Stallet

Blandade bilder

bullen3.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 26

MÄndag 22/6: Duschade av Figge det vÀrsta och medans vi torkar provar jag den nya klickern jag köpt! Figge lÀgger ihop klick och morot blixtersnabbt! Eftersom man Àr nybörjare sÄ fÄr man prova sig fram och det var vÀl inte förrens pÄ slutet som vi bÄda tvÄ fick klÀm pÄ hur man ska göra! Vi testade att backa, gÄ sakta, att han skulle jogga jÀmte mig nÀr jag gÄr, och att lyfta samma ben som jag! Det var de tvÄ sista som funkade bÀst! Vi provar igen imorgon! Nu till ridningen!

Rider fortfarnade pÄ framgÄngsvÄgen :o) Det gÄr riktigt bra! Vi trÀnar pÄ 10 skritt, 10 trav och det stÀmde att han blev rakare nÀr jag tÀnkte lite förvÀnt i skritten i vÀnster varv! Nu ska jag bara klura ut vad jag gör för fel i höger varv, ibland, rÀtt ofta sÄ fÄr jag inte honom att gÄ ut till spÄret undan för min högra skÀnkel. Speciellt i början av ridpasset! Förmodligen sÄ sitter jag snett, jag har tÀnkt pÄ det nÀr jag rider men jag tror jag gör nÄgot mer fel för det blir ÀndÄ inte rÀtt ibland. Jag fÄr klura vidare!

Tisdag 23/6: Ny dag och ny dusch! Ingen mening att bara försöka borsta efter dag pÄ steppen! Idag gick vi med Ludde till spökskogen! Och han stannade inte en enda gÄng!! Han gick i raskt takt och till och med smÄjoggade ibland! Han kÀndes pigg och glad! Det har helt klart hÀnt en massa saker och han börjar bli starkare! Kul! Fast vi hann idag inte trÀna sÄ mycket med klickern! Ingen ridning idag!

Onsdag 24/6: Longerar lite i ridhuset! Idag Àr inte Figge sÄ dÀr pÄ G som igÄr, tror att han tycker att det Àr för varmt! Och vem vet, han och Twister har kanske tokbusat i hagen idag! Om jag hade duschat honom sÄ att han kanske piggnat till!

NÄja, vi trÀnade lite klicker och jag tycker att det gÄr framÄt och bra sÄ lÀnge han Àr koncentrerad pÄ mig :o) Det ska bli spÀnnande att rida i morgon, för jag har en lite teori om att han kÀnns och gÄr bÀst om vi rider lite varje dag! De andra veckorna dÄ vi haft 2 dagars ridpauser sÄ kÀnns det inte alls lika bra första trÀnigsdagen efter vila som efter trÀningsdag 2, 3, 4 osv... KÀnns som om han blivit "stel", "glömt", "vill inte", "kan inte"! Men vila mÄste han ju fÄ ÀndÄ! Vi fÄr se om det stÀmmer Àven i morgon :o)

Torsdag 25/6: Hett och varmt Àr det! Svetten lackade trots lÄngsam och liten trÀningsrunda! Vi red idag inte vÄran allra bÀsta tur.... Figge kÀndes lite som jag trodde, stel, kan inte, vill inte, orkar inte... men vi skrittade pÄ med vÄra övningar. Lite förvÀnt i bÄgarna och lÄngsam hÄll ihop dig och gÄ inte i framvikt! Aha...nu gick det upp ett ljus för mig. Det Àr sÄ han kÀnns nÀr jag inte ridit pÄ ett par dagar.... han faller tillbaka till "vobbel" stilen! Den som han har rört sig med som tung herre den senaste tiden! Han stapplar fram framtungt!

I alla fall sÄ blev det bÀttre pÄ slutet och nÀr vi sista stunden trÀnade pÄ 10 skritt, 10 trav osv... sÄ lossnade det jÀttemycket. TÀnk vad mycket som kan hÀnda pÄ typ 20 minuter! Ska bli spÀnnande och se hur det kÀnns imorgon! Och nÀr han vÀl lossnade sÄ kom vi pÄ nÄgot sÀtt ut till spÄret pÄ lÀttare ..... för jag kom pÄ att jag lutar mig framÄt nedÄt Ät det hÄll jag vill.... Grrr pÄ mig!

Fredag 26/6: Satt riktigt bra idag! Vi kom ut till spÄret hela tiden! SÄ lÀtt det blir nÀr man vet vad man gör för fel! Idag gick det klar bÀttre Àn igÄr! Han bar sig sjÀlv bÀttre redan frÄn början! Jag "krÀver" ju hela tiden att man inte bara kan "vÀlta" ivÀg utan balans, man ska "skrida" ivÀg i balans! Det Àr sÄ roligt, för nÀr han varje gÄng kommer pÄ hur jag vill att han ska gÄ, dÄ Àr det nÀstan som om han med hela kroppen sÀger "Ahaaa.... nu gÄr det ju mycket lÀttar att bÀra dig"!! Och dÀr efter som gÄr alla övningar "enkelt"!

Lördag 27/6: Idag hade Figge vaknat pÄ fel sida, eller sÄ var det jag! Skit samma, inget funkade idag. Figge hade bestÀmt sig för att helt plötsligt inte pÄ spÄret vid lÀktalÄngsidan.... och sÄ kunde han bara gÄ i ena halvan av ridhuset för den andra halvan var otÀck! Det var tvÀrstopp! Vi stryker ett stort strÀck över denna dagen och glömmer allt som hÀnt och börjar om imorgon!

Söndag 28/6: Allt gammalt groll Àr idag glömt! Idag kunde vi samarbeta som vanligt! Vet verkligen inte varför det blev sÄ heltokigt igÄr! Jag red vÀl som en kratta i alla fall men vem vet, det var kanske Àven en stor rÄtta som satt dÀr under lÀktaren och retades med oss!!

En sak Àr i alla fall sÀker, han kommer att lÀra mig massor för gör jag det minsta fel sÄ gÄr han tvÀrt Ät andra hÄllet! Det Àr ju jÀttebra men fuktansvÀrt frustrerande!

 

 

eXTReMe Tracker