Stallet

Blandade bilder

figaro776.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 32

Måndag 3/8: Idag har Matte försökt tömköra.... det är inte alls lätt! Först så körde vi bara på en volt och det gick väl ganska bra... utom en gång då Figge tyckte han skulle vända mot mig och bara göra volten mindre hela tiden.

Sedan så försökte vi köra rakt fram, vid väggen....! Det är ju helt omöjligt att skritta rakt fram alltså! Vi hade ruskigt delade åsikter om hur det går till.... jag Matte är kass på detta! Nåja, vi klurade på och rätt som det var så kunde vi jogga/piaffera..... och det kunde vi göra ganska rakt fram!! Märkligt!!

Och när vi ändå höll på där och klura så tänkte Matte att det hade varit kul om vi kunde på några steg passage.... men hur i hela värden gör man det då!! Men vi försökte.... Figge är ju bara världsbäst....  jag fattar inte hur han kunde klura att att det var just passage som Matte ville ha!! Men han gjorde det!!! Och vilket segervrål Matte gav i från sig då.... och proppade in det godaste Figgegodis som Figge vet och då såg Figge så mallig ut att han nästan sprack... och så sa jag.... vi provar igen!! Och han fattade!!! Jippi hurra!!! Han är verkligen världsbäst!  Att detta projekt med att skrutta runt i ridhuset i nästan en timme kostade Mattes fotled gör absolut ingenting......det var det helt värt!! Hoppas fotleden hinner repa sig tills i morgon bara! Tralalalala....!!!

Tisdag 4/8: Tidig stalltjänst och därmed tidig morgonritt! Idag testade vi vårt nya ljudsystem i ridhuset med att först värma upp till musik och sedan övergå till att rida/lyssna för CH. Tralalala....!

Japp, det var kul att kunna höra musiken i hela ridhuset! Figge gick ganska bra idag! Vi tragglade med öppnor/slutor och fy för den lede vad det var svårt idag då. Bakdelen sladdade iväg lite hipp som happ....! Men till slut så fick vi lite mer ordning på det hela och då passade vi raskt på att avsluta den övningen.

Vi blev även inspirerade av CH så vi red galopp-slutor från spåret/byte/sluta tillbaka/byte..! Ja, det går lättare åt det ena hållet!

√Ąr n√∂jd med dagens pass och vi f√•r nog passa p√• att spela nu f√∂r n√§r alla v√§l kommer tillbaka s√• vill de nog inte lyssna p√• Carl n√§r de rider..... fast men vet ju aldrig :)

Onsdag 5/8: Idag packar vi in oss och åker och hälsar på Front och ÅB. Och så passar vi på att hälsa lite på Taggies lilla föl. En bedårande liten varelse som är så cool att man bara kan stå och snosa och pussa på den lilla föismulen så länge man vill nästan.

Nåja, när vi pussat klart på fölis så tog vi oss en sväng bort mot papegojbacken. Front var nästan helt "tokig" så Figge höll sig på behörigt avstånd för han tycket Front var labil och hade inte någon som helst koll på sig själv! Men det blev en härlig tur och det blev allt full fart i långa backen.

Torsdag 6/8: Vilar!

Fredag 7/8: Tidig stalltjänst och idag tar vi ett ridhuspass. De ska göra i ordning underlaget i ridhusen och på uteridbanan så det blir nog ingen dressyr förren på måndag.

Det är ganska härligt att kunna ha på musik och det hörs bra i hela ridhuset. man blir liksom lite engagerad av musiken. Nu måste jag se till att fixa mer musik för jag kan ju inte lyssna på samma skiva hela tiden!

Matte saknar inspiration.... vi √∂vade lite √∂ppnor som jag tycker vi har j√§ttesv√•rt med just nu. Vi gjorde n√•gra byten och vi lekte lite med traven....! √Ėnskar att Matte kunde sk√∂ta sig lite b√§ttre...! Figge g√∂r s√• gott han kan!

Lördag 8/8: Tidig stalltjänst och tidigt uteritt som vi fick avbryta och rida hem istället. Ojoj, vad det mullrade....! Det är ju inte helt kul att rida i skogen i åska och regn. Vi klarade oss från regnet men det blev inte mycket med åskan...! Så vi hade kunnat fortsätta trots allt!

Söndag 9/8: Vilar!

eXTReMe Tracker