Stallet

Blandade bilder

figaro601.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 41

Måndag 5/10: Vi tar ett dressyrpass.... minsann tror jag att Figge kommer ihåg lite från förra veckans övningar. Han hade minsann lite lite mer framåtbjudning. Och för det är Matte jättenöjd.

Tisdag 6/10: EF-träning! Vi gjorde en massa övergångar mellan skritt-trav-galopp. Ett tag körde vi 10 skritt, 10 trav osv. Figge svarade bra på alla övergånger mellan skritt/trav. Han var lite mer loj på övergångar till att fatta galopp. Det var liksom inget "klipp" i själva fattningen men jag är så nöjd så med skritt/trav övergångarna. Han hade ganska bra energi och bjudning hela tiden och det känns som om han börjar bli mer uppmärksam på mig och mina hjälper trots att de är små.

Onsdag 7/10: Vilar, typ! Fast vi har lite hjärn-gympa och lite kroppslig gympa fast Matte är på marken istället. Och eftersom N stod i ridhuset fick hon filma lite. Och det som var allra roligast var att han försökte sig på några små fina "passage-steg" när vi travade på volten. Här är det jättesvårt att få honom att gå på en större volt. Han vill vara nära nära.... :)

Piaffen rör sig ganska mycket framåt men det är det jag vill just nu. Det ska vara "lätt", ibland ber jag om att han ska vara mer på stället men i dag var inte rätt tillfälle att be om det kändes det som.

Vi trix-tränade även lite, det finns oxå på film så det får ni se en annan dag :) Snälla TL försökte även fånga Figge på foto då han piafferade lite utomhus... men det var inte lätt att hinna få en bra bild. Och jag kunde ju inte be om hur många piaffer som helst...., det kanske blir en bra bild en annan gång :)

-

Torsdag 8/10: Ridning inställd på grund av kalas...

Fredag 9/10: Hovs är här och fixar nya dojor, därefter så tar vi oss ett lättare dressyrpass. Vi övade övergångar, tyckte att vi fick ett hyffsat pass då Figge var ganska med på mina hjälper.

Lördag 10/10: Eftersom IJ-träningen blir inställd bestämde sig Matte för att istället åka på WE-kurs!! Det ska vi spännande och kul!

Söndag 11/10: Rida ut! Idag fortsatte vi vår utforskning av stigar. Idag var vi iväg i nästan 3 timmar. Och oj vad många äljaloppor vi träffade... blärk!

eXTReMe Tracker