Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

we4.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 2

Måndag 8/1: Vilar för Matte tränar!

Tisdag 9/1: Dressyar och har fokus på galopp-piruetter och byten. Han blir starkare!

Onsdag 10/1: Vilar för Matte tränar!

Torsdag 11/1: Tar ett längre och seriöst pass då vi kollar av öppna och sluta, vilket gick riktigt bra tycker jag. Kan det vara piruettarbetet som stärkt upp :) Vi övade så klart även piruetter och de var snäppet bättre idag tycker jag, vi jobbade med suspension och att vara aktiv i bakbenen.

Fredag 12/1: Longerar och stretchar, aktiverar i både trav och galopp och avslutar med piaff! Idag så bad jag Figge om mer i piaffen och det fick jag!! Figge var riktigt duktig!!

 

Lördag 13/1: Rida ut! Halt så Figge får på sig sina halksockar och det var ju tur! När vi vände och skulle skritta hemåt så blir han som en bomb! Så pass att Matte bestämmer sig för att hoppa av.....! Men det var en lång snygg piaff vi gjorde! Väl av så går han snällt och lydigt bredvid men det var ju liksom inte meningen att Matte skulle gå!!! Fick gå ända från Kyrkan... men jag tänkte minsann inte gå in på gården så jag hoppar upp när vi nästan är hemma och han börjar att tagga igång igen. Men denna gången så gick det att få honom att skritta i alla fall!

Väl hemma så går vi in i ridhuset och jobbar lite, om man ber om det så!! Galopp-piruetter blev det och de var så bra idag!! Klart bästa hittils!! Det blev ju bra allt till slut!!

Söndag 14/1: AL rider och övar sits och kontakt, de var jätteduktiga och idag så "red" hon från starten istället för att åka. Hela sitsen var klart bättre än förra gången. Och hon börjar få lite koll på hur man formar hästen så att den blir lite mer eftergiven och följsam.

De övade mycket i skritt och trav med att ställa utåt/inåt, vända igenom volten med bibehållen form och ställa om, både att vända igenom volten ställd utåt och ställd normalt. De övade även på att rida lite sluta längs spåret.

Spanjacken tyckte dock inte att man skulle galoppera idag utan tyckte att A sa sluta hela tiden. Men det kan vi öva på en annan dag!!

eXTReMe Tracker