina lÄtsas-gubbar som skulle sitta pÄ axlarna och tynga ner dom för att de skulle bli stilla!

Som avslutning skrittade vi upp till stallet!

Fredag 21/8: Vilodag, ett mÄste för Figge men trÄkigt för ryttaren! LÀngtar tills imorgon!

Har tÀnkt vidare idag angÄende revbenen, jag mÄste vara noga med att inte vika mig i sidan! Jag ska vara lÄng, rak och stÄtlig och ÀndÄ visa vÀgen med revbenen!

Lördag 22/8: Det tar pÄ krafterna för bÄde mig och Figga att rida och röra oss rÀtt! Efter 25 minuter Àr vi helt slut bÄda tvÄ! Och dÄ har vi skrittat mycket.... ! Det enda vi trÀnar pÄ Àr att rida dit jag vill i en bra form i balans och övergÄngar mellan halt, skritt och trav.

Men det Àr i alla fall 20 lysande minuter dÀr nÀstan allt klaffar sÄ bra som man kan förvÀnta sig! TyvÀrr tog 5 minuter innan jag fattade att det var dax att sluta!! *skakar huvudet Ät mig sjÀlv* DÄ kunde inte jag hÄlla koll pÄ min kropp och Figge började svÀnga vÀnster istÀllet för höger.... hehehe...! Men vi pustade ett par minuter och gjorde om svÀngen sÄ att vi slutade bra med vÄrt sjÀlvförtroende pÄ topp!

Vi var pÄ utesandbanan och koncentrationen var riktigt bra, sÄ bra att Figge till och med kunde fortsÀtta jobba trots att stallkatten spatserade förbin nÀra nÀra! Figge Àr det nyfiknaste sÄ gÄr pÄ 4 hovar, ropar nÄgon hej till mig nÀr jag rider sÄ vÀnder han och ska bort och hÀlsa.... :o)

Söndag 23/8: TrÀning pÄ sandbanan i ca 20-25 minuter! Det gÄr riktigt bra i höger varv just nu! Det gÄr klart sÀmre i vÀnster och nu kan jag inte klura ut vad jag gör för fel dÀr *suck * ..... :o)

Sambon var med och fotade och filmade idag, sÄ jag har bevis pÄ att jag faktiskt inte tittade ner nÀr jag red!!! Vilken lycka för det har varit svÄrt att bryta den olaten. Trallalala......

Nu har jag kvar att jag mÄste lÀra mig hÄlla mina vÀderkvarns - armbÄgar intill kroppen och att inte vrida om handleden sÄ tummarna pekar mot varandra!

eXTReMe Tracker