Stallet

Blandade bilder

figaro472.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 30

Måndag 20/7: Inleder dagens 45 minuters träning med ett långt skrittpass på ca 25-30 minuter. Vi tränar på att skritta i balans och vi tränar på sidförande övningar med bra resultat! Idag hade poletten ramlat ner och det fungerade jättebra i båda varven! I traven så jobbar vi vidare på balansen och att hålla ihop oss! Traven gick riktigt bra på slutet och vi avslutade med att träna på att skritta långsamt och att hålla balansen! Det är svårt!

Tisdag 21/7: Efter en Figgedusch så longerar jag honom i ridhuset! Inga krav mer än att han ska svänga dit jag vill och att han runt mig ska träna lite på att galoppera! Figge tränade även på att tokbusa... Jag hade riggat upp kameran men filmen blev inte så där lysnade bra.

Onsdag 22/7: Träning i ridhuset! Vi börjar som i måndags med en ganska lång skritt, fortsätter med många igång och avsaktningar mellen skritt och trav. Han har lite svårt att komma igång, han liksom segar sig fram, speciellt i början av passet, det blir bättre på slutet! Nåja, vi testar lite sidförande hjälper idag, funkar bara sådär. Poletten har väl försvunnit igen :o) Traven blir fin på slutet! Det är bara att träna vidare!

Torsdag 23/7: Har kört lite varannandags träning denna veckan så i dag löslongerade vi igen! Idag busbockade han inte alls lika mycket! Det jag tänkte på idag var att han för sig "bättre" vänster varv just nu. Om det beror på att jag inte kan hålla och föra långpisken ordentligt i höger varv på grund av gipsad arm eller att han håller på att bli starkare vet jag inte... men ska fortsätta observera detta!

Fredag 24/7: Vilket bra ridpass det blev idag! Figge var verkligen på G och bjöd på en underbar trav med massor av energi! Tänke häromdagen att oj vad vi egentligen har kommit långt, vi kunde ju för 3 månader sedan inte ens svänga ! ! ! Nu kan vi svänga fast vi har höjt ribban och vill ha en bättre sväng i balans! 

Trots att vi har mycket jobb kvar i skritten så har den tagit ett sju-mila-steg framåt! Just nu tränar vi under varje pass att skritta långsamt i balans, det kunde han inte innan. Han kunde skritta långsamt men ack hur....! Jag vi ha en långsam balanserad energisk skritt med vikten mer på bakbenen. Figge tenderar lätt till att bara "ramla" fram och i väg! Och när han bär sig bra i skritten så hör man inte hans steg :o)

Lördag 25/7: Vi leker lite i ridhuset, vi provar att följa fyrkantsspåret tillsammans. I båda varven och även lite i trav! Det fungerar bra! Vi avslutar med lite träning  i trav och på att fatta galopp! Det blir bättre och bättre och han ser starkare och mer balanserad ut! Kul.

Idag tränar vi även på att sprya på lite insektsmedel.... Figge tycker inte om när man sprutar på bakbenen. Men med lite övertalning om att man har fötterna på marken hela tiden så får man morötter i massor! Och då är saken hur lätt som helst :o)

Söndag 26/7: Tycker att träningen idag gick riktigt bra! Han hade lite mer energi redan från start! Idag tränade vi lite längre på sidförande hjälper med blandat resultat! Jag tycker att jag inte får fram vad jag vill... men det är kanske bara så att det ska processas en stund till innan poletten ramlar ner för oss båda! Traven däremot går lysande nu! Vi jobbar på att gå i balans och att inte skjuta ut högervbogen i vänster varv. Här kommer lite film på när vi travar lite och det är filmat den 4/7 2009. Men det är ett konstigt format, jag är lång och smal :o) och Figge är jättekort...! Vi ser inte ut så i verkligheten.... :o)

eXTReMe Tracker