Stallet

Blandade bilder

figaro209.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 24

Måndag 8/6: Jäklar i lådan vilken känslig herre jag har! Han kommer att lära mig massor! Wiiii! Om jag sitter det lilla minsta fel så går han inte dit jag vill - jag måste alltså lära mig att alltid sitta rätt och centrerat! Och om jag det minsta kniper med knäna, höfterna och har rygg/bäcken felvinklat så får jag ingen energi alls! Han vill inte röra på sig!! Gör jag rätt så är det helhäfigt! Alltså så måste jag alltid vara avspänd i min sits! Nu jag jag ju säket fler olater jag måste rätta till men det tar vi efter hand :o) 

Idag bjöd han på trav hela tiden! Och vilken trav sedan! Förmodligen bara för att jag satt på ett avspänt sätt! Nu måste jag lära mig sitta så att vi kan jobba i skritt också! Och en annan sak, Figaro är nog redo för lite svårare uppgifter och lite mer krävande arbete för ju är han inte alls så trött som för en vecka sedan efter ridpassen! Måste klura på hur jag bäst ska aktivera honom utan att anstränga honom för hårt...... !

Tisdag 9/6: Tränade mig själv på att sitta rätt, testade olika saker för att se vilket resultat jag fick! Kom på att jag omedvetet lutar mig åt det håll jag vill, vilket resulterar i att han går åt andra hållet :o) Vi tränade lite på sidförande hjälper och det går bättre och bättre! Ska testa vidare med hur jag slår på och av energin via bäckenet/höfterna! Som avslutning gick vi en runda runt gården och vidare upp i skogen! Vi har faktiskt inte varit där på ett tag och vi hade delade åsikter om att gå dit! Det började tyvärr regna men vi gick i alla fall så långt så att han följde med i bra tempo och att det var jag som stannade och vände, inte han!

Onsdag 10/6: Longerar idag och inser att Figge har blivit klart smidigare och starkare! Nu kan han bocka i serie och slänga med huvudet samtidigt! Fast han behöver träna på det där med att sätta fötterna rätt ställe för ibland när han tokbusar snubblar han! Sedan står han där med tungan som en slips och flåsar och ser oförskämt nöjd ut :o) Bensinen tar slut kvickt! Trots bus så gick han idag på en hyffsat bra volt i traven! I höger varv blir volten stor och rund men inte i vänster.... undrar varför! Ibland tror jag det är för att jag står "på fel ställe" i volten! Jaja... vi klurar vidare!

Torsdag 11/6: Vila på grund av student!

Fredag 12/6: Rider i ridhuset på en fåfäng Figaro som vill stanna och beundra sig själv varje gång vi går förbi speglen :o) Vad roligt det är att rida, idag fortsatte vi att träna lite på sidförande hjälper, att skritta och trava i olika tempo och svänga! Idag fick vi efter en stund sällskap av Pichachu och då sjönk koncentrationen ner till 25 %.... men den var faktiskt uppe på 85% igen innan vi slutade! Det tar sig!!

Kände att jag idag satt bättre för jag tänkte på att inte luta mig åt det håll jag ska svänga!

Lördag 13/6: Jobbar vidare med sidförande hjälper och att sitta rätt! Det är verkligen perfekt att direkt få reda på om man sitter rätt eller fel! Vi jobbade på lite i trav med tempoväxlingar. I skritten så provade vi även på att tänka öppna med det blev svänga istället :o)

Söndag 14/6: Figaro var lite stimmig idag när jag skulle gör i ordning honom, kanske på grund av att det är en ny häst i hagen! Ridningen gick i alla fall bra, han var lite tröttare men det berode på att det busats i hagen! Efteråt så tränade Figge på att stå själv i stallet, kan upplysa er om att han tyckte det var en korkad ide!! Skrek och snurrade runt som en tok men det hjälpte inte! Han lungnade sig efter ett tag och efter en stund kom kompisarna!

eXTReMe Tracker