Stallet

Blandade bilder

figaro20.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 16

Måndag 13/4: Skrittade idag ca 10-15 minuter med hjälp av LN. Figaro verkar känna sig hemma i ett ridhus så jag tänkte faktiskt prova utan ledare snart! Han lyssnar lätt och snabbt på mina hjälper då vi ska stanna och starta men att svänga är vi inte riktigt överens om ännu! Han håller på att mickla med bettet och jag ska fixa gummiplattor och sätta på för han liksom tar in hela ringen i munnen.... och så kan han ju inte hålla på att göra :o) Efter skritten longerade jag i ca 10-15 minuter med flera varvbyten och det gick bra! Manade även på honom så att han galopperade lite i båda varven!  

Tisdag 14/4: Lekte lite på sandbanan, vi promenerade över bommar i både skritt och trav. Han är rätt mycket mer okonsentrerad på sandbanan, där händer det så mycket som han måste hålla koll på! Men i dag tokbusade han inte i alla fall! Som avslutning promenerade vi upp i skogen i dag hade vi bara 2 små små diskusioner om att lämna gården! Förresten, så mätte jag honom med AH:s mått band och enligt den skulle han ha tappat ca 20-25 kg sedan han kom, fast det tror jag inte att det är så mycket, 10-15 kg kanske. Jag tror att han har ändrat form och blivit lite fastare i hullet! Jaja, vi får se när jag väger honom i slutet på april!

Onsdag 15/4: Vilade! Det enda vi gjorde var att öva på lite konster! Och det kändes som om jag var tvungen att hitta på något för han var så rastlös! Han brukar stå stilla ute när jag borstar men idag gick det inte! Jag kom lite senare än jag brukar och jag kände på en gång att Figaro ville göra något, han hade långtråkigt!! Han var vaken och med och hade stenkoll på vad jag gjorde och stod hela tiden förväntansfullt och väntade!! Det är verkligen kul om han själv börjar vilja komma ut och hitta på saker varje dag!! Och det här är konsterna!

Torsdag 16/4: Trängdes idag med 4 andra ryttare och en massa hinder i stora ridhuset! Vi skrittade 10-15 minuter med TS som moraliskt stöd! Insåg glatt att Figaros mage minskat för sadlen höll på att kasa runt när jag skulle hoppa upp :o) Idag var Figaro lite okonsentrerad för det var så mycket att titta och hålla koll på! Speciellt ouppmärksam var han när vi skulle stanna, men att svänga gick idag bättre än sist!

Fredag 17/4: Vi har idag varit på långpromenad tillsammans med TS och Svata Damen i en timme! Vi har gått i storskogen över stock och sten, uppför och nedför och genom snår så att han fick fartränder på sidorna eftersom han är så dammig...! Det var en härlig promenad och när vi kan tänker vi göra om denna prommenad om fredagarna!!

Lördag 18/4: Skrittade 10 minuter i ridhuset helt själva idag med Sambon som moraliskt stöd sittandes på en pall. Vi tränade start, stopp och att svänga höger och vänster! Vi har lättare för att svänga höger än vänster... men jag tycker det gick bra!! Efter skritten så testade Sambon att longera och det gick bra!! Och så här kan det se ut när Figaro tokbusar lite :o)

Söndag 19/4: Fortsatte vår lilla 10 minuters skritt träning med start, stopp och att kunna svänga både till höger och vänster!! Det gick mycket bättre idag!! Han följde med klart bättre för mina ytterhjälper. Jag vill att han ska flytta sig undan yttertyglen på halsen tillsammans med ytterskänklen och tillsammans med att jag vrider mina axlar åt det håll jag vill! Jag vill att han för min kropp ska stanna och starta! Vi är inte där ännu men vi är på väg :o) Som avslutning så gick vi ut på utomhussandbanan för att jogga lite i trav men Figaro tyckt att det var roligare att tokbusade lite på lina! Tyvärr så fick vi inte med just det värst buset men här är 2 bilder!

eXTReMe Tracker