Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro618.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 31

Måndag 1/8: Skrittar en runda. Figge tyckte det var kul och var så pigg så! Han tyckte nog det var kul att äntligen få göra något!

Tisdag 2/8: Idag tar vi ca 30 minuters uppvärmning och Figge känns mycket fin och mjuk trots att han inte gjort ett smack på över två veckor! Så mjuk, följsam och fin!!

Onsdag 3/8: Idag ska Matte och Figge åka på vuxenridläger!! Vi hade chansen att få sova över men Matte kände att hon inte kommer att få sova en enda blund och så skulle det regna halva natten..... och Matte tyckte det var lite taskigt att låta Figge sova ute en regnig natt när han inte sovit ute på flera år. Och att inte tala om alla insekter de hade där uppe i skogen!!

Nåja, vi började dagen med att göra olika markövningar, flytta hästarna runt en, gå hela vägen ut till hörnen, göra dom uppmärksamma på att lyssna, göra halt, sätta igång, gå klockan där Matte står helt still på samma ställe men Figge skulle flytta sig runt mig och träda över med bakbenen.

Pass nummer två på eftermiddagen red lite mer med att jobba lite med hästarna på fyrkantsspåret och var noga med att gå ut i hörnen, vi skulle tänka på att styra med så små hjälper som möjligt och vi skulle samla och länga stegen i både skritt och trav. En bra repetition över att rida mjukt, följsamt och med så små hjälper som möjligt. Figge kändes jätte fin och han var på G.

Senare på kvällen kom M och föreläste om tänder, intressant och nyttigt!

Torsdag 4/8: Idag började vi vår dag med yoga kl 08,00! Ja..... yoga är inte min grej men jag inser ju att det är rysligt nyttigt. Man kan ju i alla fall konstatera att man är stel.... över allt!!

Dagens första pass var på utebanan där vi red olika WE-hinder med största möjliga precision! Figge var verkligen på G idag, så mjuk och fin. Han gjorde ryggningar där han lyssnade så uppmärksamt att men knappt kunde se att jag bad om en ryggning!!! De bästa han någonsin gjort! Vi gjorde fina galopp/skritt som avsaktning till bron. Och vi gjorde volter rundan tunnor där han var så följsam att jag inte kan påminna mig om att någonsin gått så bra! Han var helt klart på topp!! Mycket imponerad var jag!

Pass två, arbete på lång tygel! Ja inte vet jag var han hittat sina kunskaper men idag så gjorde vi efter några varv lysande hörnpasseringar, lysande förvänd öppna, sluta längs fyrkanstspåret i både skritt och trav. Och bara för att jag ville att F skulle kolla på hur piaffen såg ut så gjorde vi lite piaff. Hon tyckte att den såg fin ut och att vi helt klart jobbade åt rätt håll! Vi kunde till och med visa några steg passage!

√Ąr mycket n√∂jd med kursen och det har varit s√• nyttigt att verkligen g√• tillbaka till grunderna och kolla av allt! Figge fick med ber√∂m godk√§nt och det gjorde Matte lite stolt! F √§r en person som verkligen undervisar med mjuka metoder och alltid p√• h√§stens villkor! H√§r f√•r man aldrig tvinga fram n√•got!

Fredag 5/8: Vilar

Lördag 6/8: Idag dressyrar vi lite, vi går igenom en hel del vägar i LA:3-programmet. Har kanske tänkt vara med i laget i år och rida en LA:3:a. Har ju inte tävlat på hela året och jag är lite lite sugen. Men samtidigt som jag vill så tänker jag att det kommer att gå dåligt..... och så kommer jag att tappa sugen igen på samma sätt som jag gjorde i höstas.

Vi övade på skänkelvikningar, volter och att rygga. Vi övade förvänd galopp med avsaktning till trav som faktiskt blev bra! Mellantraven är ingen höjdare men den har vi inte övat på länge. Och om jag för säga det själv så tycker jag faktiskt att vi fick till en riktigt bra länga ut halsen på den halva 20-metersvolten då vi även behöll energin!!

Som avslutning så provade vi några byten..... nope... de första gick inte alls bra. Så då hämtade jag spöt och bad Figge att aktivera de där bakbenen lite mer, la i från mig spöt och provade igen och då gick det bättre.

Söndag 7/8: Vilar!

eXTReMe Tracker