Stallet

Blandade bilder

figaro732.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 32

Måndag 3/8: Löslongerar i ridhuset, idag är det varmt, både Figge och jag blev svettiga! Idag testade jag att be honom fatta galopp för att sedan bryta av till trav och fatta ny galopp! Gick bra i båda varven faktiskt!

Igår så lade jag även till en helt ny övning på schemat, att vara själv i stallet! Från och med nu så ska han när vi är klara stå i boxen själv en stund innan jag släpper ut honom igen! Nu är det dax att ta tag i detta problem på riktigt! Man kan liksom inte hålla på så som han gör!!

Tisdag 4/8: Tidig morgonritt i ridhuset! Han är pigg och glad eftersom ryttaren varit och rättat till sin kropp. Jag satt fast i hela bäckenet så det är inte konstigt att han inte ville gå i höger varv, min kropp hindrade honom! Vilken tur att man lyssnar på hästen och inte blir arg på hästen!

Vi traglar vidare med balans, balans och åter balans....! Skritta långsammat, inte ramla iväg, inte vingla... Bitvis går det jättebra, bitvis ramlar vi iväg åt alla möjliga hål! Många igång och avsaktningar, lite sidvärts. Nu kan vi trav på i flera varv (2 varv typ...) och jobba utan att pausa. Idag kändes han pigg och det kändes som jag ville prova att galoppera lite... men det gjorde vi inte. Men jag tror att han är redo att prova lite lite galopp... fast det är inte jag..... jag har en mental spärr att ta mig över först! Hur vet jag inte ännu....!

Onsdag 5/8: Agiliträning i ridhuset. Det är sambon som leker!

Torsdag 6/8: Trimmar i ridhuset och idag känns han lite disträ! Varje gång vi börjar så är han väldigt vinglig och obalanserad, detta blir alltid bättre mot slutet vilket är bra! Idag tänkte jag mycket på mig själv och min sits och inverkan. Kom på att jag håller om Figges yttersida bra i vänster varv och att jag INTE gör det bra i höger varv. När jag kom på detta så blev han lugnare och stadigare i hela sin gång. Måste tänka på detta hedanefter. Måste även snacka med honom med fina fina hjälper för annars blir han sur och tvär. Jag måste alltså skärpa mig!!

Fredag 7/8: Tidig ritt på sandbanan som inte är bra, allt fluff ligger ovanpå. Vaktmästaren kom och sa att han skulle vattna ordentligt idag, bra!! Nåja, vi är tillbaka utomhus igen. Idag var tanken att vi skulle vänja in oss vid att vara utomhus igen, har varit inne och ridit nu när jag har haft armen i gips. Idag var han mer balanserad redan från start och när vi skrittade tänkte jag bara på hur jag satt och han blev lugnare, stadigare över lag. Vi tränade på allt möjligt med minimala hjälper. Han kändes fin och vi avslutade med endast några varv i trav!

Lördag 8/8: En kvällsritt på sandbanan som idag är bättre eftersom den är vattnad! Sätter idag focus på mig själv och tänker på att hålla om mjukt och stadigt med båda benen. Klurar ut att Figge tycker att jag är för hård i handen ibland, trots att jag verkligen tycker att jag INTE är hård i handen. Men det är en känslig herre så det är bara att rätta sig efter det! Idag tränade vi mycket 10 skritt, 10 trav... har faktiskt inte gjort det på länge och inser att den övningen bör ingå i varje pass för den är verkligen nyttig för både häst och ryttare.

Jag har även kommit på att nu när mitt muskelpansar (som Lotta massören kallar det) runt ryggen inte längre finns kvar så är jag mycket mer rörlig i ryggen, både på gott och ont! Nu har jag svårare att sitta "still" och vara balanserad för jag har inte hunnit lära min kropp att arbeta utan sitt pansar.

Söndag 9/8: Total vila.... på grund av anledning :o)

eXTReMe Tracker