Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro138.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 33

Måndag 15/8: Vilar

Tisdag 16/8: Vilar

Onsdag 17/8: Idag joggar vi runt i lösgörande övningar. Det känns lysande bra.

Torsdag 18/8: EF-träning, privatlektion. Så kul!! Det tyckte både jag och Figge! Vi fick öva halvhalter för att få igång bjudningen ordentligt. Det känns verkligen skillnad när Figge bjuder även om man gör en längre förhållning och därefter vill att han går framåt igen.

Vi skulle tänka på att hålla armbågarna intill kroppen, då kommer händerna lite utåt men så får det vara ett tag bara armbågarna ligger intill. Vi övade på att förhållningarna skulle komma från sitsen och att inte handen skulle gå bakåt då utan mjukna.

Vi repeterade halter och att rygga. I ryggningen blir ofta Figge seg och lyssnar inte, vi repeterade tills han verkligen lyssnade och svarade direkt för mista lilla, vilket gjorde att ryggningarna blev riktigt bra.

Vi övade även på att komma ur hörnan och förbereda en mellantrav, dvs vi skulle samla ihop oss, aktivera, rikta in oss och skjuta på. Första försöket gick helt åt skogen för jag fick inte en enda lite reaktion från Figge...... här var han helt klart väldigt ouppmärksam. Matte grälade lite på honom och talade vänligt och bestämt om att när Matte ber om en reaktion så ska den komma på en gång.... inte en kvart senare. När väl detta var utrett så blev dom riktigt bra faktiskt. Det kändes att han längde sig utan att det gick fortare!!

Vi repeterade skänkelvikningar, här måste jag tänka på att han ska tänka framåt, och se till att han inte hamnar före med bakdelen undan för vänster skänkel.... och då måste jag se till att jag är lagom mjuk i höger handen så att inte den stoppar upp liksom. Den där högerhanden ställer till det lite här och där.....hmpf!!

√Ėvrigt att komma ih√•g, brandslangsarmar ska man ha, mjuka men √§nd√• r√∂rliga, mjuka och fasta. Var mjuk i armb√•gen som ska ligga intill. Se fram√•t!

Och minsann, så tyckte jag att vår träning på gym minsann hade gett lite resultat för det kändes faktiskt lite stabilare i bålen. Jag blev helt impad av mig själv under mellantraven då jag upptäckte att det gick lättare att sitta ner. Och att min rygg inte "hängde sig" och jag fick stanna för att sträcka ut den en enda gång!!!

Det var verkligen så jättekul att rida idag och det gick lysande bra tycker jag! Och Figge han var sååå nöjd med sig själv efteråt!!

Fredag 19/8: Löslongerar lite i padocken.

Lördag 20/8: Tidig morgondressyr till Bruce Springsteen! Värmer upp med samma tänkt som i torsdags, många förhållningar och tempoväxlingar för att få igång bjudningen ordentligt. Tyckte det gick lite fortare idag faktiskt.

Vi checkade sedan av rygga, skänkelvikning, förvänd galopp, mellantrav och halt. Och ja, jag tycker nog att vi fick till det bra. Matte försökte tänka på att ha armbågarna intill kroppen och att ha mjuka armbågar med brandslangsarmar! Känner att Figge gillar brandslangsarmar!!

Vi red även igenom hela LA:3 programmet, kändes som om att idag så gick det bättre än de tidigare gångerna.

Söndag 21/8: Vill rida ut! Hoppas jag får tag på någon som vill följa med! Det blev en skrittrunda i skogen på 30 minuter!

eXTReMe Tracker