Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro192.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 32

Måndag 8/8: Skrittar ut en runda på runt 40 min!

Tisdag 9/8: Tar ett dressyrpass, värmer upp med många serpentiner i trav och galopp, övergångar och volter. Vi övar skänkelvikning och så övar vi volter på medellinjen, en förvänd volt och en rätt vänd volt direkt efter vilket gick riktigt bra. Vi övar lite mellantrav men här svarar inte Figge alls till att börja med..... Matte skäller lite och så lyssnade han lite bättre. Vi rider igenom LA:3-programmet och nja, det var ju inte vår bästa ritt men målet var att vara rund, mjuk och följsam.

Som avslutning så gjorde vi några byten, och även idag så var han så lat med bakbenen, trots att jag tyckte att jag aktiverat, hämtade pisken och idag räckte det med att jag bara tog upp pisken för han skulle skärpa sig, la i från mig den igen och fortsatte. Och ja det blev helt klart bättre. Men att det ska vara så svårt att bara byta!

Var i alla fall rätt nöjd med dagens pass!

Onsdag 10/8: Idag var det en fjollig Figge som tyckte det fanns spöken i ridhuset. han till och med gjorde en 180 graders vändning så hans Matte nästan ramlade av. Han var allmänt spänd och det gick inte alls bra.

Torsdag 11/8: Rider ut med TT. Vi tar lilla racingrundan. Och det var minsann ett tag sedan!

Fredag 12/8: Red ett lagom dressyrpass och vi börjar med mycket skritt. Figge är mjuk och följsam och det går ganska bra. Vi rider igenom LA:3-programmet på slutet. Idag var spökena borta och allt gick så mycket bättre!!

Vi lekte även med byten, vi vår version av saxen mot spegeln på medellinjen! Vad jag kunde se så såg minsann bytena bra ut!

Matte har fixat så att Figge kan stå vid sin matlåda och vara torr om fötterna hela vintern!! Det här blir nog riktigt bra!! Och även Husse har varit med och hjälpt till, han packade ihop grusen så det ska hålla längre. Figge såg lite skeptisk ut först för den där maskinen både låter och stampar så hela marken rörs sig.

Lördag 13/8: Idag tränar vi lite på lång tygel! Det går lysande bra faktiskt, förutom att Mattes fot blir jättetrött. Men Mattes PT har sagt att hon sak helst ut och gå 20 minuter varje vecka så jag tycker att detta kan vara en lysande ersättning. Man liksom förenar nytta med nöjde :)

Det kommer att bli bra! Och vad skönt det ska bli att slippa stå i vatten och lera!

Söndag 14/8: Rider ut med MS.

eXTReMe Tracker