Stallet

Blandade bilder

figaro417.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 21

Måndag 18/5: Börjar dagens träningspass med 25 minuters promenad i skogen! Idag följde han med mig lite lättare och han blir mer mentalt trött av promenaden än kroppsligt!

Vi fortsätter med att "trimma" i skritt i ridhuset! Jag rider nu mellan 10-20 minuter! Allt beroende på hur det känns och hur länge bensinen räcker! Den tar tvärslut rätt som det är! Och när vi är klara så ser han helnöjd ut!! Nu börjar det bli kul!! För nu kan jag styra som jag vill så att vi kan lägga energin på att bli en ridhäst istället!! Nu är vi gå gång!!

 Tisdag 19/5: Idag har vi gått på promenad i storskogen på nya stigar och nya erfarenheter! Spännande! Det tog ca 35 minuter och det var allt vi gjorde idag! Och vad ett foto i "rätt" vinkel kan få någon att se smal ut! Personligen så har det ALDRIG inträffat mig..... att jag sett smal ut på foto, men det inträffade när jag tog kort på Figaro häromdagen!

Onsdag 20/5: Idag vilade vi helt, vi var bara i ridhuset och trixade lite med konster. Och det gick ruskigt snabb att ta slut på morötterna! Hade vi varit ensamma i ridhuset hade jag släppt honom en stund! Idag har jag beställt tid med hovslagaren. Han kommer den 1 juni!

Torsdag 21/5: Ledig dag, härligt! Efter 2 dagars "vila" fortsatte vi i dag vår väg mot att bli ridhäst! Började med promenad i storskogen på 20-25 minuter! Vi diskuterar fortfarande om vi ska gå dit eller inte! Det blir som jag vill varje gång :o)

Sedan red vi i ca 15 minuter i stora ridhuset! Vi var alldelses själva och när man rider där nu så har man helt plötsligt upptäckt att det är väldigt långt det är till kortsidan! Allt gick bra och idag flyttade han faktiskt sig lite lite undan höger skänkel precis när jag ville. Undan för vänster skänkel fungerar inte ännu...! Men däremot så har jag upptäckt att han kan bli så känslig så känslig. Behöver bara vinkla bäckenet lite så får jag mer energi :o)

Fredag 22/5: Skogspromenad på 20-25 minuter!  Tränade i lilla ridhuset i ca 15 minuter! Vilken energi det kan bli i honom! Känner att det börjar hända saker, och vad känslig han kommer att bli! Han bjuder till trav lättar och lättare! Vi provade att flytta oss för både höger och vänster skänkel med blandat resultat! Och vi provade på att böja oss till höger och vänster med blandat resultat!

Lördag 23/5: Skogspromenad på ca 30 minuter och då är hästen uppvärmd och igång. Bra, för idag blev det lite mer trav än tidigare under vårt 10-15 minuters träningspass! Och vad roligt det var! Figaro är mycket känslig för beröm och talar du ofta om för honom att han är världens vackraste och bästa häst så kröker han på nacken, ser väldigt mallig ut och så får ryttaren som hon vill! Ska man få en eldig spanjor och göra som man vill måste man vara listig :o)

Söndag 24/5: I stora ridhuset spatserar vi runt under vårt träningspass och ser helcoola ut! Nu börjar jag betrakta oss som om vi kan det här med att styra, i alla fall i skritt! Att trava och svänga går fortfarande så där....! I ibland så bara tvärstannar Figaro och jag har svårt att avgöra om det är bensinen som tog slut eller att han inte vill....! Men med lite list så slutar det ändå alltid som jag vill :o)

eXTReMe Tracker