Stallet

Blandade bilder

figaro299.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 33

Måndag 10/8:  Skritt, halt, skritt, trav, skritt, trav, skritt, halt.... och så vidare! Det är så vårt träningspass har sett ut idag! Upptäckte idag att jag kniper med knäna när Figge tappar balasen och jag kan ju säga att det hjälper ju inte honom att hitta balansen igen!

Just nu känns det som om jag behöver träna min kropp på samma sätt. Måste jobba upp min egen styrka och balans för att sitta bra! Känns som om jag har tappat jättemycket styrka i överkoppen nu när mitt "panzar" runt kroppen inte finns kvar. Figge och jag får väl fortsätta att tragla dessa övningar för att bli starka tillsammans. Ska täkna på: inte knipa med knäna, hålla om med båda benen, mjuk i handen, hålla kroppen stadig, i balans och den ska vara lång.

Tisdag 11/8: Tidig morgonritt eftersom det är lika bra att passa på då man har stalltjänst och semester samtidigt! Vi börjar med skritt, halt, skritt, halt osv.... länge länge! Iser att han faktiskt ignorerar mina hjälper lite så nu jäklar ska han minsann lära sig att vara upprärksamm!

Vi övergår till att lägga in trav i detta balansarbete och idag tänker han inte gå ut till spåret vid läktaren i höger varv men han gör en lysande trav i höger varv på motsvrade långsida. Han har bara bestämt sig för att inte gå där...... jag har idag insett att Figges spanska blod försöker att köra över mig och göra som han vill och ånej... det går inte.

Jag blir "förbannad" och vi diskuterar lite fram och tillbaka om att man minsann ska lyssa på det jag säger och det är det som gäller alltid! Och oj vad han blev uppmärksam och vad vi avslutade lysande bra!! Nu är det slutmesat från mitt håll, naruligtvis tänker jag lyssna på hans åsikter för  han har många gånger rätt, MEN har jag bestämt att vi ska göra något så är det så!! Hmpf....!

Onsdag 12/8: Vilar!

Torsdag 13/8: Rider i ridhuset och tänker på att bibehålla tisdagens bestämda energi när jag börjar rida! Rätt energi och förmodligen ett nytt tre-delat bett med gummi verkar vara en klockren kombination! Figge är pigg, uppmärksam och bjuder på en lysande ritt! Han till och med flyttar sig unden höger skänkel! Endast en gång, i början, hade vi en liten diskussion om vem som bestämmer! Som vanligt så tränade vi skritt, trav, skritt, halt osv.... många många gånger!

Fredag 14/8: Vad roligt det är att rida! Idag gick det lika bra som i går! Det nya bettet verkar vara en hitt för han är inte alls lika orolig i munnen, vilket gör att vi kan samarbeta klart bättre och lättare! Jag tänker fortfarande på att ha en bestämd energi och börjar han trixa med att "inte vilja gå just där" så synar jag honom direkt med att kontra, "Jodå, det gör du visst, så det så!" och så gör han som jag säger :o)

Idag kom Ballou och MS in och red samtidigt som oss, koncentrationen skjönk tvärt, men å andra sidan så dök "visa upp sig" upp i stället! Vad rolig han är Figge, han vill stanna varje gång hon gick förbi och snacka lite! Och så ville han helst leka följa John.... ! Så vi fick träna lite på att vara koncentrerad när det är fler än vi som tränar!

Det går även bättre och bättre med att stå en stund i boxen när man är helt själv. Jag kör med mat-taktiken, blandar lite mat efter träning som han ser att jag lägger in i krubban och sedan har han så bråttom så att komma in i boxen. I början var han så orolig att han inte åt, det gör han nu...!!

Idag hade han även tappat en sko när han röjde loss och busade i hagen. Tur att hovis kommer på måndag :o)

Lördag 15/8: Vilar!

Söndag 16/8: Idag var det mycket mental träning för både Figge och mig! Nu börjar folket att droppa tillbaka från sommarbetena vilket medför att vi inte alltid är själva i ridhuset/sandbanan! Idag var det två stora långbetna hästar som tränad samtidigt som oss! Men de är snälla, de vet att vi är nybörjare och att de inte ska komma och galoppera precis bakom oss eller möta oss i hög hastighet! Vi har liksom inte vant oss ännu!

I alla fall så tycker jag att det gick riktigt bra! Trots att han till en början pep och ruskade på huvudet så hände det ingen. Jag tänkte som så att jag sätter honom i arbete direkt, så vi började trava nästan på en gång! Tror inte att han hade kunnat hålla sig i skinnet i skritt och vara laddad samtidigt :o) Han var faktiskt mer koncentrerad idag än när Miss Ballou tränade samtidigt som oss i fredags eller så är valacker inte lika intressanta :o) Nåja, det var ett roligt ridpass!

eXTReMe Tracker