Stallet

Blandade bilder

figaro317.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 22

Måndag 25/5: Dammråttan fick först duscha och sedan en härlig promenad i storskogen på ca 35 minuter! Idag anföll en stor rishög min stackars lilla pålle! Han blev så rädd att han nästan hoppade upp i knät. Jag fick visserligen en ordentlig knuff men han insåg han nog att jag är värre än rishögen och aktade sig :o)

Red i ridhuset och vi arbetade på en riktig fykant. Vi jobbade med att skritta på i lite raskare takt fram till hörnan där vi saktade in för att ta hörnan på bästa sätt! Vi travade även lite lagom mycket! Det går framåt på ett lysande sätt! Tänk vad mycket det har hänt på denna tiden! Och då är ändå skritt passen inte långa max 15-20 minuter är vi uppe i nu! Och utav de så är det max 5 minuter trav!

Tisdag 26/5: Undrar om Figaro har landat ordentligt hos mig nu och förlikat sig med att det är här han ska bo och att det är jag som ska skydda honom från allt ont!! Han har ändrat energi och det är jättetydligt! Han är lugnare i stallet, lugnare när jag gör i ordning honom, lugnare i ridhuset och ropar inte efter sina kamrater och han är inte "toppad/orolig" när jag ska rida! Nu uppför han sig som om han inte gjort annat! Så länge vi inte går till spökskogen så klart med det kommer snart där med! Men jag tror att det är tredje dagen som han är så här "cool"! Först trodde jag att det var något fel men nä.... det tror jag inte!  

Vi fortsatte idag med vår arbete på en fyrkat med ökad skritt och minskad skritt i hörnorna! Ska tänka på att sätta ut konor en dag för att underlätta! Idag kändes han lite loj när vi började och jag tror att det berodde på att det var 2 andra ryttare där och han hade konsentrations-svårigheter men det blev klart bättre när de gick ut. Vi travade även lite i båda varven och försökte trava på fyrkant med nä :o) det gick inte så bra! Men vad gör det!! Idag så gick vi ingen skogsrunda.... kanske var det därför som han var lite loj.... På måndag kommer hovis som tur är, hans hovar har växt massor! 

Fick förresten svar från kollamasken.nu idag och han hade ett noll-värde så någon avmaskning är inte aktuell just nu!!

Onsdag 27/5: Longerade i ridhuset och idag fick han efter sin skritt uppvärmning nog trava totalt 10 minuter! Funderar på att lägga in ett längre travpass utan ryttare varje vecka! Figaro behöver jobba på flåset!! Idag gick vi inte upp i storskogen för det blåste så och jag tyckte det hade varit lite taskigt :o)

Torsdag 28/5: Det stormar på som bara tusan! Och jag tänker inte sitta på för att kolla hur stormsäker Figaro är!! Hans stormsäkerhet jobbar vi vidare med en annan dag! Han fick istället gå på lina idag med! Och så tränade vi lite konster!! Allt för en morot!

Fredag 29/5: Träningspass i lilla ridhuset! Tycker faktiskt att det börjar gå riktigt bra på våra små träningspass! Idag provade vi på att flytta oss undan för skänklen och det gick faktiskt riktigt bra! Det jag skulle vilja är att han får mer energi i skritten, han såsar bara fram till att börja med! Det blir lite bättre när vi har travat lite men det är för lite, mer klipp och energi i skrittstegen! Men det kommer! Snubblar... han har börjat snubbla, tur att hovis kommer på måndag för hovarna har verkligen växt jättemycket!!

Lördag 30/5: Med nyduschad vacker häst utför Figge och jag ett lysande träningspass! Vi tränade på att få lite mer energi i skritten redan innan vi travat, vi tränar på sidförande hjälper, vi tränar på tempoväxlingar i skritt och att svänga på rätt ställe! Det gick lysande bra!

Söndag 31/5: Idag var sambon med och fotade! Det blev inga bra bilder, alla var suddiga. Tror att något var totalt felinställt för fotografering i ridhus! Men här är i alla fall en lagom suddig! Vi fortsatte idag med gårdagens övningar och det gick minsann lika bra idag som igår! Han är än så länge rätt ordentligt lat men det kommer!! Det är mycket bättre nu än för några veckor sedan!

eXTReMe Tracker