Stallet

Blandade bilder

figaro459.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 17 - Kollat tänderna

Måndag 20/4: Promenerade i ca 30 minuter i stora blåsiga skrämande storskogen idag! Det gick riktigt bra att gå ifrån gården utan Svarta Damen som draghjälp! Men lite längre upp så stannade han flera gånger men det går lättare att komma igång! Han råkade återigen slå till mig på min högra fotled idag, det var en olyckshändelse men jag gjorde honom uppmärksam på att man måste hålla avståndet och vara uppmärksam på vart jag är och går! Idag tränade vi på att gå sakta i nedförsbackarna, att gå sakta sakta utan att bara ramla iväg utan balans. Det är svårt men träningen ger styrka, smidighet och balans! Beroende på om jag har tillgång till ridhus eller inte kommer jag imorgon att antingen prova på att tömköra eller arbeta lite mer allvarligt med kapson! Vi får se!!

Tisdag 21/4: Det blev varken det ena eller andra. Det blev så att jag skrittade i stora ridhuset i 10 minuter! Stora ridhuset är stort, med läktare, där det ligger sittdynor... lite spännande! Först var han så okonsentrerad att det gick inte alls att svänga, men det gick bättre på slutet! Idag kände jag att skritten känns mer energisk och att han rör sig annorlunda och lättare med ryttare! Efter skritten hade vi lite mentalträning, vi gick på hela fyrkantsspåret nära läktaren i båda varven och så hjälpte vi till att fixa med hinder till hoppträningen!

Onsdag 22/4: Lilla ridhuset, 10 minuter skritt! Hade lilla Ballerina med ryttare som sällskap! Styrningen gick klart bättre idag än igår men det är ju långt ifrån bra! Men men vi tar det med ro! Rätt som det är så kan jag styra honom med bara min kropp!! Därefter så tittade vi lite på hoppträningen och så undersökte vi den stora vattentanken som helt plötsligt stod parkerad på gården och kändes läskig på väg till ridhuset. Men istället för att stå där så ryckte Harry in och jobbade som förlöpare en stund och då var det inget problem längre!

Torsdag 23/4: Fortsatt skritt-träning i 10 minuter! Gick lysande bra att svänga idag, i alla fall om vi svängde åt det håll Figaro ville!! Åhnej, han fick inte som han ville hela tiden! Ibland fick vi faktiskt till flera bra svängar!! Efterså så lullade vi runt på hela gården och kollade in olika saker!

Fredag 24/4: Var på en ca 45 minuters promenad i storskogen med TS och Svarta Damen! Det tar ca 20 minuter innan han slutar att hålla koll på "hela" skogen och dess innehåll! Därefter kommer han in i "workingmode" och följer mig bra i rask takt! Vi blev svettiga båda två för det var varmt idag!

Idag var hästtandläkaren här och kollade tänderna! Lite vass längt bak men inga stora problem! Skönt!!

Lördag 25/4: Vi hade idag utsläpp så vi passade på att träna skritt i ridhuset tidigt idag! Och det gick jättebra! Vi svängde åt mitt håll mest hela tiden :o) Och skritten kändes både piggare och raskare! Precis innan vi skulle sluta bad jag honom om en lite raskare skritt och då böjd han istället på några steg i trav!!

Söndag 26/4: Lilla ridhuset, helt själva! Vi utövar vår lilla skritt-täning på 10-15 minuter! Det går bättre och bättre! Vi svänger riktigt bra! Därefter så spolade jag av honom lite damm och han stod snällt helt stilla! Vi gick sedan i solen och betade tills han torkat! Vi hade även lite mental träning idag, att stå själv inne i stallet! Om det tyckte han INTE! Men så är livet när man ska bli en ridhäst! Man måste kunna stå själv!

eXTReMe Tracker