Stallet

Blandade bilder

figaro800.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 31

Måndag 27/7: Leker i ridhuset och jag har faktiskt tänkt att jag ska vara lite seriös nu. Vi ska varje dag träna på att lyfta alla hovar när jag toucherar på benen, detta är visset den första övningen man ska kunna och som ligger till grund för en massa roliga trix, tex något som heter Bergsgeten....! Jag har en rolig bok :o)

 

Longeringen gick bra, vi började med att följa fyrkantspåret tillsammans i skritt och trav. Vi tränar även på att byta varv, och det gick bra! Sedan så jobbar vi vidare i trav i båda varven på volt för att avsluta med att galoppera lite! Idag var galoppen lugn och fin, inget tokbus utan bara ett bra i galopp i båda varven! Kul!

 

Tisdag 28/7: Trimmar i ridhuset! Energin känns på topp redan från start. Skritten går riktigt bra redan från början idag, vi skrittar fram utan att nästan inte höras! Det är bra!

Traven gick bitvis bra, vi har bytt "svåra" varv. Nu är det höger varv som vi har svårt att komma ut till spåret i. Det har varit ganska jämt i båda varven ett tag nu så det är väl dax för ett snepp uppåt som de brukar säga! Idag tror jag att han "knuffade" över mig på vänster sida för att slippa böra på höger bak. Jag jobbade honom den sista stunden ganska bestämt och "krävde" att höger bak minsann oxå skulle jobba lite. Förhoppningsvis så har "problemet" löst sig själv nästa ridpass!

Vi provade även lite skänkelvikning i trav. Det gick faktiskt över förväntan! Han har mer energi i traven än sktitten så det är kanske därför! Det var ett bra pass och Figge såg nöjd ut och kändes lagom trött efteråt!

Onsdag 29/7: Vila pga stalltvätt mm..!

Torsdag 30/7: Har idag en Figaro som är proppfull med energi! De första 20 minuterna går åt till att bara får bort allt "spring" som finns i benen, tyvärr så kunde vi under denna tiden inte komunicera så där lysande bra! Figge vill svänga vänster när jag ville till höger, osv... inte ett rätt :o) fast det kommer det med när vi blivit varma i kläderna! Tänk vad härligt när vi kan använda denna energi till ridningen istället för att bara "springa bort den"!

Nåja, mot slutet så blev han fin och go! Jag jobbade vidare med mig själv och varför jag inte får ut honom till spåret! Och som jag trodde så gör jag samma misstag i detta varvet som i vänster, jag lutar mig framåt mot Figges vänstra bog/vänster fram, när jag istället ska sitta mitt över och något på höger bak istället! Det gick klart bättre när jag kom på det. Och för att inte tala om TS tips om revbenen för då kom jag även på att sträcka mig så som om jag hade någon som drog mig uppåt i ett snöre från huvudet kändes det oxå bättre. Ett bra ridpass, men om han ska hålla på att vara så här pigg kan jag nog inte bara rida varannan dag.... men det kan ju faktiskt vara en övergångsperiod nu eftersom vi har börjat med det "nya" höet och att han gått och betat några timmar varje dag.... Det blir nog bra när det är klart :o)

Fredag 31/7: På grunda av massor av spring i benen igår så sadlar jag upp Figge även idag för att känna på honom! Han känns toppen fin direkt för han är mjuk, följsam och koncentrerad! Känner lite på skitten och traven, slänger in små sidvärtsrörelser som funkar riktigt bra. Idag samarbetar vi på hög nivå och vi kommer ut till spåret i båda varven vilket bevisar att jag red bra idag :o) Det var ett kort bra pass på ca 20 minuter.

Lördag 1/8: Longerade i ridhuset efter att vi först tränat på våra små övningar. Kul att se att han har blivit starkare, idag fattade han enkelt galopp i båda varven! Han börjar snart bli redo att galoppera med ryttare, bara ett varv eller två!

Söndag 2/8: Tränade i ridhuset, nu är det snart dax att återigen börja rida på uteridbanan. Har ju hållt mig i ridhuset nu när jag har haft bruten arm. I alla fall så började vi med att skritta ganska länge, upptäckte att han börjat gå mjukare och tystare oftare och oftare, bra! Och att jag måste sitta precis där jag ska för annars så svänger han inte dit jag vill! Jäklar vad känslig han är och vad sur han blir "om" jag försöker svänga när jag sitter fel!! Figge kommer att lära mig massor :o) Vi jobbar lite på sidvärtsrörelsen som börjar fungera ganska bra undan för vänster skänkel, åt andra hållet samarbetar vi inte så bra.... jag klurar vidare på varför!

Traven går bra i båda varven om jag sitter "exakt" rätt! Och han passar på mig för om jag sitter minsta fel så surar han ihop och sätter sig på tvären! Vi fick till ett bra samarbete på slutet där Figge var nöjd med mig som ryttare :o) Det var ett lärorikt pass som slutar med att vå båda två är nöjda!

eXTReMe Tracker