Stallet

Blandade bilder

figaro550.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 23

M√•ndag 1/6: Med nya skor trippar vi runt i ridhuset och forts√§tter v√•r resa mot att bli en ridh√§st! Det √§r bra att √∂va lite p√• m√•nga olika √∂vningar¬†varje g√•ng man tr√§nar! Dels s√• k√§nner h√§sten igen √∂vningen och dels s√• kan ryttaren ha en plan! Figaro har enligt m√•ttbandet g√•tt ner ca 60 kg och jag m√•ste ta det v√§ldigt lungt nu n√§r jag ska s√§tta ig√•ng honom! √Ąr livr√§dd jag ska ta det f√∂r fort! Han har ingen grundkondition alls och senor, ben och ligament m√•ste f√• tid att h√§nga med. B√§ttre att det f√•r ta f√∂r l√•ng tid √§n att det ska bli fel!

 

Nu efter lite mer än 2 månader så är jag ca uppe i 20 minuters träning varje dag! Ibland är det bara en långpromenad, ibland en longering men oftast så rider jag. Och när jag rider så är jag nu uppe i att jag travar ca 5-10 minuter av dessa 20 minuter. Fast jag travar inte så många steg i taget för det är många start och stopp!

Min kommande utmaning är att kunna skritta ut i skogen. Har tänkt bestämma in träningspass med Sambon som sällskap 2 gånger i veckan. Figaro behöver få många mil av skritt i benen så att de blir starka!  

 

Tisdag 2/6: Idag gick vi på promenad i storskogen! Det tog ca 30-35 minuter och då går vi i rask takt! Han har helt klart fått lite kondis för han verkade inte alls så trött denna gången när vi kom tillbaka! När han kom och vägde typ 60 kg mer så hade Figaro en speciell gång för det var tungt att röra sig. Nu har hans gång ändrat sig till det bättre men gången kommer tillbaka i nedförsbackarna. Han orkar inte hålla ihop sig och bara stapplar på! Så i alla nedförsbackar tränar vi på att gå sakta i stället och bygger "gå_i_nedförsbackar_muskler"!

Så idag blev det en lite lugnare träningsdag! Planerade in detta eftersom han idag även fått en ny kompis i hagen och då kanske de har lekt och sprungit lite mer än vanligt! Allt verkar ha gått bra!

Onsdag 3/6: Longering i ridhuset på icke rund volt! Vi tränar på att få en stor rund volt men vi är inte där ännu :o) Och ja nog såg det ut som om han hade lite tränigsverk! Han och nya kompisen har nog tokbusat lite då och då! Men efter att ha värmt upp en stund så såg det bättre ut! Idag fick han även galoppera några varv med lite seriöst tänk! Höger varv gick bra men i vänster vill han bara slänga med huvudet och busa! Och så tycker han fortfarande att han själv kan bestämma när övningen är slut . . . men se det går inte!! 15-20 minuters arbete!

Torsdag 4/6: Stora koncentrationsövningar i ridhuset eftersom vi var 3 stycken som red samtidigt! Figge tyckte han själv kunde bestämma vilken häst han skulle gå efter och ville absolut inte svänga som jag ville . . .! Det gick lite bättre på slutet men vi kom inte till samma arbete vi gör när vi är ensamma! Men vi måste öva på detta med!! Jobbar mycket med att få igång energin i skritt! Jag vill ha mer energi och lite raskare takt! Och jag måste vara på honom som en lite igel!

Fredag 5/6: På en renduschad och vacker häst rider jag i stora ridhuset! Och Figge går som en dröm! Vi är nog själva på hela anläggningen och det finns inte något som kan störa koncentrationen!! Underbart! Vi kommer till ett riktigt bra skrittarbete idag! Jag får till och med känslan av att han börjar runda upp ryggen och börjar söka sig framåt nedåt ibland! Traven gick också bra men det var skritten som glänste :o)

Lördag 6/6: Jag kände rätt igår! Ryggen är verkligen på gång och idag tror jag vi har kommit på det!! Vi fick under vårt lilla tränigspass flera gånger till en riktigt bra skritt! Figaro bjöd till och med på en riktig bra trav! Vad roligt!! Jag blir alldeles lyrisk! Tralalala....! Och vilken energi jag får när vi får till det! Det är en jätteskillnad!! Tralalala...!

Söndag 7/6: Ojsanhoppsan.... nu har jag på något sätt skruvat upp energin så mycket på Figge att han till och med ruskade på huvudet och småbockade! Nu hittar jag inte knappen för att skruva ner energin till lagom nivå! Att man aldrig kan vara nöjd :o)

I alla fall så var vi i dag inte helt sjäva i ridhuset utan Lady var där med sin ryttare! Jag tror Figge försökte impa på henne för när hon kom nära bjöd han på en riktigt bra trav! Det var lite roligt faktiskt. Och så regnade så hårt på taket att det dundrade med högt ljud och så skvalarde det i stuprören utanför så att man knappt hörde vad man tänkte! Sammanfattningsvis så gick det bitvis riktigt bra men koncentrationen försvinner när det är andra ryttare i ridhuset samtidigt! Men det är bara att öva på!

eXTReMe Tracker