Stallet

Blandade bilder

figaro328.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 28

Måndag 6/7: Idag fick Figge jobba på lina! Det var ett tag sedan och det är nu man ser hur allt ändrar sig! Han börjar ta form!! Han behöver tappa lite till i vikt och sedan ska gubbmagen göras om till muskler! Han har helt klart blivit starkare och han rör sig helt annorlunda nu! Riktigt kul att se! Han blev så snygg när MS och Ballou kom in för då var han tvungen att blåsa upp sig och stajla lite!

Idag så gick han bra på en stor volt! Figge är den där typen som i början ska få lufsa runt lite! Hans energi kommer efter en stund när han har värmt upp! Tanken var att vi skulle träna lite på att galoppera.... inte på att bocka! Han ser för rolig ut när han lagt av en snygg serie och sedan mitt i ett språng tvärstannar och vänder sig mot mig med en nöjd uppsyn som säger: Såg du vad jag kunde?!!

Tisdag 7/7: Vi gjorde idag ett bra jobb på ridbanan! Han kändes efter en stund pigg och energisk! Idag jobbade vi vidare på sidförande hjälper! Han är lite tvärtom ibland och går mot skänklen.... ibland säkert för att jag inte sitter rätt :o) Men ibland är det faktiskt lite dumheter för så jäkla dåligt rider jag inte!! Så idag var jag lite mer bestämd och ställde krav! Och det gick hem!

Det är mycket stärkande arbete hela tiden, massor med igång och avsaktningar! Han är klart starkare i höger varv jag känner en jättestor skillnad för han är mer balanserad och tar för sig på ett helt annat sätt! Vänster varv har blivit bättre men där är det svårt för oss! Figge trixar till det och får mig ur balans och så funkar inget! Det är bara att börja om från början :o) Nåja, det går på rätt håll så jag klagar inte!!

Onsdag 8/7: Total vila blir det idag för Figge för jag ska på kalas och äta lasange :o) Mums!

Torsdag 9/7: Figge vilade sig i form igår för han gick lysande bra idag! Funderade redan i tisdags om han är redo för lite mer krävande arbete så jag testade och det gick ju bra! Jag hade även idag klart större krav på jobb och energi!

Denna veckan så har det blivit varnnan dagsridning och det kanske är en bra ide att fortsätta med det ett tag! Lite tuffare jobb ena dagen och något helt annat och lättare jobb nästa! Hmmm... imorgon är kommer hovis så då kanske jag hinner att lina honom lite innan och träna lite på galoppfattningar! Vill inte göra det efteråt för risken finns att han trampar av sig skona när han tokbusar, det har ju hänt!

Fredag 10/7: Longerade p√• ridbanan och det √§r roligt att se hur han √§ndrat sig!! Eller hur!! Han √§r s√• fin s√• fin!!¬†Idag fick han nya skor och jag fick en bruten handled...! √Ėversta¬†fotot taget idag.

 

Nedersta fotot taget i början på april!

 

 

 

 

Lördag 11/7: Figge fick idag vila.... på grund av bruten arm! Jag vill rida..... vill gärna prova i morgon men det är kanske dumt!! Det är kanske bäst att vänta några dagar! Eller inte??

Söndag 12/7: Löslongerade Figge i ridhuset!! Det är ganska intressant faktiskt, man ser lite vilka svagheter och styrkor de har! Figge föredrar höger varv och har där lättare att hålla sig runt mig! När jag vill att han ska gå i vänster varv så försöker han hela tiden smita över till höger :o)

Man kan säga att vi idag tränade på att lära sig skilja på höger och vänster varv! Det gick faktiskt på slutet, sa jag vänster så skulle han svänga vänster!! Och så tränade jag på komandot: Figge hiiit!

eXTReMe Tracker