Stallet

Blandade bilder

figaro522.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 20

MÄndag 11/5: Idag var det mental trÀning pÄ hög nivÄ i ridhuset för Figaro och mig! Vi var i lilla ridhuset och det kom in och gick hÀstar hela tiden samtidigt som T plockade undan hinder! Han blev lite upprörd nÀr han blev ensam och sÄ gick han som en banan och skulle smita ut genom dörren hela tiden :o) NÀr vÀl dörren var stÀngd sÄ fick han trava lite sÄ att han fick nÄgot att göra! Det behövs inte sÄ mÄnga varv förren han sjÀlv vill stanna :o) Kondisen Àr ju inte pÄ topp!! Men jag kunde i alla fall styra hyffsat och han blev avspÀnd innan jag ansÄg oss vara klara!

Tisdag 12/5: Idag har vi hittat pÄ mycket! Vi har sÄtt och slöat och Àtit grÀs, vi har provat att flÀta men vi tappade tÄlamodet bÄde jag och Figaro, vi har varit pÄ miljötrÀning nÀr de byggde hinder till hopptrÀningen, vi promenerade i stora ridhuset och hÀlsade alla lektionshÀstar och ryttare vÀlkomna , vi har varit och promenerat lite överallt och sÄ har vi skrittat i litet ridhus en liten stund! IgÄr ville han inte gÄ i vÀnster varv pÄ lÄngsidan utan att gÄ pÄ sné, idag ville han inte gÄ i höger varv pÄ samma lÄngsida utan att gÄ pÄ sne.... undrar vad han inte vill nÀsta gÄng?? NÄja... vi fick till det lite bÀtte innan vi slutade!

Onsdag 13/5: En lysande liten trÀningsrunda har idag avverkats! Det gick sÄ bra!! Idag var han konsentrerad och uppmÀrksamm nÀstan hela tiden och sÄ svÀngde han nÀr JAG ville! SÄ kul!! Har upptÀckt att nÀr vi stÄr och ska göra i ordning oss sÄ har han svÄrt att stÄ still, han har myror i hela kroppen. Har insett att det Àr ingen mening att stÄ dÀr och fila och borsta en lÄng tid! Men nÀr vi har utfört vÄrt lilla trÀningspass sÄ stÄr han sÄ stilla sÄ och ser nöjd ut! Jag tror att  han vill komma igÄng och göra nÄgot... inte bara stÄ dÀr och hÀnga och ha trÄkigt!!

Torsdag 14/5: Idag fick den dammiga Figaro duscha och dĂ€refter fick han stĂ„ i boxen med en fleccetröja pĂ„ sig tills mitt möte var klart! NĂ€r jag kom tillbaka sĂ„g han mycket nöjd ut och ”tröjan” ut som en torvbale, han hade rullat sig i boxen sĂ„ jag fick borsta av bĂ„de hĂ€st och tĂ€cke! Men oj sĂ„ ren och snygg han blev!

Idag gick vi pÄ en ca 40-minuters promenad i storskogen med alla troll! Vi diskuterade rÀtt mÄnga gÄnger innan det slÀppte och han bara följde med! Men det har gÄtt nÄgra dagar sedan vi gick pÄ det hÄllet! Nu har jag bestÀmt mig! Figaro fÄr vara kvar i stallet till att börja med! Han fÄr kanske Äka pÄ bete lite lÀngre in pÄ sommaren i augusti! DÄ har han för det första gÄtt ner mer i vikt och fÄtt bÀttre kondition och dÄ Àr inte grÀset sÄ kraftigt!!

 

Fredag 15/5: GÄrdagens dusch gjorde ingen skillnad idag.... han var sÄ dammig att man fick hosta nÀr man klappade honom för att han var duktig! DÀremot sÄ var han lugn och fin att rida idag och han gnÀggade inte efter kompisarna en enda gÄng! Det Àr viktigt att jag sitter mitt över honom, sitter jag det minsta snett sÄ kan han inte svÀnga som jag vill, och sÄ kan han inte gÄ pÄ en stor volt i höger varv! Kom pÄ mig sjÀlv att jag satt fel! Ska tÀnka pÄ det i morgon redan frÄn början! Det kÀnns som om vi kan komma till lite lite seriöst arbete i skritten nu! Att vi travar nÄgra varv utan krav Àr bara för att röra pÄ oss lite!

Lördag 16/5: Nyduschad Figaro fick först gÄ en tur i otÀcka skogen dÀr en fasantupp nÀstan skrÀmda ihjÀl honom! Det Àr tur att han inte flyr utan bara hoppar pÄ samma stÀlle! Vi skulle behöva flytta ut i skogen och bo dÀr pÄ collo i ett par veckor sÄ att vi lÀr kÀnna alla djuren!!

Efter trevlig promenad sÄ blev det en tur i ridhuset och det gick lysnade! TÀnkte pÄ att jag verkligen ska sitta rÀtt och vi svÀngde pÄ ett lysande sÀtt! Vi fick nÀstan till en liten öppna pÄ ena lÄngsidan :o) Fast det var nog mer tur Àn skicklighet!

Söndag 17/5: Började med en promenad till storskogen pÄ ca 20 minuter! Oj vad det ska diskuteras innan han bestÀmer sig för att bara följa med! GrÀnsen gÄr i uppförsbacken och nÀr vi vÀl Àr inne i skogen, dÀrifrÄn följer han med utan att stanna om det inte hÀnder nÄgot riktigt skrÀmande!

DÀrefter sÄ red jag i ridhuset i 15 minuter! Idag kom vi faktiskt till riktigt bra arbete redan för början! Vi skrittade lÄngsamt, snabbt, vÀnde och gjorde halt! Jag tycker han gick riktigt bra och han sÄg trött och nöjd ut nÀr vi var klara! 

eXTReMe Tracker