Stallet

Blandade bilder

figaro848.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 19

Måndag 4/5: Longering med kapson på uteridbanan! Jag har kommit på att Figaro tycker att han själv kan avsluta en övning och byta varv lite som det passar! Men nu är det allvar och det är slut på sötebrödsdagarna! Har jag sagt trav i vänster var så gäller det tills jag säger stopp eller byt varv!! Det hjälper inte att tvärstanna, bocka, tokgaloppera, byta varv, ruska med huvudet och stampa med foten!! Idag skickade jag utan paus tillbaka honom ut i jobb varje gång han försökte fuska eller bestämma själv! Och han fick rätt många utbrott tills han insåg att jag inte tänker ge mig! Eftersom han är rätt envis så fick han idag ett rätt så tufft pass på 20 minuter trav! Eftersom man ska smida medan järnet är varmt så passade jag på att gå upp i storskogen trots att det blåste ordenligt och prasslade och ven så där som jag vet att Figaro tycker är läskigt! Men idag följde Figaro med mig ganska lätt!! Jag tror att longeringen har ett finger med i spelet! Hehehe....!

Tisdag 5/5: Dagens skritt-tur varade nog bara 5-10 minuter och skedde i stora ridhuset med minst 4 hästar som sällskap! Jag kan säga att han blev lite laddad och 2 gånger så tänkte han börja busa!! Att trava var inte att tänka på idag för det var ett helt företag att bara vara där bland alla hästar! Jag passade på att avsluta innan något hände! Men vi var snygga i vår fina fläta!

Onsdag 6/5: Hinner longerar med kapson i litet ridhus i typ 10 minuter innan jag blir utkörd på grund av lektion. Hade inte lust att vara på ridbanan ute för det blåste så in i bänken, så det blev inte mer gjort idag! Flätan var borta när jag kom i eftermiddags... den hade han själv ruskat bort!!! Och han hade inte rullat dig.... säkert på grund av dagens tråkiga regn!! Idag har jag provat och ställt in Druttens regntäcke som ligger i beredskap vid ihållande dåligt väder!!

Torsdag 7/5: Longering med kapson i typ 10-15 minuter! När Figaro bockar så byter han varv samtidigt..... jag har lite huvudbry hur man sitter kvar i det läget. Jag behöver en kamiksepilot när han ska galoppera med ryttare första gången! Efteråt så gick vi upp i storskogen och han följde med utan problem, vi hade bara ett par snabba stopp i början!! Yes!

Fredag 8/5: Vann idag en mental seger över mig sjäv! Det är lätt att få hjärnspöken när man en gång har åkt av och slagit sig riktigt ordentligt! Det var visserligen väldigt längesedan men det sitter fortfarande i och när jag såg att Figaro bockar samtidig som han byter varv så började jag tänka för mycket....! Så idag kändes det i maggropen när jag skulle rida! Först så bara åkte jag häst och nästan förväntade mig att något skulle hända men jag sa till mig själv på skarpen att börja jobba istället för att sitta där och mesa!! Så jag lyde mig själv och började jobba!! Vi jobbade med långsam skritt och lite ökad skritt och att svänga. Det gick bra och jag skrittade nog i 25 minuter med inslag av trav men att jag red så länge var bara för min egen skull! Jag var tvungen att komma till  mental avslappning! När jag gjorde det så började Figaro frusta många gånger och så kändes det bra och då slutade jag!!

Efter detta jobb följde vi med Tyra och Cilla på en promenad i skogen! Och även idag gick det bra att lämna gården! Han blir tuffare och tuffare men när det dyker upp en fågel så kan man få hjärtstillestånd :o) 

Lördag 9/5: Skritt blandat med inslag av trav i ridhus! Idag var han mer konsentrerad men han gnäggade några gånger! Han pep en gång samtidigt som han ruskade på huvudet men det hände inget mer! Skönt! För övrigt så tränade vi på långsam och lite friare skritt. Hade tanken med ca 10 långsamma och ca 10 friare! Att svänga i trav fungerar inte! Hihi...!

Har upptäckt att det är samma i ridningen som  i longeringen... Figaro tycker att han kan avsluta övningen när det passar honom!! Måste tänka på att avsluta snabbt när jag rider så att han inte stannar för att han tycker det är jobbigt! Jag måste ligga ett steg före hela tiden. LN tipsade om skrittarbete som hon lärt sig på senaste YG-träningen, "cykla baklänges" med höfterna i skritten! Då blir hästarna lösa och lediga och trampar på bra bakifrån!! En perfekt övning för oss eftersom vi ska skritta mycket!! Den måste vi prova på imorgon!

S√∂ndag 10/5: √Ąven idag tr√§nade vi i ridhuset i skritt blandat med lite trav! Jag kom p√• i dag att han gn√§ggar inte efter s√§llskap s√• l√§nge jag √§r p√• marken och g√∂r olika saker med honom! Det g√∂r han d√§remot n√§r jag rider! Jag har inte f√•tt med mig tryggheten fr√•n marken upp p√• ryggen √§nnu! Och jag n√§r jag t√§nker efter s√• tror jag att det r√§cker med att n√•gon annan m√§nniska √§r i ridhuset f√∂r att han ska k√§nna¬†sig lugnare!

I alla fall så fortsatte vi vårt lilla träningspass med långsam/friare skritt! Försökte tänka på LN:s tips om att cykla baklänges! Tror inte det gjorde någon skillnad idag men det kommer!! Han kändes idag pigg och glad! Det märks verkligen att han har tappat en massa vikt och fått upp lite styrka! Han är mycket mer uppmärksam och håller koll på omgivningen!

 

Idag så mätte jag vikten på Figaro med måttbandet jag lånat av AH och i dag vägde han 574 kg. Första gången så skulle han enligt måttbandet väga ca 620 kg! Det är ca 47 kg!! När han vägdes på en riktig våg så vägde Figaro den 31/3 ca 640 kg så han borde ha spräckt 600 kg-gränsen!

eXTReMe Tracker