Stallet

Blandade bilder

figaro501.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 27

Måndag 29/6: Idag var det dax att prova på att rida på sandbanan utomhus! Vi lufsar om kring i skritt en lång stund och kollar in allt som finns runt omkring oss, och det är mycket nytt att bekanta sig med! Oj vad många läskiga ljud och skumma prylar det finns här i världen! Flygande fåglar kan till exempel få en att vända snabbt och galoppera iväg! En katt långt borta måste studeras ingående och länge! Läskiga vinden i träden vid bäcken som gör att alla träden rör sig. För att inte tala om all märkliga fordon i olika stolekar med mysko ljud som åkte förbi på stora vägen i rondellen. Figge tyckte till slut att arbete på pytteliten volt vid utgången kunde betraktas som hyffsat säkert.  

Tisdag 30/6: Fotsätter vår mentala tränig på stora händelserika uteridbanan! Förberedde oss genom att bara vara där det känns som läskigast med godsaker medans vi torkar efter dagens härliga svala dusch! Vi går och hämtar ridutrustningen och återvänder och idag så har vi utökat "säkerhetszonen" vid utgången till en mycket större volt, dvs nästan halva ridbanan! Planen var att bara skritta och miljöträna men han bjöd självmant på trav. Och eftersom det inte tillhör vanligheterna så berömde jag mycket och fick mer :o) Vi fick till ett par riktigt bra varv på volten!

Figge är ingen tuffing, han är rätt ängslig och tycker många saker är läskigt spännande har det visat sig! Men med träning så ska det nog bli klart bättre! Jag har ju rätt så många års erfarenhet av en tittig Drutten och han blev ju en klippa :o)

Onsdag 1/7: Träning på uteridbanan! Idag hade vi sällskap av TS och det tror jag Figge tyckte om! Han gick minsann ganska avslappnat 2 varv på runt hela sandbanan! Sedan jobbade vi lite på den nedre halvan där det känns tryggt! Det gick lysande bra! Vi hade bara ett litet pass för det är miljöträningen som är den viktiga här!

Torsdag 2/7: Idag jobbar vi lite mer seriöst på sandbanan när vi lufsat runt längs med fyrkansts-spåret en stund! Det gick riktigt bra! Bitvis bär han sig riktigt bra! Vi tränar i dag mest på att svara snabbt för liten skänkel!

Fredag 3/7: Idag fick Figge vila helt och hållet!

Lördag 4/7: Red sent eftersom det har varit en riktigt varm dag! Vi hade tänkt rida på uteridbanan men där hoppade Twister lite och Figge tyckte att det var en jättekonstig övning och blev skiträdd! Vi gick in och red i ridhuset istället! Det gick hyffsat bra trots att jag har ont i ryggen. Det kändes inte alls att rida! Märkligt! Vi tränade mest på start och stopp idag! Här har Figge fått en lunchdusch på grund av värme! Gissa om han fick duscha en gång till :o)

Söndag 5/7: Fortsätter vår mentala träning på uteridbanan! Det gick riktigt bra idag! Vi började passet med att följa hela fyrkantsspåret och träna på att var längst bort där det känns läskigt! Han börjar vänja sig och idag koncentrerade han sig på mig mest hela tiden! Vilket resulterade i att vi kunde fortsätta våra sidförande övningar, vi kunde jobba lite förvändt i både skritt och några steg i trav, vi tränade på igång och avsaktningar! Och själv så tränade jag på att sitta rätt! Lyckades ganska bra idag och vi gick dit jag ville nästan hela tiden!

eXTReMe Tracker