Stallet

Blandade bilder

figaro769.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 18

M√•ndag 27/4: Seri√∂s longering med kapson i litet ridhus i ca 10-15 minuter! Det gick bra och vi jobbade b√•de i skritt och trav med m√•nga varvbyte! Han trampade av sig sin sko.... OCH det tog mig typ 15 minuter att hitta den!! Skon¬†√•kte av bara f√∂r att Figaro b√∂rjade busa och bocka! Och kan man st√• och bocka p√• st√§llet s√• kan man galoppera n√•gra varv! √Ąven om det √§r f√∂r att han √§r glad och b√∂rjar k√§nna sig starkare s√• vill jag¬†inte ha en¬†h√§st som bockar i tid och otid s√•¬†fr√•n och med nu s√• g√§ller f√∂ljade regel:¬†Bockar man¬†= f√•r man jobba!!

I alla fall så gick jag omkring med krattan och letade. Hel otroligt att en sko kan försvinna så, jag hörde ju när åkte av!! Men vi hittade den i alla fall! Nu är hovis meddelad så jag hoppas på snabb utryckning!!

Tisdag 28/4: Red 10 minuter i lilla ridhuset! Idag var han okonsentrerad och hade mest koll på var Pinnen var och ville bara svänga mot honom! Och så gick han och gnäggade efter boxgrannen Vivaldi som var i ridhuset när vi kom men gick nästan direkt! Men så är det, det är mycket att hålla koll på och han kommer att lära sig så småingom! Men övning ger färdighet och ibland får vi till riktigt bra vändningar för yttersidan!

Onsdag 29/4: Idag gick det klart bättre! Och vad pigg han var idag!! Han ville börja trava nästan på en gång! Och skritten var klart raskare än tidigare! Kul!! Efteråt så bestämde jag mig för att vi skulle lämna gården och gå upp mot skogen! Han vill gärna inte det! Vi hade lite diskussioner på vägen och han stampade och ruskade med huvudet men så lätt kommer man inte undan!! Vi gick så långt som jag bestämt mig för!! Idag kom hovis och spikade på skon han trampade av sig i måndags!

Torsdag 30/4: Figaro och jag är idag mycket nöjda efter vår lilla motionstur på typ 10 minuter i ridhuset! TS var där och konstaterade att det hänt jättemycket sedan sist hon såg oss!! Och när jag stannar och är klar för dagen så hoppar jag av och han får så mycket beröm, som han naturligvis suger han åt sig som en liten svamp! Därefter så går han med mallig uppsyn ut ur ridhuset som om han vore värdens bästa!! Det är han ju förstås... :o) TS filmade lite!

Fredag 1/5: Skrittpass i ridhuset med inslag av trav! Figaro var pigg även idag och våra svängar gick hyffsat bra! Idag hade vi sällskap av Harry och LS. Vi tränade på att möta hästar och att hästar travar förbi bakifrån! Idag ruskade han på huvudet... så där som han gör ibland när han tänker sätta igång och busa lite...!! Men det blev inte mer än så!

Lördag 2/5: Promenad med sällskap av LN och So What i storskogen! Vi var ute i ca 45 minuter, varav vi faktiskt stod och åt lite gräs i typ 10-15 minuter! Funderade lite på om vi skulle försöka att promenera den där rundan lite oftare varje vecka.... tror att det just nu kan vara läge att öka på träningen lite med längre promenader utöver sedvanlig 10 minuter skritt! Det svåra är att han inte gärna vill lämna gården när vi är själva men å andra sidan så är det ju en del i hela träningen!

Denna bild togs 2 maj 2009

Eftersom min tanke var att på förmiddagen rida min 10 minuter fick i stöpet på grund av att nybörjare på shettisar invaderade ridhuset... så flyttade jag allt till kvällen istället! Och vad bra det gick!! Försökte träna lite tempoväxlingar i skritt. Idag fungerade svängarna mycket bra och ch som avslutning travade vi nog 2 varv åt varje håll!!

Denna bild togs 5 april 2009

Söndag 3/5: Rider på en vacker och ren häst i ridhuset! Vi har börjat träna lite på tempoväxlingar i skritt blandat med kluriga svängar! Som vanligt avslutar vi nu med lite trav i båda varven! Att han var ren idag berodde på att vi duchade länge i varmt vatten med "hård" stråle så allt damm bara sjöljdes bort! Gissa om han blev blank och fin!!!

Innan ridningen så gick vi med Lena och J på en 30 minuters tur till storskogen! Jag har kommit på hur jag ska locka med mig Figaro i den kritiska svängen.... jag tar fram en morot och då följer han så gärna med! Han stannar och tittar typ hela tiden men han föjler med ganska lätt nu!

När vi kom hem från storskogen så skulle L ta in Harry som helt plötsligt blev skiträdd och kom lös!! Harry galopperar mot oss, förbi och rakt in i stallet! Figaro blev lite uppjagad men han stod snällt kvar när jag sa till honom och det tycker jag var bra!!

eXTReMe Tracker