Stallet

Blandade bilder

figaro410.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 29

Måndag 13/7: Vila pga Falsterbo.

Tisdag 14/7: Vila pga Falsterbo.

Onsdag 15/7: Löslongerade i ridhuset! Kul är det.... tror att jag har kommit på hur jag ska få honom att öka och minska volten med kroppen! Fast det var kanske bara en lyckoträff idag :o)

F√∂rresten, jag v√§gde¬†Figge med m√•ttbandet idag och det hamnade p√• 538 kg! Det inneb√§r att han enligt m√•ttbandet¬†g√•tt ner ca 82 kg. Det √§r ca 5¬Ĺ kg/vecka och det tycker jag k√§nns ganska lagom!

Torsdag 16/7: Figge har vilat från ryttare i 6 dagar men idag provar jag på  att rida med min brutan arm. Det går utmärkt, men jag känner igen det jag talade om tidigare, att han faller tillbaka till sin "vobbel-gång"  när man inte nästan dagligen påminner honom om hur man ska röra sig!

Visserligen så tycker jag att han denna gång klarat vilan bra och att hans vobbel inte alls är i närheten av tidigare tillbakafall. Då räckte det med 2 dagars vila. Idag gick det ganska lätt att påminna honom om hur man bär sig själv! Han börja alltså bli så pass stark att kroppen/hjärna inte helt faller ut på några dagar!! Härligt, för det betyder att vi kan lägga in vila på ett helt annat sätt! Så idag var det mycket repetioner som gick ut på att man ska hålla ihop kroppen och bära den i balans.

Fredag 17/7: Uppe med tuppen för ett ridass riktig tidigt! Idag fortsätter vi repetionerna om att hålla ihop kroppen och att bära den i balans! Vi fick till det lite bättre på slutet och fram för allt så kunde jag raktrikta honom lite mer i vänster varv. Figge vill helst gå lite fel_banan_böjd och flytta in bakdelen för att slippa bära på inner bak!

Lördag 18/7: Nytvättad men inte helt torr tränar jag och Figge i stora ridhuset! Vi tränar start och stopp, vi provade även lite sidförade övningar men det verkar som han glömt... eller inte vill komma ihåg för det gick inte alls idag! Nåja, poletten kanske har ramlat ner igen tills nästa gång! Annars så gick skritt och traven riktigt bra bitvis!

Söndag 19/7: Löslongerar i lilla ridhuset! Figge kan skilja på höger och vänster varv även idag! Kul! Efter lite uppvärmande trav tränar vi på att fatta höger och vänster galopp, hålla gloppen några språng och sedan bryta av till trav!! Ibland blir han lite busig och lägger av en hel serie och bara står och studsar på stället!! Och oj vad han börjar bli smidig och stark!!

eXTReMe Tracker