Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro623.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 4

Måndag 22/1: Vilar

Foto: Thomas Larsson

Tisdag 23/1: Tar en kvällstur i lilla tillsammans med många andra, det var trångt!

Men Figge var pigg och gick lysande bra!!

Onsdag 24/1: Kvällsdressyr

Foto: Thomas Larsson

Torsdag 25/1: Bomträning! Det gick riktigt bra och Figge kändes stark, smidig och lösgjord. Vi skulle rida snirkliga vägar med mycket volter, övergångar och bommar!

Bild från ett tidigare tillfälle och jag är säker på att jag fortfarande har den dåliga ovanan med att titta nedåt.... :)

Foto: Thomas Larsson

Fredag 26/1: Tömkörning i lilla en liten stund

Lördag 27/1: Uteritt i härligt väder! Figge var pigg.....jättepigg!!

Söndag 28/1: AL får sig en lektion på Figge. Handen och tygeln har blivit jättemycket bättre för nu har hon mycket mer kontakt med munnen, även sitsen och att hålla benen mer på rätt plats är klart bättre. Idag övade vi på att använda kroppen för att rida med, att samla ihop och att gå framåt igen. I skritt så går det ganska bra nu. Vi övar på att hålla handen stilla, ha bibehållen kontakt och form och vända igenom volten, vi övar på att låta kroppen vara kvar i samma position samtidigt som man gör en överstrykning med båda händerna. Vi övade på att ställa innåt/utåt och att den nya ytter/inner måste följa med och mjukna lagom så att Figge får möjlighet att genomföra det man ber om. Vi övade även på att rida lång och låg.

Vi lekte även med halvhalter och hur det känns när man får igenom sin halvhalt, och att det kan ta lite tid innan men får igenom sin halvhalt, att man har mjuk kontakt med munnen och genom handen ber om att hästen ska bli rund samtidigt som skänklarna fladdrar lite och ber om att sidorna ska bli mjuka och att man själv måste mjukna i samma ögonblick som man känner att hästen mjuknar. I början så tog det kanske 20 meter innan "halvhalten" gick igenom men då kändes det klart och tydligt och när man väl vet hur man gör och vad man letar efter så kommer ju detta att gå så mycket fortare.

Vi övade med enhandsfattning i skritt och att "strida" med svärd mot varandra för att få en upplevelse om att om man inte använder ytterskänkeln på rätt plats så går det inte att svänga!

Figge säger fortfarande "gör om - gör rätt" när de ska galoppera men idag så gick det några gånger så det var klart bättre än förra gången. Speciellt när AL fick rida med enhandsfattning i stället och bara liksom galoppera iväg, sedan började hon tänka för mycket och då gick det inte. Höger varv går bättre än vänster varv, i vänster varv ramlade Figge bara rakt in i mitten helt plötsligt innan fattningen så där fick hon klura på vilken kroppsdel det var hon hade på fel plats och varför det blev så. Och så fort hon rättade till det så gick Figger rakt igen men själva galoppfattningen var svår.  Det är inte lätt att ändra på en gång men det går raskt framåt.

De var jätteduktiga och Figge är fantastisk som personlig tränare!! Sträng men oerhört rättvis!!

Själv så tycker jag det är jättekul att försöka förmedla om hur jag gör och hur jag tänker :)

eXTReMe Tracker