Stallet

Blandade bilder

figaro355.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 26

Måndag 22/6: Duschade av Figge det värsta och medans vi torkar provar jag den nya klickern jag köpt! Figge lägger ihop klick och morot blixtersnabbt! Eftersom man är nybörjare så får man prova sig fram och det var väl inte förrens på slutet som vi båda två fick kläm på hur man ska göra! Vi testade att backa, gå sakta, att han skulle jogga jämte mig när jag går, och att lyfta samma ben som jag! Det var de två sista som funkade bäst! Vi provar igen imorgon! Nu till ridningen!

Rider fortfarnade på framgångsvågen :o) Det går riktigt bra! Vi tränar på 10 skritt, 10 trav och det stämde att han blev rakare när jag tänkte lite förvänt i skritten i vänster varv! Nu ska jag bara klura ut vad jag gör för fel i höger varv, ibland, rätt ofta så får jag inte honom att gå ut till spåret undan för min högra skänkel. Speciellt i början av ridpasset! Förmodligen så sitter jag snett, jag har tänkt på det när jag rider men jag tror jag gör något mer fel för det blir ändå inte rätt ibland. Jag får klura vidare!

Tisdag 23/6: Ny dag och ny dusch! Ingen mening att bara försöka borsta efter dag på steppen! Idag gick vi med Ludde till spökskogen! Och han stannade inte en enda gång!! Han gick i raskt takt och till och med småjoggade ibland! Han kändes pigg och glad! Det har helt klart hänt en massa saker och han börjar bli starkare! Kul! Fast vi hann idag inte träna så mycket med klickern! Ingen ridning idag!

Onsdag 24/6: Longerar lite i ridhuset! Idag är inte Figge så där på G som igår, tror att han tycker att det är för varmt! Och vem vet, han och Twister har kanske tokbusat i hagen idag! Om jag hade duschat honom så att han kanske piggnat till!

Nåja, vi tränade lite klicker och jag tycker att det går framåt och bra så länge han är koncentrerad på mig :o) Det ska bli spännande att rida i morgon, för jag har en lite teori om att han känns och går bäst om vi rider lite varje dag! De andra veckorna då vi haft 2 dagars ridpauser så känns det inte alls lika bra första tränigsdagen efter vila som efter träningsdag 2, 3, 4 osv... Känns som om han blivit "stel", "glömt", "vill inte", "kan inte"! Men vila måste han ju få ändå! Vi får se om det stämmer även i morgon :o)

Torsdag 25/6: Hett och varmt är det! Svetten lackade trots långsam och liten träningsrunda! Vi red idag inte våran allra bästa tur.... Figge kändes lite som jag trodde, stel, kan inte, vill inte, orkar inte... men vi skrittade på med våra övningar. Lite förvänt i bågarna och långsam håll ihop dig och gå inte i framvikt! Aha...nu gick det upp ett ljus för mig. Det är så han känns när jag inte ridit på ett par dagar.... han faller tillbaka till "vobbel" stilen! Den som han har rört sig med som tung herre den senaste tiden! Han stapplar fram framtungt!

I alla fall så blev det bättre på slutet och när vi sista stunden tränade på 10 skritt, 10 trav osv... så lossnade det jättemycket. Tänk vad mycket som kan hända på typ 20 minuter! Ska bli spännande och se hur det känns imorgon! Och när han väl lossnade så kom vi på något sätt ut till spåret på lättare ..... för jag kom på att jag lutar mig framåt nedåt åt det håll jag vill.... Grrr på mig!

Fredag 26/6: Satt riktigt bra idag! Vi kom ut till spåret hela tiden! Så lätt det blir när man vet vad man gör för fel! Idag gick det klar bättre än igår! Han bar sig själv bättre redan från början! Jag "kräver" ju hela tiden att man inte bara kan "välta" iväg utan balans, man ska "skrida" iväg i balans! Det är så roligt, för när han varje gång kommer på hur jag vill att han ska gå, då är det nästan som om han med hela kroppen säger "Ahaaa.... nu går det ju mycket lättar att bära dig"!! Och där efter som går alla övningar "enkelt"!

Lördag 27/6: Idag hade Figge vaknat på fel sida, eller så var det jag! Skit samma, inget funkade idag. Figge hade bestämt sig för att helt plötsligt inte på spåret vid läktalångsidan.... och så kunde han bara gå i ena halvan av ridhuset för den andra halvan var otäck! Det var tvärstopp! Vi stryker ett stort sträck över denna dagen och glömmer allt som hänt och börjar om imorgon!

Söndag 28/6: Allt gammalt groll är idag glömt! Idag kunde vi samarbeta som vanligt! Vet verkligen inte varför det blev så heltokigt igår! Jag red väl som en kratta i alla fall men vem vet, det var kanske även en stor råtta som satt där under läktaren och retades med oss!!

En sak är i alla fall säker, han kommer att lära mig massor för gör jag det minsta fel så går han tvärt åt andra hållet! Det är ju jättebra men fuktansvärt frustrerande!

 

 

eXTReMe Tracker